keskiviikko 22. joulukuuta 2010

22.12.2010 - ENNAKKO: Everton FC vs. Birmingham City

 Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
Puolustuspään loukkaantumisista kärsivä Everton hakee jatkoa voittojen tielle isännöimällä Birmingham Cityä Tapaninpäivänä klo 17:00.

Everton otti viime kierroksella ensimmäisen voittonsa yli kuukauteen kaatamalla Manchester Cityn vieraissa 1-2. Birminghamin viime kierroksen ottelu peruttiin talvisen sään vuoksi. Viimeisen pelatun ottelunsa länsienglantilaiset hävisivät liigan toiseksi viimeisenä majailevalle Wolverhamptonille 1-0.

Joukkueuutiset:

Kotijoukkueella on kimurantti tilanne alakerran suhteen, sillä sekä Phil Jagielka (reisi) että John Heitinga (polvi) ovat loukkaantuneena. Jagielkan suhteen toivoa pelikunnon saavuttamiseen otteluun mennessä ei ole, mutta Heitingan paluu on lähempänä. Sylvain Distinin toppariparina nähtäneen siis joko oikealaitapakki Phil Neville tai hänen virkaveljensä Tony Hibbert. Mielenkiintoista on nähdä, antaako Moyes kenties usein vaihtopenkkiä ykkösjoukkueessa kuluttavalle 18-vuotiaalle irlantilaistoppari Shane Duffylle näytönpaikan Valioliigassa.
Eteläafrikkalaiskeskikenttäpelaaja Steven Pienaar oli Manchesterin matkan sivussa polvivamman takia, mutta lienee nyt ainakin penkillä ottelussa. Myös kolmen ottelun pelikieltonsa kärsinyt Mikel Arteta palaa Sinisten vahvuuteen. Victor Anichebe on sen sijaan Birmingham-ottelun pelikiellossa MaCi-kamppaillussa saamansa punaisen kortin vuoksi.


Birminghamilta ottelun missaavat vain Alexander Hleb (kinnerjänne) sekä entinen Everton-hyökkääjä James McFadden (polvi).


Mahdolliset kokoonpanot:

Everton:

----------------Yakubu--------------------
-----------------Cahill----------------------
Pienaar------------------------Coleman
-------------Arteta-------------------------
-----------------------Fellaini--------------
Baines----------------------------Hibbert
-------------Distin-----Neville------------
------------------Howard-------------------


Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Duffy, Heitinga, Osman, Bilyaltedinov, Beckford ja Saha.

Birmingham:

---------------Jerome-----------------
-----------------Zigic-------------------
Fahey-----------------------Larsson
---------Ferguson-Bowyer---------
Ridgewell-----------------------Carr
------------Dann--Johnson----------
-----------------Foster-----------------

Vaihdossa mahdollisesti:
Derbyshire, Jiranek, Michel, Murphy, Phillips, Taylor ja Gardner.

Tulosveikkaus:

Everton lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Birminghamin puolustus Roger Johnsonin johdolla on raudanluja. Kun ottaa huomioon, että juuri Evertonin hyökkäyspeli on ontunut tällä kaudella, saattaa ottelusta kehkeytyä hyvinkin tasainen. Evertonin edellinen peli Manchester Cityä vastaan oli todella hidastempoinen, ja on vaarana, että Evertonilla on se vaihde vielä vanhasta muistista päällä, jolloin on viime kierroksen levänneiden birminghamilaisten paikka iskeä. Evertonin materiaali on kuitenkin 'hamia vahvempi, mihin luottaen kirjoittaja uskoo pelin päättyvän 2-0 Sinisten hyväksi. Maalintekijöinä Aiyegbeni Yakubu ja Séamus Coleman. Syöttäjinä Leighton Baines ja Tim Cahill.

Muuta:

Valitettavasti Suomalaiselta Everton-sivustolta ei odotettavissa uusia juttuja ainakaan 28. päivään asti kirjoittajan joulukiireiden vuoksi. Ottelu nähtävissä 27.12.2010 klo 19:15 uusintana Canal+ Urheilu -kanavalta.