lauantai 14. elokuuta 2010

14.8.2010 - RAPORTTI: Blackburn Rovers vs. Everton FC, 1-0.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton-manageri David Moyes möhli kokoonpanonsa täydellisesti, eikä joukkueesta kukaan Phil Jagielkaa lukuunottamatta yrittänyt mitään.

Maalintekijä, Blackburn:

14' Nikola Kalinic (Everton-maalivahti Tim Howard syötti)


Ensimmäiset 20 minuuttia Blacburn piti palloa ja 14. minuutilla Evertonin (toistaiseksi) ykkösmaalivahti Tim Howard pudotti pallon melkein nynnymmin kuin Englannin maajoukkueen ja West Ham Unitedin maalivahti Robert Green, ja B'burn-hyökkääjä Nikola Kalinic kiitti lahjasta viimeistelemällä ottelun voittomaalin Blacburnille.


Noin viisi minuuttia tämän jälkeen Everton rupesi pitämään paloa, mutta varsinaisia maalintekotilanteita ei ollut kuin muutama Leon Osmanin ja ikikapteeni Phil Nevillen huonouden takia sekä Blackburn-pelaajista erityisesti Phil Jonesin törkeiden rikkeiden vuoksi (,joita tuomari katsoi läpi sormien).

Vaarallisin tilanne ensimmäisellä puoliajalla tapahtui 37. minuutilla, kun Everton-laituri Steven Pienaar laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta vasemmalla jalallaan tulisesti kohti Rovers-vahti Paul Robinsonia, joka torjui vedon vaarallisesti eteensä, mutta Blackburn-puolustus kiiruhti hätiin ennen Everton-pelureita.

Noin 4 minuuttia myöhemmin Morten Gamst Pedersen kosti Artetalle tallomalla tahallaan miehen jalan päälle, mutta Arteta pystyi pian taas jatkamaan peliä.

Toisella puoliajalla Blackburn aloitti vahvemmin kuin Everton ja sai luotua muutaman puolittaisen tilanteen.

Viimeiset 20 minuuttia Everton painosti ja loi muutaman vaarallisen tilanteen. 79. minuutilla maali oli lähellä, kun Everton veti pallon monta kertaa kohti maalia ja muita pelaajia, mutta lopulta palloa oli putsaamassa peräti yhdeksän Blackburnin kenttäpelaajaa, jotka saivat lopulta tilanteen purettua.

Viimeinen tasoitusyritys syntyi 91. minuutilla, kun hyvän pelin pelannut toppari Phil Jagielka laukoi pallon tulisesti ylös vasemmalle, mutta Paul Robinson torjui kudin todella ilmiömäisesti. Jatkotilanteesta Jermaine Beckford yritti vielä saksipotkulla maalia, mutta Robinson oli jälleen mies paikallaan ja torjui taas.


KOKOONPANOT OTTELUSSA:

Rovers: Robinson, Salgado, Samba (c), Nelsen, Givet, E. Diouf, Jones, Pedersen, Olsson, Dunn (Nzonzi 9), Kalinic (M. B. Diouf 60).

Käyttämättömät vaihtomiehet: Bunn, Chimbonda, Andrews, Emerton, Hoilett.

Everton: Howard, Neville (c), Jagielka, Distin, Baines, Osman (Beckford 59), Fellaini (Rodwell 78), Arteta, Pienaar, Cahill, Saha (Bilyaletdinov 73).

------------------Saha-------------------

------------------Cahill-------------------

Pienaar-------------------------Osman

------------Arteta-------------------------

-----------------------Fellaini-------------

Baines----------------------------Neville

------------Distin----Jagielka-----------

------------------Howard------------------

Käyttämättömät vaihtomiehet: Mucha, Hibbert, Heitinga, Gueye.


Varoitetut pelaajat: Pedersen, Salgado (Rovers), Cahill (Everton).


Muuta:

Highlightsit ottelusta tästä.

Yleisöä paikalla 25 869 henkilöä.
B'burn Everton
41% Pallonhallinta 59%
2 Laukaukset maalia kohti 5
4 Maalivahdin torjunnat 1
20 Virheet 17

Lähde: rovers.co.uk, LiveTulokset.com, thedailyrover.com