sunnuntai 16. tammikuuta 2011

16.1.2011 - RAPORTTI: Liverpool FC vs. Everton FC, 2-2.

 Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton ei osannut hyödyntää lopun painostustaan valmentajan harkitsemattomien taktisten ratkaisujen vuoksi.
Tilastot:Liverpool                                                                                   Everton
Pallonhallinta
51%                                                                                                49%
Laukaukset maalia kohti
11                                                                                                         5
Laukaukset ohi maalin
5                                                                                                           4
Vapaapotkut
16                                                                                                       22
Kulmapotkut
11                                                                                                         6
Maalivahdin torjunnat
3                                                                                                           8
Rikkeet
18                                                                                                       16
Keltaiset kortit
3                                                                                                           0

Erotuomari: Phil Dowd
.

Yleisöä Anfieldillä 44 795 henkilöä.

Ensimmäinen tilanne nähdään jo 2. peliminuutilla, kun oikealta kaventanut Séamus Coleman ottaa pomppupallon rinnallaan haltuun, kuljettaa eteenpäin ja vetää pallon noin 17 metristä hieman ohi oikean alakulman. Minuuttia myöhemmin Jermaine Beckford saa pystysyötön, ja edessä on enää yksi Liverpool-pelaaja. Beckford kuitenkin yrittää noin 40 metristä nostoa, joka menee reilusti maalin yli.

Kymmenen minuutin päästä myös Liverpool saa ensimmäisen paikkansa, kun nuori oikealaitapakki Martin Kelly juoksee todella nopeasti pallon kanssa ohi Leighton Bainesin ja keskittää rangaistusalueen sisään, missä Evertonin ottelun parhaimmistoon kuuluva ranskalaispuolustaja Sylvain Distin puskee pallon kulmaksi.

Kuuden minuutin päästä Liverpoolin maali on enemmän kuin lähellä. Espanjalaishyökkääjä Fernando Torres kuljettaa palloa oikealla Distin ihollaan, ja lopulta "el Niño" pääsee irti, leikkaa keskelle ja vetää vasurillaan pallon takatolppaan. Dirk Kuyt
ehtii vielä paluupalloon, mutta hänen liukuvetonsa menee beckfordmaiseen tyyliin yli.

Ensimmäinen puoliaika on Liverpoolin hallintaa, ja 28. minuutilla joukkueen sitkeys palkitaan. Yllättäen vasempanalaitapakkina ottelun pelannut Englannin maajoukkuepuolustaja Glen Johnson keskittää pallon oikealla jalalla laidaltaan Dirk Kuytille, jonka puskun maalivahti Tim Howard torjuu oikealle. Kuyt on jälleen paluupallossa, ja laukoo tulisesti oikealta miltei nollakulmasta päin Howardia, josta pallo kimpoaa noin 15 metriin Raul Meirelesille, joka vetää pallon hämäävällä kierteellä maaliin.

Vain pari minuuttia myöhemmin Torres laukoo oikealta Howardin torjuessa pallon maalin edustalle, mistä Meireles on pukata pallon kohti maalia, mutta Distin rientää hätiin ja pelastaa Everton-fanit. Puoliajan lopussa Marouane Fellaini on tehdä kohtalokkaan virheen, kun hän syöttää puolustusalueella vasemmalta keskelle kohti John Heitingaa, mutta Liverpoolin espanjalaiskeskikenttäpelaaja Maxi Rodríguez ehtii palloon ensin ja vetää noin 17 metristä onneksi suoraan päin Howardia.

Toisen puoliajan Everton aloittaa säpinällä. Yhden minuutin pelin jälkeen Siniset saa kulman vasemmalta. Mikel Artetan leijapallo tavoittaa Sylvain Distinin, joka puskee pallon hallitusti maaliin. Jatkoa on luvassa viiden minuutin kuluttua, kun Tim Howard avaa pitkällä potkulla vasempaan laitaan, mistä keskikenttäpelaajamaisesti läpi ottelun pelannut nigerialaishyökkääjä Victor Anichebe puskee pallon rangaistusalueen sisään kohti Beckfordia. Peliväline kimpoaa Beckfordia puolustaneesta Martin Skrtelistä taaksepäin Leon Osmanille, joka kikkailee upeasti boxiin pallon kanssa ja syöttää ulkosyrjällä keskemmälle Beckfordille, joka vetää pallon maalin takakulmaan.

54. minuutilla Rodriguez syöttää vasemmalle Meirelesille, joka laukoo reilusta 16 metristä, mutta Howard torjuu. Toinen puoliaika jatkuu Evertonin hallitessa, mutta seuraavan maalin saa Liverpool. Liverpool pääsee kesken Everton hallinnan hyökkäämään, kun se saa pallon itselleen tuomarin viheltäessä vapaapotkun Punaisille ilman minkäänlaista sinipunakontaktia - mm. vieressä seisova linjatuomari näyttää lipullaan vapaapotkua/rajaheittoa Evertonille! Joukkue pääsee vaarallisesti rangaistusalueen sisään, ja pian Howard kaataa Rodríguezin heidän kummankin rynnätessä kilpaa palloon. Typerän vapaapotkun viheltänyt tuomari on pihalla tilanteesta, ja antaa rangaistuspotkun vasta keskusteltuaan noin puoli minuuttia Liverpool-pelaajien kanssa. rangaistuspotkun antaa Dirk Kuyt, joka vetää pallon vasemmalle rankkarispesialisti-Howardin aavistaessa oikealle.

Everton hallitsee loppupuoliaikaa, mutta ei onnistu hyödyntämään saamaansa tilaa hyökkäyspäässä. Floppikirin kruunaa valmentaja David Moyesin taktisesti typerät vaihdot. Mies ottaa ansaitusti James Vaughanin kentälle 73. minuutilla, mutta korvaa samalla Beckfordin, eikä tasapaksusti keskikentällä vääntänyttä "hyökkääjä"-Anichebea. Sen sijaan, että Moyes järjestäisi minkäänlaista tukea Vaughanille, hän ottaa Osmanin tilalle 77. minuutilla puolustavan keskikenttäpelaajan, Jack Rodwellin ja vasta 81. minuutilla korvaa Anicheben - eikä tietenkään laitahyökkääjä Magaye Gueyellä, vaan pallon kanssa huomattavasti kömpelömmällä Diniyar Bilyaletdinovilla.

Tähän kun yhdistää muiden Everton-pelaajien todella haluttoman näköiset viimeiset kymmenen minuuttia, voi uskoa, ettei lisämaaleja kummassakaan päässä nähdä - neljän minuutin lisäajastakaan huolimatta.

Kokoonpanot:


Liverpool:

Rodríguez--Torres--Kuyt
Lucas-Spearing-Meireles
Johnson-----------------Kelly
--------Agger-Skrtel---------
------------Reina---------------

Vaihdossa: Gulasci, Kyrgiaikos, Aurélio, Shelvey (81' Meireles), Babel, N'Gog ja Pacheco.

Everton:

-----Anichebe--Beckford-----
Osman---------------Coleman
---------Arteta---------------------
-----------------Fellaini-----------
Baines--------------------Neville
---------Distin--Heitinga--------
-------------Howard---------------

Vaihdossa:
Mucha, Hibbert, Bilyaletdinov (81' Anichebe), Rodwell (77' Osman), Baxter, Gueye ja Vaughan (73' Beckford).
Maalintekijät, Everton:

46' Sylvain Distin (Mikel Arteta)

52' Jermaine Beckford (Leon Osman)

Lähde: LiveTulokset.com