tiistai 8. maaliskuuta 2011

8.3.2011 - ENNAKKO: Everton FC vs. Birmingham City

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Liigavirettään kohentanut Everton saa vieraakseen tuoreen Carling Cup-voittaja Birminghamin ke 9.3. klo 22:00.

 
Tällä kaudella harvinaisesta kahden liigavoiton putkesta nauttiva Everton onnistui edelliskierroksella kukistamaan Newcastlen lukemin 2-1. Sarjataulukon toiseksi viimeistä paikkaa pitävä Birmingham on tuore Liiga Cup-mestari, ja edelleen mukana FA Cupissa. Liigassa ote on kuitenkin lipsunut – edelliskierroksella tuli takkiin paikallisvastustaja West Bromwich Albionilta peräti 3-1.

Joukkueuutiset:

Kotijoukkue Everton joutuu lähtemään otteluun ilman luottokeskikenttäpelaajiaan Marouane Fellainia (nilkka) ja Tim Cahilliä (jalka). Myös joukkueen kapteeni Phil Neville missaa ottelun Newcastlea vastaan saadun reiden lähentäjälihaksen vamman vuoksi. Fellainin keskikentän pohjalla korvanneen Nevillen tilalle astunee alankomaalaispuolustaja John Heitinga. Victor Anicheben pelaaminen on epävarmaa vahvistamattomasta syystä.

Varmuudella Birminghamin Sinisten leiristä ovat sivussa Scott Dann (reiden lähentäjälihas), Enric Valles (jalka) ja James McFadden (polvi). Puolustuksen ja hyökkäyksen luottomiehet Liam Ridgewell (nivunen) sekä Nikola Zigic (nivunen) ovat vielä puolikuntoisia, ja heidän pelaamisensa ratkeaa viime hetken kuntotesteissä. Myös Aleksandr Hlebin (polvi), Martin Jiranekin (reisi), Barry Fergusonin (murtunut kylkiluu) ja Craig Gardnerin (pohje) pelaaminen on epävarmaa.

Mahdolliset kokoonpanot:

Everton:

---Saha--Beckford---
Arteta--------Coleman
--------Rodwell----------
---------Heitinga--------
Baines---------Hibbert
----Distin-Jagielka----
---------Howard---------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Duffy, Mustafi, Bilyaletdinov, Osman, Baxter ja Anichebe.

Birmingham:

---------Martins----Jerome---------
Bentley----------------Beausejour

---------Bowyer-----Fahey----------
Ridgewell-----------------------Carr
----------Davies--Johnson----------
-----------------Foster-----------------

Vaihdossa mahdollisesti:
Doyle, Larsson, Murphy, Mutch, Parnaby, Phillips ja Zigic.

Tulosveikkaus:

Everton on vihdoinkin alkanut pelata luovaa jalkapalloa
– tosin Newcastle-ottelussa oli aika-ajoin nähtävissä suorastaan luvattoman passiivista peliä, eikä fyysinen Birminhgam taatusti jätä rankaisematta samankaltaisesta "sunnuntaipelailusta".

Jos Everton-pelaajien asenne on kohdallaan, uskoo kirjoittaja Merseysiden vievän Sinisten kamppailun lukemin 2-0. Maalintekijöinä Louis Saha ja Mikel Arteta. Syöttäjinä Arteta ja Beckford.

Veikkauksen pitkävetokertoimet:
1                x                2
1,5           3,6            6,45

Huomioita:
– Skotlantilainen Alex McLeish (Brum-valmentaja) ei ole voittanut yhtäkään ja hävinnyt kuusi kahdestatoista ottelustaan Valioliigan skottilaisten kollegojensa joukkueita vastaan.
Birmingham ei saanut yhtäkään vetoa maalia kohti sen kohdatessa Evertonin alkukaudesta kotikentällään St Andrewsilla. Everton voitti ottelun 2-0.
Birmingham on voittanut 19 ottelua viimeisen kahden kauden aikana Valioliigassa. 18 niistä on ollut vain yhden maalin erolla vastustajaan.
– Everton on hävinnyt vain kolme viimeisestä 25 kotiottelustaan. Tämä on vähemmän kuin Manchester Cityn tai Arsenalin vastaava määrä.

– Ottelu on katsottavissa suorana maksulliselta Canal+ Aitio -kanavalta.

– Valitettavasti Suomalainen Everton-sivusto ei pysty tarjoamaan ottelusta raporttia sen myöhäisen ajankohdan vuoksi.


Lähteet: evertonfc.com, rte.ie, yle.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti