lauantai 7. toukokuuta 2011

7.5.2011 - ENNAKKO: Everton FC vs. Manchester City

Everton saa nälkäisen Manchester Cityn vastaansa Goodison Parkilla la 7.5. klo 17:00.


 
Manchester City hakee Goodisonilta ensimmäistä voittoaan Evertonista manageri Roberto Mancinin valtakaudella. Mancini on City-urallaan kärsinyt tappion Merseysiden Sinisille jo kolmesti.
 
"Meillä on todella vaikea peli edessä lauantaina, ja meidän täytyy suunnata kaikki energiamme Everton-peliin – tällä hetkellä on mahdotonta ajatella muita otteluita", kertoi Mancini, joka kohtaa joukkueensa kanssa sunnuntaina 14.5. FA Cupin finaalissa Stoke Cityn.
 
Valioliigassa Manchester Cityn Mestareiden Liiga -paikka alkaa jo varmistua – eroa seuraavana oleviin Liverpooliin ja Tottenhamiin on seitsemän pistettä. Everton sen sijaan on realistisesti ajateltuna ulkona Euroopasta ensi kaudella, mutta joukkue haluaa takuuvarmasti pitää kiinni voitettujen Manchester City -kotipelien ennätyksestään. Kahdeksantena majaileva Bolton Wanderers on vain kahden pisteen päässä Sinisistä, joten seisemännen sija saavuttamiseksi turhille tappioille ole varaa.
 
Evertonin kuusi edellistä ottelua:
 
02.04.11 Everton - Aston Villa 2-2 
09.04.11 Wolverhampton - Everton 0-3
16.04.11 Everton - Blackburn 2-0
23.04.11 Manchester U - Everton 1-0
30.04.11 Wigan - Everton 1-1
 
Manchester Cityn kuusi edellistä ottelua: 
 
03.04.11 Manchester C - Sunderland 5-0
11.04.11 Liverpool - Manchester C 3-0
16.04.11 Manchester C - Manchester U 1-0
25.04.11 Blackburn - Manchester C 0-1
01.05.11 Manchester C - West Ham 2-1
 
 
Joukkueiden viisi edellistä kohtaamista: 
 
13.12.08 Manchester C - Everton 0-1
25.04.09 Everton - Manchester C 1-2
24.03.10 Manchester C - Everton 0-2
16.01.10 Everton - Manchester C 2-0
20.12.10 Manchester C - Everton 1-2
 
Joukkueuutiset:
 
Kotijoukkueelta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Louis Saha (nilkka), Marouane Fellaini (nilkka) ja Ross Barkley (murtunut sääriluu). Lisäksi Jose Baxterin (takareisi) pelaaminen on epävarmaa. John Heitinga tekee paluun kokoonpanoon takareisivammansa jälkeen.
 
Cityn leiristä ottelun missaavat varmasti Jérôme Boateng (polvi), Micah Richards (takareisi), Michael Johnson (polvi) ja Kolo Touré (pelikielto kiellettyjen aineiden käyttämisen vuoksi). Nigel de Jongin (lonkka), Carlos Tévezin (takareisi) ja Pablo Zabaletan (polvi) pelaaminen on epävarmaa.
 
Mahdolliset kokoonpanot:
 
Everton:
 
--------Beckford--------
----------Cahill-----------
Arteta-----------Osman
---Rodwell--Neville----
Baines----------Hibbert
----Distin--Jagielka----
---------Howard----------
 
Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Diffy, Heitinga, Bilyaletdinov, Gueye, Anichebe ja Vellios.
 
Manchester City:
 
----------Balotelli----------
Silva---------A. Johnson
---------Y. Touré-----------
------Barry----Milner------
Kolarov----------Zabaleta
---Lescott--Kompany---
------------Hart--------------
 
Vaihdossa mahdollisesti: Boyata, Taylor, Vieira, de Jong, Wright-Phillips, Jô ja Dzeko.
 
Tulosveikkaus:
 
City on käytännössä jo varmistanut neljännen sijansa, kuten tosin Everton seitsemäntensä, mutta kirjoittaja uskoo Everton-pelaajien haluavan paikata fanien pettymystä jatkaen voittoputkeaan Manchesterin Taivaansinisiä vastaan. Cityn tähtihyökkääjä Carlos Tévezin mahdollinen puuttuminen olisi suuri takaisku joukkueelle, sillä hänet korvaava Mario Balotelli jää melkoisen kauas argenttiinalaishärän tasosta. Toisin kuin itsevarma italiaano, Cityn nopeat laitahyökkääjät David Silva ja Adam Johnson saattavat olla myrkkyä Everton-puolustukselle – ainakin Evertonin edellisessä ottelussa Wigania vastaan kentällle vaihdettu nopeajalkainen oikealaitahyökkääjä Victor Moses oli jatkuvasti murtautumassa läpi laidaltaan.
 
Toisaalta hyökkäävien laitureiden käyttö tarkoittaa sitä, että vaikkapa Leighton Baines voinee tehdä nousuja vasemmalta laidaltaan melko vapaasti. Kun jalkavaivoista kärsinyt Tim Cahill on taas takaisin remmissä, ei olisi ollenkaan epätodennäköistä, että ottelu ratkeaisi viime joulukuiseen tapaan, jolloin Leighton Baines antoi nappikeskityksen Cahillille, joka puski pallon varmasti maaliin.
 
Kirjoittaja uskoo ottelun päättyvän 3-1 Evertonille. Maalintekijöinä Mikel Arteta, Tim Cahill, Leon Osman ja David Silva. Syöttäjinä Jack Rodwell, Leighton Baines, Jermaine Beckford ja James Milner.
 
Veikkauksen kohteen 61 pitkävetokertoimet:
1                x                2
2,7           3,1            2,45
 
Pelammuusprosentit:
34%        29%          37%
 
 
Huomioita:
Everton hävinnyt vain yhden kuudestatoista ottelustaan, joissa se on ollut ensimmäinen maalintekijä.
– City on onnistunut pitämään maalinsa vain kerran puhtaana joukkueiden 14 edellisessä liigakohtaamisessa, mutta joukkue ei ole myöskään samana aikana päästänyt Evertonia iskemään kahta maalia enempää.
– Vuoden 2008 elokuusta alkaen mitattuna vain Didier Drogba ja Cesc Fàbregas ovat tehneet enemmän maaliin johtavia syöttöjä kuin Everton-laitapakki Leighton Baines 25 kappaleellaan.
– Taivaansiniset ovat tehneet tällä kaudella eniten vastustajasta suuntaa muuttavia maaleja (8).
– Everton on päästänyt koko kaudella viisi maalia otteluiden 75. ja 90. minuutin välillä. Vain Fulham on pystynyt pienempään määrään kolmella päästetyllä maalillaan.
 
– Ottelu on katsottavissa suorana maksullisella Canal+ Urheilu -kanavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti