sunnuntai 21. marraskuuta 2010

21.11.2010 - ENNAKKO: Sunderland AFC vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
Viime kierroksella sarjakärki Chelsean 3-0 nuijinut Sunderland isännöi maalinteko-ongelmista kärsivää Evertonia Stadium of Lightilla ma 22.11.2010 klo 22:00.

Sunderlandille maalinteko ei todellakaan ole ongelma - kiitos MM-kisoissa Ghanan väreissä loistaneen Asamoah Gyanin, otteluun sopivasti kuntoutuvan Englannin maajoukkuekärki Darren Bentin sekä Manchester Unitedista lainalla olevan hyökkäjälupaus Danny Welbeckin. Yhteensä nämä kolme herraa ovat tehtailleet tähän mennessä 12 maalia - Gyan ja Bent kahdestaan 11 osumaa. Valoisasta tilaanteesta huolimatta Kissamanageri Steve Bruce tietää varmasti vaaran, joka tällaisten sokkivoittojen jälkeen piilee.
Everton on tehnyt 14 maalia - siis yhden osuman Sunderlandia vähemmän. Kyse onkin enemmän maalntekijäongelmasta, sillä Everton-hyökkääjät Louis Saha, Aiyegbeni Yakubu ja Jermaine Beckford ovat iskeneet tähän mennessä liigassa "fantastisen uljaan huikeat" kaksi(!!!) maalia. Maalaaminen on jäänyt pääasiassa australialaiskeskikenttäpelaaja Tim Cahillille (6 täysosumaa tolppien väliin maaliviivan taakse).

Joukkueiden edelliset kohtaamiset:

09.03.08Sunderland - Everton0-1
28.12.08Everton - Sunderland3-0
03.05.09Sunderland - Everton0-2
26.12.09Sunderland - Everton1-1
27.01.10Everton - Sunderland2-0

Kotijoukkueelta ovat loukkaantuneina maalivahti Trevor Carson (olkapää), keskikenttäpelaaja David Meyler (kinnerjänne) ja hyökkääjä Fraizer Campbell (polvi). Joleonlescottmaisen hiustyylin omaavan John Mensahin (olkapää), Rion pikkuveli Anton Ferdinandin (kinnerjänne), Darren Bentin ja Danny Welbeckin pelikunnot ovat vielä epävarmoja.


Evertonilta ovat sivussa Leon Osman (nilkka) Victor Anichebe (polvi), Marouane Fellaini (pelikielto, josta vapautuu
4.12. Chelsea-peliin.) sekä Ross Barkley (murtunut sääriluu).

Mahdolliset kokoonpanot:

'Kissat':

------------Bent-------Gyan-----------
 
Elmohamady------------------Henderson
------------Zenden-----------------------
-----------------Cattermole-------------

Bardsley-----------------------Onuoha

-------------Bramble-Turner------------
-----------------Gordon-------------------

Vaihdossa mahdollisesti: Adams, Malbranque, Angeleri, da Silva, Welbeck, Mingolet ja Riveros.

'Siniset':

----------------Saha------------------
----------------Cahill------------------
Pienaar-------------------Coleman
------------Arteta----------------------
-----------------Rodwell---------------
Baines-------------------------Neville
-----------Distin--Jagielka-----------
----------------Howard-----------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Hibbert, Heitinga, Bilyaletdinov, Gueye, Beckford ja Yakubu.

Tulosveikkaus:

Joukkueiden välinen historia on Evertonin puolella, mutta Sunderland ei ole päästänyt maaliakaan viimeisessä kolmessa kotiottelussan, eikä Everton ole voittanut viimeisestä kolmesta ottelustaan yhtäkään. Ainut Evertonin mahdollisuus vaikuttaa olevan se, että oma asenne on läpi ottelun (Arsenal-pelistä poiketen) paras mahdollinen, ja että Sunderland olisi hieman varomattomalla päällä makoisan Chelsea-voiton ansiosta. Everton-hyökkääjien olisi parasta saada verkot tötterölle, sillä tähänastinen maalitykki on varmasti Lee Cattermolen ja ilmassa Michael Turnerin visussa vartioinnissa. Ylioptimisenakin tunnettu kirjoittaja veikkaa ottelun päättyvän 2-1 Evertonille, maalintekijöinä Gyan, Saha ja Coleman. Syöttäjinä Zenden, Baines ja Rodwell.

Veikkauksen kertoimet:
1        x            2
2,5    3,05      2,7

Peliprosentit:
36%    30%    34%

Muuta:

Valitettavasti ottelusta ei tarjolla raporttia sen myöhäisen ajankohdan ja nauhoittamismahdollisuuden puuttumisen vuoksi. Jos joku lukijoista on valmis raportpoimaan sivustolle ottelusta, voi hän ottaa yhteyttä kirjoittajaan sähköpostioisoitteeseen evertonsivusto@gmail.com