torstai 8. heinäkuuta 2010

8.7.2010 - Heitinga MM-finaaliin!

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton-puolustaja John Heitingan Alankomaat voitti MM-kisojen välierissä Uruguayn
2-3, ja etenee näin finaaliin hallitsevaa Euroopanmestaria vastaan.

Alankomaat meni 18. minuutilla ottelussa 1-0 johtoon joukkueen vasemman laitapakin Giovanni van Bronckhorstin upealla vasemman jalan kaukolaukauksella oikeaan yläkulmaan.

Uruguay kuitenkin tasoitti pelin 41. minuutilla Heitingan entisen seuratoverin maaliahneen hyökkääjä Diego Forlánin (Atletico Madrid) vasemman jalan kudilla yli hollantilaisvahti Stekelenburgin.

Ottelu eteni tasalukemissa aina 70. minuutille, kunnes Alankomaat teki kolmen minuutin sisään kaksi maalia: ensin tämän vuoden Mestareiden Liigan FC Internazionalen paidassa voittanut Wesley Sneijder vei Alankomaat johtoon, ja kolme minuuttia myöhemmin Bayern Münchenin paidassa tämän vuoden Mestareiden Liigan finaalin hävinnyt keskikenttäpelaaja Arjen Robben puski pallon hallitusti maalin vasempaan alakulmaan Dirk Kuytin syötöstä.

Uruguayn Maxim Pereira kavensi pelin vielä kahteen-kolmeen, mutta se ei riittänyt Uruguaylle, joka
kohtaa tämän ottelun jälkeen pronssiottelussa Espanjalle 0-1 hävinneen Saksan.

MM-loppuottelussa Alankomaat kohtaa Espanjan, jonka sankariksi välieräottelussa Saksaa vastaan nousi Barcelonan toppari Carles Puyol puskettuaan pallon voimalla maaliin seuratoverinsa Xavi Hernándezin antamasta kulmapotkusta.