tiistai 22. maaliskuuta 2011

22.3.2011 - Yakubu haluaa jäädä kesällä Leicesteriin

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Mestaruussarjajoukkue Leicester Cityssä kauden loppuun kestävällä lainasopimuksella palloileva 28-vuotias nigerialaishyökkääjä haluaa siirtyä kesällä Leicesteriin.

 
Vain kahdeksassa ottelussa Evertonin avauskokoonpanoon tällä kaudella mahtunut Aiyegbeni Yakubu lähti tammikuussa hakemaan uutta nostetta uralleen osto-option sisältävällä lainasopimuksella Sven-Göran Erikssonin suojatteihin. Kolmessa kuukaudessa "Yak" on kotiutunut hyvin seuraan – maalejakin on tullut 12 ottelussa neljä.

"Haluaisin jäädä. Toivon, että nousemme [Valioliigaan]. Haluan olla täällä, ja tiedän joukkueen tähtäävän Valioliigaan.

"Oli suuri päätös jättää Everton, mutta haluan saada peliaikaa", kertoi Yakubu BBC:n Late Kick Off -ohjelmassa.

Joidenkin huhujen mukaan Everton olisi Leicesterin lupaavan keskikenttäpelaajan, uudeksi Lampardiksikin tituleeratun Andrew "Andy" Kingin kintereillä. On herännyt myös spekulaatiota siitä, voisivatko seurat päätyä kesällä vaihtokauppaan pelimiesten välillä. Kirjoittaja kuitenkin uskoo, että 22-vuotiaasta, 13 maalia tällä kaudella iskeneestä keskikenttäpelaajasta saa pulittaa puntia hieman enemmän kuin 28-vuotiaasta, yhteensä viisi maalia tällä kaudella tehneestä hyökkääjästä.
Ensimmäisellä kaudellaan Evertonissa (2007-'08) nigerialaisjärkäle viimeisteli peräti 21 maalia. Vuonna 2008 sattuneen akillesjännevamman jälkeen Yakubun suoritukset ovat kuitenkin olleet melko vaisuja, ja hän on pudonnut Everton-valmentaja David Moyesin nokkimisjärjestyksessä Louis Sahan, Jermaine Beckfordin ja Victor Anicheben taakse.
Katso myös:

-> Uutinen BBC:n verkkosivuilla videon kera (englanniksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti