lauantai 7. elokuuta 2010

7.8.2010 - RAPORTTI: VfL Wolfsburg vs. Everton FC, 2-0.

Päivitetty 10.8.2010
Wolfsburg hyödynsi hyvällä prosentilla hyökkäyksensä vähätilanteisessa ottelussa.

Maalintekijät, Wolfsburg:

19' Mario Mandzukic
39' Karim Ziani
'

Ensimmäisellä puoliajalla Everton piti lähes kokoajan palloa, mutta ei saanut ainuttakaan maalintekotilannetta aikaiseksi, erityisesti hyökkääjä Louis Saha ja keskikenttäpelaajat Leon Osman ja Diniyar Bilyaletdinov olivat kuin unessa.

Ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu 19 minuuttia, kun laitapakki Leighton Baines oli jälleen kerran noussut liian ylös, jonka seurauksena keskikenttäpelaaja Steven Pienaar ei enää ehtinyt hätiin, kun VfL-pelaaja nousi oikeaa laitaa pitkin, jonka jälkeen syötti pallon keskelle Mario Mandzukicille, joka laukoi pelivälineen käytännössä tyhjään maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Everton-puolustus teki pahan sijoittautumisvirheen ja kapteeni-hyökkääjä Edin Dzeko pääsi hetkellisesti yksin läpi, mutta toppari Sylvain Distin kuroi miesten välisen eron kiinni ja otti Dzekolta pallon pois, mutta Dzekopa päättikin olla tuhma, ja hän jäi maahan makaamaan: seurauksena rangaistuspotku. Mies asettui itse pallon taa, ja laukoi kohti maalin vasenta alakulmaa, mutta viime kaudellakin muutaman rangaistuspotkun torjunut yhdysvaltalaismaalivahti Tim Howard torjui vedon nopeiden refleksiensä ansiosta.

Everton piti edelleen suurimmalti osin palloa ja maali oli lähellä, kun Pienaar syötti pallon "chippaamalla" hyökkääjän alapuolella pelanneelle Leon Osmanille keskelle, jonka haltuunotto epäonnistui hieman, minkä vuoksi Osmani joutui laukaisemaan hieman huonosta asennosta ja volley-potku meni jonkun verran ohi Wolves-maalin vasemmasta alakulmasta.

Hieman tämän jälkeen Wolfsburg osuu jälleen:
Karim Ziani saa pallon noin 23 metristä oikealta ja yrittää keskittää pallon maalilla odotteleville joukkuetovereilleen, mutta omaksikin hämmstyksekseen pallo leijailee komeasti Everton-maalin vasempaan yläkulmaan.

Toisesta puoliajasta ei jää juurikaan muuta mainittavaa kuin Wolfsburg-valmentaja Steve McClarenin vaihtopelleily: hän teki viisi-kuusi vaihtoa, mutta ei suinkaan kerralla, vaan noin minuutin välein, jolloin Everton ei saanut oikein pelin rytmistä kiinni.