torstai 14. heinäkuuta 2011

14.7.2011 - ENNAKKO: Bury FC vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton aloittaa harjoituskauden ystävyysotteluidensa sarjan Gigg Lanella Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla mittelevää Bury FC:tä vastaan  pe 15.7. klo 21:45.


Tietoa vastustajasta:

Bury FC perustettiin 24.4.1885. Edelliskaudella seura onnistui nousemaan Englannin neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta, Kakkosliigasta, kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle, Ykkösliigaan. Buryn kotikenttä, Gigg Lane, on palvellut suur-manchesteriläisseuraa jo 115 vuotta. Jalkapallon lisäksi 11 840-paikkainen stadioni on toiminut mm. rugby leaguen, baseballin, kriketin, wrestlingin ja amerikkalaisen jalkapallon pyhättönä.

Buryn managerina on toiminut tämän vuoden huhtikuusta lähtien vasta 36-vuotias Richie Barker, joka korvasi Ykkösliigaan nousun eteen suuren työn tehneen, fanien suureen suosioon nousseen ja sittemmin Southamptonin kanssa sopimuksen tehneen Alan Knillin. Kesän harjoituskausi, jolloin omaa peliajatustaan on hyvä ajaa sisään, onkin erittäin tärkeä junioriakatemian valmentajan tehtävistä päävalmentajanpallille astuneelle Barkerille.

Buryn ehdoton avainpelaaja on päävalmentaja Barkeria neljä vuotta nuorempi Ryan Lowe. Liverpoolilaissyntyinen hyökkääjä paukutti ensimmäisellä kaudellaan huimat 18 maalia ja edelliskaudella maalimäärä kohosi kymmenellä, kun mies viimeisteli 28 osumaa 49 ottelussa. On siis mahdotonta väittää, etteikö seuran maalintekoennätyksen maaliskuussa rikkoneella Lowella olisi ollut omaa osuuttaan Ykkösliigaan nousussa. Kauden lopuksi Lowe palkittiin Kakkosliigan PFA:n fanien äänestyksessä liigan parhaana pelaajana.

Bury on kapteenimme Phil Nevillen ja hänen veljensä Garyn kasvattiseura. Nevillen-veljesten äiti toimii yhä joukkueen sihteerinä ja aikoinaan heidän isänsä oli Bury FC:n johtaja.
Kolme ottelua Evertonin ykkösjoukkueessa aikoinaan pelannut keskuspuolustaja Mark Hughes oli Buryn ensimmäinen kesähankinta, ja mies nähtäneenkin luutimassa puolustuksessa ex-seuraansa vastaan. Myös joukkueen 27-vuotias kapteeni Steven Schumacher sai jalkapallo-oppinsa Evertonin junioriakatemiassa.

Joukkueuutiset:

Kotijoukkueen loukkaantumistilanteesta kirjoittaja ei löytänyt tarkkaa tietoa, mutta valmentaja Barker saanee käytettäviinsä suunnilleen parhaan mahdollisen kokoonpanonsa.

Evertonilla ei varmoja loukkaantumisia ole, mutta viime kauden vammoistaan toipuvien Louis Sahan (nilkka), Marouane Fellainin (nilkka) ja Ross Barkleyn (sääri) pelaaminen on epävarmaa. Evertonin alle 21-vuotiasta pelaajista koottu joukkue matkaa tänään torstaina Venäjälle neljän joukkueen väliseen turnaukseen, minkä vuoksi mm. Jose Baxter, Shane Duffy, John Lundstram, Adam Forshaw, Ross Barkley, Apostolos Vellios ja kumppanit eivät osallistu Bury-otteluun.

Mahdolliset kokoonpanot:


Bury: Belford; Worrall, Tees, Sodje, Skarz; Bennett, Schumahcer, Sweeney, Jones; Ajose, Lowe.

Vaihdossa harjoituskauden tapaan luultavasti koko loppujoukkue.

Everton suorittanee useita kokeiluja ottelussa joukkueiden välisen tasoeron vuoksi. Ottelussa Moyesilla lienee käytettävissään koko joukkue, lukuunottamatta mahdollisia loukkaantuneita ja mitä todennäköisemmin nigerialaiskaksikko Aiyegbeni Yakubu-Yoseph Yoboa. Useiden lähteiden mukaan Everton olisi jo hyväksynyt Fenerbachen tarjouksen useita omia maaleja Everton-uransa aikana viimeistelleestä "luotto"topparista, mutta mies ei päässyt sopuun palkastaan turkkilaisseurassa. Myös Aiyegbeni Yakubu on ilmoittanut halunsa jäädä viime kauden lainaseuraansa Leicesteriin, mutta tämäkin kauppa kariutui raha-asioihin.

Tulosveikkaus:


Everton voittaa. Se, kuinka monella maalilla, riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon David Moyesilla on käytettävissään nuoria pelaajia suorittaa kokeiluja. Taitaa tosin olla niin, että kaikki nuoret lupaukset ovat Venäjällä samaan aikaa, mutta kirjoittajalla ei ihan tarkkaa tietoa sinne tänään lentävästä joukkueesta ole. Parin ottelun jälkeen kirjoittaja on varmasti viisaampi pelaajien nykivireiden ja uusien lupausten osalta, ja osaa näin arvioida tulevien harjoituskauden otteluiden kokoonpanoja paremmin.

Muuta:


Ottelu on nähtävissä laillisesti suorana ainoastaan evertontv:stä joko hintaan 4,99£/ottelu tai 25£ kuudesta harjoituskauden ottelusta. Heinäkuusta lähtien evertontv sinällään on ollut maksuton, ja edellyttää vain rekisteröitymisen Evertonin internet-sivulle evertonfc.comiin. Kirjoittaja suosittelee sivuille rekisteröitymistä kaikille lukijoille.

-> Lue myös: evertonfc.com: Nev Can't Wait To Go 'Home'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti