perjantai 4. maaliskuuta 2011

4.3.2011 - ENNAKKO: Newcastle United vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Everton koettaa löytää liigavireensä nöyryyttävän Reading-tappion jälkeen Newcastlea vastaan St James' Parkilla la 5.3. klo 17:00.

 
Edelliskierroksella 1-1-tasapelin Boltonin kanssa taistellut Newcastle on Andrew Carrollin myymisen jälkeen kärsinyt lievästä hyökkäjäongelmasta Shola Ameobin ollessa sivussa. Maalinteko-ongelmaa lievittämään seura hankki ilmaissiirrolla suomalaishyökkääjä Shefki Kuqin, joka on esiintynyt raitapaidassa erittäin hyvin – tosin vain muutaman minuutin ajan, sillä Newcastle-valmentaja näyttää ottaneen tehottoman Løvenkrands-Best-kärkiparin suosikikseen. Saa nähdä, miten tilanne muuttuu, kun Ameobi alkaa pikkuhiljaa olemaan pelikuntoinen poskiluunsa murtumisen jälkeen.

Evertonin viime viikko oli hurja: ensin luvassa oli jopa kauden parasta peliä, ja seurauksena makoisa 2-0-kotivoitto Sunderlandista. Kolmea päivää myöhemmin tiistaina luvassa on jotain aivan toista, kun Everton putoaa FA Cupista häviten luokattomalla peliesityksellä Readingille 1-0. Suuri syy tähän oli se, ettei Everton-luotsi David Moyes säilyttänyt voitokkaaksi osoittautunutta kahden hyökkääjän taktiikkaa Reading-pelissä, vaan päätti jättää kaksi maalia tehneen Jermaine Beckfordin vaihtopenkin puolelle korvaten tämän taskukokoisella vasenlaituri Leon Osmanilla.

Joukkueuutiset:
Kotijoukkueelta ovat varmuudella sivussa ex-Everton-lupaus Dan Gosling (polvi), Hatem Ben Arfa (polvi) sekä Alan Smith (nilkka). Lisäksi Stephen Irelandin (polvi), Joey Bartonin (reiden rasitusvamma), Danny Guthrien (reiden lähentäjälihas) ja Shola Ameobin (poskiluu) pelaaminen on epävarmaa. Enemmän omaa syytään sivussa on Ryan Taylor, joka on pelikiellossa huhtikuun 11. päivään saakka.
Vierailijoilta ovat sivussa Ross Barkley (murtunut sääriluu) Tim Cahill (jalka) sekä nilkkaleikkaukseen maanataina menevä, ja sen vuoksi loppukauden sivussa oleva, Marouane Fellaini.
Mahdolliset kokoonpanot:


Newcastle:

---Løvenkrands--Best---
Gutiérrez-----------Barton
------------Nolan-------------
-----------Tioté---------------
Enrique----------Simpson
--Williamson
-Coloccini--
-----------Harper-------------

Vaihdossa mahdollisesti: Krul, Campbell, S. Taylor, Guthrie, Ireland, Kuqi ja Ameobi.

Everton:


--------------Saha-----------------
-------------Rodwell---------------
Osman-----------------Coleman
------------Arteta-------------------
----------------Heitinga------------
Baines---------------------Neville
----------Distin--Jagielka--------
--------------Howard---------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Duffy, Hibbert, Bilyaletdinov, Anichebe, Baxter ja Beckford.

Tulosveikkaus:


Newcastle on hyvä joukkue, mutta sen hyökkäyskalusto on sen verran heppoinen, että Evertonin puolustus kestää sen leikiten, ellei fyysinen Kuqi pääse kunnolla irti. Iso merkitys on sillä, kuinka Heitinga tai joku muu lunastaa Fellainin paikan keskikentän pohjalla. Jos Newcastlen hyökkäyskalusto ei pelitä, niin keskikentältä löytyy maalintekotaitoa ja fyysisyyttä mm. Kevin Nolanin, Cheik Tiotén ja Joey Bartonin ansiosta.

Kirjoittaja luottaa Evertonin puolustukseen, ja uskoo voiton tulevan sitä kautta. Jos maalinteko ei meinaa onnistua, voi Moyes nostaa Beckfordin penkiltä Sahan tueksi, ellei 'Becks' ole jo avauskokoonpanossa.

Ottelu päättyy 2-0 Evertonille Sahan ja Beckfordin maaleilla. Syöttäjinä Rodwell ja Saha.

Veikkauksen pitkävetokertoimet:
1                x                2
2,4          3,15           2,75

Huomioita:

– Viimeiset neljä Newcastlen tekemää maalia Evertonia vastaan ovat tulleet 45. ja 47. peliminuutin välillä.
– Everton ei ole voittanut yhtäkään kahdeksasta viime kamppailustaan St James' Parkilla.
– Newcastle on tehnyt tällä kaudella enemmän maaleja vapaapotkuista (20) kuin mikään muu huipppujoukkue.

– Jermaine Beckford on tehnyt neljä maalia viimeisessä viidessä liigaottelussaan Evertonille.

Alan Pandrew'n suojatit eivät ole hävinneet kuin yhden viimeisestä kahdeksasta kotiottelustaan, mutta niistä peräti viisi ottelua on ollut tasapelejä.

– Ottelu on katsottavissa suorana maksullisella Canal+ Aitio -kanavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti