lauantai 1. tammikuuta 2011

1.1.2011 - RAPORTTI: Stoke City vs. Everton FC, 2-0.

 Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
Ei kovin valoisasti alkanut Everton-fanin vuosi.
Maalintekijät, Stoke:
23' Kenwyne Jones (Matthew Etherington)

69' Phil Jagielka (oma maali)
Everton aloittaa ottelun vauhdikkaasti, ja heti minuutin pelin jälkeen Stoke-toppari Ryan Shawcross joutuu turvautumaan sikailuun pysäyttääkseen rangaistusalueelle viilettäneen Louis Sahan. Shawcrossin potku Sahan alavatsaan rangaistusalueen sisällä ei kuitenkaan herätä ottelun erotuomari Andre Marrinerissa minkäänlaista reaktiota. 5. minuutilla Saha tulee jälleen vauhdilla hyökkäykseen syöttäen oikeaan laitaan Colemanille, joka keskittää matalan pallon Steven Pienaarille. Ryan Shawcross rientää Pienaarin vedon tielle blokaten sen kulmaksi.

Nelisen minuutin päästä Aasia Cupiin kuukaudeksi lähtevä Tim Cahill harhauttaa Stoke-pelaajan ja syöttää vasemmalle Pienaarille, joka leikkaa keskelle ja vetää noin 20 metristä päin maalivahti Asmir Begovicia. Begovic ottaa pallon maahan ja antaa "maalipotkun", joka menee pitkälle aina Jagielkalle asti. Stoke-hyökkääjä Kenwyne Jones kuitenkin hyppää palloon väliin pukaten sen eteenpäin virkaveljelleen Ricardo Fullerille. Fuller pääsee laukomaan rangaistusalueen rajalta aivan vapaasti, mutta hänen maannuoliaisensa menee ohi maalin vasemmasta alakulmasta. Stokekin alkaa saamaan palloa itselleen, mutta peli jatkuu silti Evertonin hiuksenhienossa hallinnassa.


22. minuutilla Stoke on saanut pelin juonesta jo sen verran hyvin kiinni, että on maalin aika: Matthew Etherington nousee pallon kanssa vasenta laitaa pitkin, ohittaa helposti Everton-kippari Phil Nevillen tämän huonon liukutaklauksensa ansiosta ja keskittää pallon Jonesille, joka pääsee aivan liian vapaasti puskemaan noin kymmenestä metristä pallon maaliin.

Maalin jälkeen etenkin vasenlaitapakki Leighton Baines aiheuttaa Stoke-puolustukselle useaan otteeseen hämmennystä kynäilyillään, mutta seuratoverit eivät saa. 30. minuutilla palloon kilpaa juokseva Saha on jälleen rikkeen uhrina, kun maalivahti Begovic tulee mieheen jalkapohja edellä juuri ennen rangaistusalueen rajaa. Tilanteesta seuraa vapaapotku Sinisille, jonka vireensä kadottanut espanjalaiskeskikenttäpelaaja Mikel Arteta tuhrii ansiokkaasti laukomalla pelivälineen suoraan Stoke-pelaajien muodostamaan muuriin. Ennen puoliaikaa Pienaar ja Baines vielä yrittävät maalia ilman kaivattua tulosta.

Toisen puoliajan alkuun Everton järjestää keskittämishetken: keskityksiä tulee puolelta toiselle, mutta viimeistely-yritykset eivät onnistu. Tämän jälkeen peli etenee melko tasaisena.

57. minuutilla Everton on pääsemässä todella hyvään tekopaikkaan, kun nopeakinttuinen Séamus Coleman juoksee keskikentällä irtopalloon ensimmäisenä. Hän on pääsemässä käytännössä yksin läpi, kunnes pitkistä rajaheitoista tunnettu Rory Delap liukuu irlantilaista jaloille ja matka tyssää siihen. Tästä törkeästä mahdolliseen maaliin johtavan hyökkäyksen estämisestä (Harry) Potter-pelaaja saa vain keltaisen kortin.

Peli on edelleen tasapaksua vääntöä, mutta sen keskeyttää Stoken toinen maali. Pallo on ilmassa aivan Everton-maalin edessä, ja siitä kamppailevat Ricardo Fuller sekä Phil Jagielka. Jollain ilveellä 'Jags' onnistuu tökkäämään palloa sen alastullessa niin, että se kimpoaa komeassa kaaressa omiin. Lisää puolustuskaluston möhlintää on luvassa, kun viitisen minuuttia edellisestä korkea pallo tulee Sylvain Distinille, jonka tulisi syöttää pallo alaspäin maalivahti Tim Howardille. Phil Jagielka kuitenkin tunkee tilanteeseen väliin, ja puskee pallon hiljaa Howardia kohti, mutta se jää matkansa puoliväliin Fullerin ehtiessä peliuvälineeseen. Fuller on kasvokkain Howardin kanssa, mutta mies säästää Everton-faneja lisäkärsimyksiltä rynäisemällä omiin jalkoihinsa.

Vielä 88. minuutilla ikivaarallinen Şanlı Tuncay murtautuu oikealta läpi ja laukoo puolivolleyn hieman ohi taka-alakulman. Mihinkään tajunnanräjäyttävään ei kumpikaan joukkue tämän jälkeen kykene - ainakaan tässä ottelussa.


Kokoonpanot:

Stoke:

-----Fuller--Jones-----
Etherington--Pennant
---Whitehead-Delap--
Collins-------Wilkinson
--Higginbotham-Shawcross--
--------Begovic----------

Vaihdossa: Faye, Gudjohnsen, Sørensen, Tuncay (59' Pennant), Walters (84' Fuller), Whelan (80' Etherington) ja Wilson. 

Everton:


--------------Saha-----------------
--------------Cahill-----------------
Pienaar----------------Coleman
------------Arteta-------------------
------------------Fellaini-----------
Baines---------------------Neville
----------Distin--Jagielka--------
--------------Howard---------------

Vaihdossa:
Mucha, Hibbert, Bilyaletdinov, Rodwell, Osman (66' Arteta), Anichebe (66' Neville) ja Beckford (80' Saha). -> Highlightsit ottelusta.
Tilastot:
Stoke                                      
Everton
Pallonhallinta
51%                                              
49%
Laukaukset maalia kohti
3                                                          2
Laukaukset ohi maalin
3                                                          5
Vapaapotkut
10                                                      16
Kulmapotkut
1                                                          5
Maalivahdin torjunnat
2                                                       
  1
Rikkeet
13                                                      10
Keltaiset kortit
4                                                          1

Erotuomari: Andre Marriner.

Yleisöä Britannia Stadiumilla 27 418 henkilöä.

Lähteet: LiveTulokset.com, evertonfc.com