perjantai 11. helmikuuta 2011

11.2.2011 - ENNAKKO: Bolton Wanderers vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Ilman tähtihyökkääjä Louis Sahata Boltoniin matkustava Everton koettaa jatkaa maali-ilotteluaan su 13.2. klo 18:00.


Kotijoukkue Bolton hävisi viime kierroksella lontoolaisseura Tottenham Hotspurille 2-1 Chesleasta vastikään lainalle saapuneen 21-vuotiaan brittihyökkääjä Daniel Sturridgen tehdessä samalla jo toisen Wanderers-maalinsa. Everton puolestaan järjesti Goodison Parkilla oikean maali-ilottelun sen kukistaessa Blackpoolin moninaisten vaiheiden jälkeen 5-3. Ranskalaishyökkääjä Louis Saha iski ottelussa peräti neljä osumaa, mutta mies on tuttuun tapaansa jälleen huippuvireeseen päästyään loukkaantunut .
Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi 3-2 Boltonille.

Joukkueuutiset:


Boltonin Sean Davis (polvi), Ricardo Gardner (reisi) ja harjoituksiin puolen vuoden loukkaantumisen jälkeen palannut Jlloyd Samuel (pohje) missaavat ottelun varmasti. Grétar Steinssonin (polvi) pelaaminen on epävarmaa.

Everton sai huonoja uutisia tiistaina, kun hyviä otteita viime aikoina esittänyt Jack Rodwell sai tällin nivuseensa Englannin alle 21-vuotiaiden maaottelussa Italiaa vastaan, minkä vuoksi hän on sivussa pelikentiltä kuukauden päivät. Huonot uutiset jatkuivat, kun seura tiedotti tänään perjantaina, että Louis Saha on loukannut kinnerjänteensä harjoituksissa ja on sivussa pari viikkoa. Loukkaantumislistan kolmantena lenkkinä on Ross Barkley, jonka sääriluu murtui useampi kuukausi sitten Rodwellin tapaan Englannin nuorten maajoukkueen leivissä.


Mahdolliset kokoonpanot:


Bolton:

Sturridge--Elmander--K. Davies
Taylor----------------------M. Davies
----------------Holden-------------------
Robinson--------------------Ricketts
------------Kinght--Cahill--------------
--------------Jääskeläinen------------
-

Vaihdossa mahdollisesti: Bodgan, Wheater, Muamba, Lee, Petrov, Moreno ja Klasnic.


Everton:

---------------Anichebe------------------
-----------------Cahill----------------------
Bilyaletdinov-----------------Coleman
---------------Arteta------------------------
-------------------Fellaini-------------------
Baines------------------------------Neville
-------------Distin--Heitinga--------------
-----------------Howard---------------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Jagielka, Hibbert, Osman, Baxter, Gueye ja Beckford.


Tulosveikkaus:

Tiukasta puolustuksestaan tunnettu Bolton pitää varmasti Evertonin varahyökkääjän kurissa, mutta apuja saattaa löytyä keskikentän laitureilta tai paluun avauskokoonpanoon tehnevän Tim Cahillin pääkopasta. Englannin maajoukkuepuolustaja Gary Cahillin johtaman puolustuksen lisäksi Bolton on erittäin vaarallinen myös hyökkäyssuuntaan Sturridge-Elmander -akselin ansiosta. Hyökkäyksen tasosta kertoo sekin, että varsin asialliset maalintekotaidot omaava Ivan Klasnic on tullut syrjäytetyksi avauskokoonpanosta vaihtopenkille.

Boltonin hyvästä pelaajamateriaalista huolimatta kirjoittaja uskoo ottelun päättyvän 2-1 Evertonille, mutta tämä edellyttää toppareilta varmaa työskentelyä sekä upeaa kautta pelaavan Marouane Fellainin tavanomaista panosta puolustus- ja hyökkäyssuuntaan. Maalintekijöinä Evertonin Diniyar Bilyaletdinov ja Tim Cahill sekä Boltonin Johan Elmander. Syöttäjinä Victor Anichebe, Leighton Baines ja Daniel Sturridge. Toivoa sopii, ettei ottelussa erotuomarin virkaa hoitava Lee Probert vaikuta negatiivisesti kummankaan joukkueen pelinkulkuun.


Huomioita:


— Jos Everton-kapteeni Phil Neville pelaa ottelussa, on se hänen 450. Valioliigaottelunsa. Se on 50 kamppailua enemmän, mitä hänen äskettäin uransa lopettanut isoveljensä Gary Neville saavutti pelivuosinaan Manchester Unitedissa.
Stuart Holden on tehnyt enemmän taklauksia (103) kuin kukaan muu Valioliigapelaaja.
— Evertonia kohtaan on tehty eniten rikkeitä tällä kaudella (346), mutta se on ainut joukkue joka ei ole vielä ole saanut rangaistuspotkua.
Boltonin pelaajat ovat löytäneet itsensä paitsiosta vain 40 kertaa tällä kaudella. Se on liigan vähiten.
Everton on käyttänyt yhteensä kahtakymmentä pelaajaa tällä kaudella, mikä on pienin määrä Englannin huippujoukkueista.
Jussi Jääskeläinen on esiintynyt 350 kertaa Bolton-paidassa saavuttuaan 100 000 punnalla Wanderersiin vuonna 1997 — ei kovin kallis kaveri kyseessä.