4.12.2010 - RAPORTTI: Chelsea FC vs. Everton FC, 1-1.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Tasaväkinen sinisten taisto sisälsi ripauksen dramatiikkaa.
Maalintekijä, Chelsea:

42' Didier Drogba (rp.) (Nicolas Anelka)

Tilastot:Chelsea                                                                                     Everton
Pallonhallinta:
55%                                                                                                 45%
Laukaukset maalia kohti:
6                                                                                                            6
Laukaukset ohi maalin:
Vapaapotkut
12                                                                                                        11
Kulmapotkut
Maalivahdin torjunnat
4                                                                                                            4
Rikkeet
8                                                                                                           11
Keltaiset kortit

Erotuomari: Lee Probert

Yleisöä Stamford Bridgellä 41 642 henkilöä.

Sähäkästi ottelun aloittava Everton saa muutaman vetopaikan jo aivan ottelun ensiminuuteilla, joista vaarallisin syntyy, kun Louis Saha laukoo noin 15 metrin etäisyydeltä vasemmalta kohti maalia, mutta tshekkivahti Peter
Čech torjuu. Myös Chelsea alkaa kuitenkin vähitellen pääsemään otteluun mukaan, ja12. minuutilla se painosta ja luo pari maalintekopaikkaa, mutta Everton-puolustus putsaa tilanteet.

19. minuutilla ranskalaishyökkääjä Nicolas Anelka leikkaa vasemmasta laidasta keskelle ja pyssyttää hieman ohi vasemmasta alakulmasta. Seitsemisen minuuttia myöhemmin Chelsea saa kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta pallo käy mm. ylärimassa paluun pelikentille loukkaantumisensa jälkeen tehneen John Terryn toimesta. Noin viiden minuutin kulutta Everton pääsee 2 vastaan 2-vastahyökkäykseen. Louis Saha kuitenkin juoksee paikkaan, mihin hänelle ei varmasti pysty syöttämään, ja niinpä hyökkäyksen käynnistänyt Séamus Coleman menettää pallon Chelsea-puolustajalle. Everton rupeaa kääntämään peliä itselleen, ja 33. minuutilla Jack Rodwell laukoo noin 23 metristä, mutta veto leijailee reippaasti maalin yli. Seuraavat pari-kolme minuuttia Everton hallitsee vimmatusti pitäen palloa miltei minuutin rangaistusalueen tuntumassa.

Evertonin painostushetki on hiipumaan päin, kun ranskalaistähti Florent Malouda antaa kulmapotkun oikealta. Pallo tavoittaa Salomon Kaloun, jonka voimakas pusku menee vain hieman ohi maalin ja palloon ehtimättömän Everton-maalivahti Tim Howardin vasemmalta puolelta. Pian Everton on kuitenkin taas ominut pallon itselleen, ja vaikuttaa, että uusi painostamishetki on alkamassa - kunnes: Everton vaihtaa laitaa näppärällä syöttöpelillä maata pitkin. Pallo tulee kapteeni Phil Nevillelle, jonka olisi hyvä lähteä nostamaan pakkaa ylöspäin. Mies kuitenkin tuttuun tyyliinsä pysähtyy puoleksi vuodeksi (ei nyt sentään) miettimään ja leipomaan, jonka jälkeen päättää tehdä jotain aivan huikean taidokasta: syöttää pallon alaspäin Tim Howardille. Syöttö on kuitenkin aivan liian hiljainen ja epätarkka, ja valppaana oleva Anelka kerkeää palloon leikiten ennen ketään Everton-palaajaa - hän on siis niin kutsutusti yksin läpi. Ranskalainen etenee, syöttää pallon oikealta Howardin ohi, ja lähtee kiertämään yhdysvaltalaisvahtia hänen vasemmalta puoleltaan. Yhtäkkiä hän luultavasti muistaakin, että tuomarihan on aina Everton-faneja "ihastuttanut" Lee Probert, ja vaihtaa juoksusuuntansa suoraan päin Howardia. Taas "vaihteeksi" tilanteessa "mukana" oleva Probert antaa Howardille keltaisen kortin ja viheltää tilanteesta rangaistuspotkun, jota asettuu laukomaan kaksi kuukautta ilman maalia pelannut norsunluurannikkolaishyökkääjä Didier Drogba. Hän vetää pallon varmasti maalin vasempaan yläkulmaan. 1-0 Chelsealle. Loppupuoliaika on melko löysää pelailua Chelsean pallonhallinnan kera.

