torstai 13. tammikuuta 2011

13.1.2011 - Yakubu palloilemaan loppukaudeksi Leicester Cityyn

 Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

28-vuotias nigerialaishyökkääjä siirtyy Sven Göran Erikssonin joukkueen vahvuuteen osto-option kera.


Vain kahdeksassa ottelussa avauskokoonpanoon tällä kaudella mahtunut Aiyegbeni Yakubu suoritti lääkärintarkastuksen tänään keskiviikkona. Siirtosopimus sisältää myös option Yakubun pelioikeuksien hakinnasta Walkers Stadiumin ylpeydelle.

Entinen Englannin maajoukkueen valmentaja, ruotsalainen Sven Göran 'Svennis' Eriksson koettaa nostaa Mestaruussarjajoukkueensa Valioliigaan ensi kaudeksi, ja tämän myös 'Yak' tiedostaa: "Leicesteriin liittyminen ja mahdollisuuden saaminen merkitsevät minulle paljon"

"Kun kuulin vaihtoehdosta tänne siirtymisestä, minun ei tarvinnut harkita sitä kahdesti. Manageri (Eriksson) on yksi jalkapallohistorian mahtavimmista hahmoista ja hänen kanssaan työskenteleminen on minulle erityinen tilaisuus."

Ensimmäisellä kaudellaan Evertonissa
(2007-'08) nigerialaisjärkäle viimeisteli peräti 21 maalia. Vuonna 2008 sattuneen akillesjännevamman jälkeen Yakubun suoritukset ovat kuitenkin olleet melko vaisuja, ja hän on pudonnut Everton-valmentaja David Moyesin nokkimisjärjestyksessä Louis Sahan, Jermaine Beckfordin ja Victor Anicheben taakse.

Leicester-debyyttinsä mies saattaa tehdä lauantaina ottelussa Preston FC:tä vastaan. Tällä hetkellä Leicester on Mestaruussarjan 12. joukkue, neljän pisteen päässä Valioliigaplayoffpaikasta.


Englannissa Yakubu on pelannut myös Middlesbrough'n ja Portsmouthin riveissä.


Lähde: evertonfc.com