21.12.2010 - RAPORTTI: Manchester City vs. Everton FC, 1-2.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
Everton vei pisteet haluttoman Cityn nokan edestä.
Maalintekijä, Manchester City:

72' Jagielka (oma maali Yaya Tourén vedon kautta)
Tilastot:
MaCi                                                                                           Everton
Pallonhallinta
60%                                                                                                 40%
Laukaukset maalia kohti
9                                                                                                            3
Laukaukset ohi maalin
Vapaapotkut
12                                                                                                        12
Kulmapotkut
11                                                                                                          0
Maalivahdin torjunnat
Rikkeet
10                                                                                                       10
Punaiset kortit (kummatkin kahdesta keltaisesta kortista)
Keltaiset kortit

Erotuomari: Peter Walton

Yleisöä City of Manchester Stadiumilla 45 028 henkilöä.

Everton pitää palloa ja pyörii hyökkäysalueella. Ottelu on melko hidastempoista, ja se kostautuu Citylle, kun jo 4. peliminuutilla Leighton Baines saa keskittää rauhassa pallon vasemmasta laidasta Victor Anichebelle. Anichebe hipaisee palloa, ja se ajautuu oikeaan laitaan Séamus Colemanille, joka keskittää Tim Cahillille etutolpan juureen - 0-1 australialaisen pukkauksesta. Ottelu jatkuu yllättävän hidastempoisena ja jopa haluttoman näköisenä - liekö ainakin osittain syynä Briteissä harvinaisempi pakkassää. Vain argentinalaishyökkääjä Carlos Tévez on kunnolla hereillä, ja kirmaa vaarallisen oloisesti pariin otteeseen Evertonin puolustusalueella.

18. minuutilla Cityn noin minuutin pallonhallinnan jälkeen Anichebe syöttää pallon vasemmasta laidasta rangaistusalueen sisälle Cahillille. Samaan aikaan laitapakki Baines leikkaa ovelasti Anicheben vierestä keskemmälle, johon Cahill syöttää. Baines ehtii rauhassa katsoa pallon mentävän aukon City-maalin takanurkasta, ja tinttaa sitten vastapalloon pelivälineen ohi hölmistyneen Englannin maajoukkueen ja Cityn maalivahdin, Joe Hartin.

Maalin jälkeen Everton alkaa pikkuhiljaa vetäytymään puolustusasetelmiin, minkä myötä MaCille jää hieman enemmän tilaa rakentaa paikkoja. 26. minuutilla Taivaansiniset saavat kuin saavatkin ensimmäisen maalintekopaikkansa: läpi ottelun urheasti taistellut oikealaitapakki Pablo Zabaleta syöttää laidastaan maata pitkin Tévezille, jonka veto kuitenkin sinkoutuu Everton-puolustaja Phil Jagielkan kautta maalin ohi. Everton vetäytyy todella alas kilpikonnapuolustikseen, ja 30. minuutilla viimeisen viiden minuutin pallonhallinta on 97%-3% Manchester Citylle. Pelin tempo on melko hidasta, ja Taivaansinisten hallintaa voi miltei verrata jääkiekko-ottelun ylivoimaan: pallo siirtyy mieheltä toiselle rangaistusalueen rajan tuntumassa, ja vedot blokataan urhoollisesti Everton-puolustajien toimesta - taitaa pallo jossain välissä tulla torjutuksi rangaistusalueen sisällä Everton-kapteeni Phil Nevillen kädellä ja ties millä muulla ruumiinosalla.

Everton saa nostettua pakkaansa hetkellisesti, mutta sitten Marouane Fellaini saa keltaisen kortin ottaessaan pallon jalkapohja edellä haltuun. Carlos Tévez on pallon vieressä, ja heittäytyy teatraalisesti maahan vivuttaen erotuomari Peter Waltonin ansaansa. Kohta City pyörittää palloa jälleen rangaistusalueen tuntumassa - ja myös Neville toistaa itseään torjumalla pallon tahattomasti kädellään rangaistusalueen sisällä.

Puoliajan loppuun Everton saa hieman purettua Cityn hidasta jääkiekkoylivoimaa. 43.minuutilla City-puolustaja Kolo Touré ohjaa Bainesin keskityksen reidellään tahallisesti maalivahti Hartille, joka ottaa pallo käsiinsä. Cahill viittoo tuomariin päin pyytääkseen epäsuoraa vapaapotkua, mikä tilanteesta sääntöjen mukaan pitäisi seurata, sillä palloa ei saa tahallisesti niinkutsutusti "palauttaa" eli syöttää maalivahdin käsiin (koskee jalkoja. Päällä saa pukata molarin hyppysiin milloin vain).

Toisen puoliajan manchesterilaiset aloittavat vahvemmin, ja jo minuutin pelin jälkeen vasenlaitapakki Aleksandar Kolarov laukoo puolivolleynä noin 25 metristä, mutta Everton-molari Tim Howard torjuu lujan kudin. Nelisen minuuttia myöhemmin serbi on jälleen asialla, kun hän nousee hyökkäyksen toiseen aaltoon ja tinttaa
noin 23 metristä maannuoliaisen vastapallosta vain hieman ohi maalin oikean alakulman.

Jo ennalta tukalaa tilannetta ei yhtään ainakaan paranna, kun 59. minuutilla Victor Anichebe vetää Pablo Zabaletalta liukutaklauksella jalat alta, ja saa tilanteesta ansaitusti varoituksen. Hieman aiemmin mies taklasi takamuksellaan turhaan Hartia saaden siitäkin keltaisen kortin. Niinpä Anichebe joutuu suihkuun, ja Everton puolustamaan Cityn jääkiekkoylivoimaa ihan oikeasti miesalivoimalla. Tästäkös City riemastuu, ja aloittaa uuden myllytyksen kuudentoista rajan tuntumaan. Pari vetoa siinä tulee taas blokattua, mutta tästäkin selvitään, kunnes 72. minuutilla Kolon veli, Yaya Touré, kynäilee oikealla murtautuen rangaistusalueen sisään. Hän vetää syötön ja laukauksen välimuotoa olevan kudin keskemmälle, mutta pallo muuttaa suuntaa Phil Jagielkan jalasta maaliin. Kavennuksen jälkeen City alkaa ensimmäistä kertaa ottelussa pelaamaan normaalilla Valioliigatempolla. Nopeudenmuunnos sekoittaa hieman Everton-puolustusta, minkä seurauksena manchesterilaiset saavat ottelun vaarallisimman paikkansa: Yaya Touré nostaa pallon omalta kenttäpuoliskolta yli puolustuslinjan Mario Balotellille, joka chippaa pallon Howardin yli tolppaan. Kakkospalloon ryntää ensimmäisenä Tévez, mutta Howard juoksee miltei mieheen kiinni ja tyrmää sankarillisesti Tévezin aikeet tyhjään maaliin vetämisestä.

Vielä viiden minuutin pituisen lisäajan aikana Y. Touré sekä Tévez pelaavat kumpainenkin itsensä hyvään vetopaikkaan, mutta Howard torjuu vedot upeasti.