Toinen puoliaika alkaa kummankin joukkueen osalta huomattavasti ensimmäistä vaisummin. Chelsea hallitsee hienokseltaan ottelua, kunnes Jermaine Beckford tulee 58. minuutilla kentälle Louis Sahan tilalle. Pari minuuttia myöhemmin Steven Pienaar, Marouane Fellaini ja Leighton Baines pelaavat keskenään upean seinäsyöttäkuvion, jonka seurauksena Baines pääsee keskittämään vapaasti vasemmalta laidaltaan. Jack Rodwell syöksypuskee pelivälineen Chelsea-maalin oikeaan sisätolppaan. Melkein heti perään Baines keskittää uudelleen ja Seamus Coleman pääsee puskemaan, mutta
Čech torjuu.

Kymmenisen minuutin päästä kirjoittaja säikähtää oikein olan takaa, kun Tim Cahill juoksee kohti
Čechille lipuvaa palloa, ja australialaisen nappulakenkä osuu Chelsea-vahtia silmäkulmaan. Rugbykypärää päällään muutama vuosi sitten sattuneen kallonmurtuman takia pitävä Čech makaa kasvot maahan päin ja häntä paikataan useampi minuutti. Luultavasti kirjoittajan lisäksi myös hänelle muistui se hetki, kun tuolloin Readingia edustanut Stephen Hunt taklasi häntä rajusti polvella päähän. Peli jatkuu kuitenkin viitisen minuuttia myöhemmin, saldona keltaiset kortit hiiltyneille Colemanille ja Terrylle. 83. minuutilla, eli melko pian pelin jatkumisen jälkeen, Michael Essien nousee keskeltä harhauttaen pari Everton-puolustajaa ja pelaten oikealle, Salomon Kaloulle. Pallo jää pyörimään erinomaisessa vetopaikassa Kaloun jalkoihin ja Everton-puolustus putsaa tilanteen. Heti perään Leighton Baines lähtee Essienin inspiroimana nousuun, ja juoksee ensin kahden Chelsea-pelaajan välistä harhauttaen sen jälkeen oikealaitapakki Paulo Ferreiran. Baines pääsee keskittämään ja korkea pallo löytää niin monennen kerran tällä kaudella Tim Cahillin pään. Cahill puskee, muttei maalia kohti, vaan keskelle, mistä Jermaine Beckford puskee pallon Chelsea-maalin perukoille. Everton yrittää saada voittomaalin aikaiseksi muutamaankin otteeseen, varsinkin Marouane Fellainin pirteiden suoristusten ansiosta, mutta viimeistely jää puuttumaan. Lisäaikaa myönnetään peräti seitsemän minuuttia Čech-spektaakkelin vuoksi, mutta loppua hallitseva Chelsea saa tyrehdytettyä Evertonin hyökkäysyritykset lähes kokonaan.

------------Cech--------------

Vaihdossa: Turnbull, Bruma, Ferreira (65' Bosingwa), Kakuta, McEachran, Ramires (77' Anelka) ja Sturridge (88' Mikel).
------------------Howard--------------------

Vaihdossa: Mucha, Bilyaletdinov (87' Pienaar), Beckford (58' Saha), Heitinga, Osman, Yakubu ja Anichebe.

Maalintekijä, Everton:

86' Jermaine Beckford (Tim Cahill)