perjantai 19. elokuuta 2011

19.8.2011 - ENNAKKO: Queens Park Rangers vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Evertonin Valioliigakausi pyörähtää  vihdoin ja viimein käyntiin, kun lontoolaissarjanousija Queens Park Rangers matkaa Goodisonille Sinisten vieraaksi huomenna la 20.8. klo 17:00.

Viidentoista vuoden tauon jälkeen Valioliigaan palanneen QPR:n kausi ei alkanut aivan toivotulla tavalla perinteikkään seuran kärsiessä avauskierroksella murskaavan 4-0-tappion Bolton Wanderersille. Tappion jälkeen on kuitenkin ehtinyt jo tapahtua paljon F1-talli Lotuksen omistajan, Tony Fernandesin, ostettua seurasta 66 prosenttia itselleen. Fernandesin tarkoituksena on nostaa QPR menestyksen tielle, mutta lienee selvää ettei hän vielä omistajan roolissa kovinkaan kummoisia seikkoja pysty viilaamaan ainakaan Everton-otteluun mennessä. QPR-omistuksen uhopuheista poiketen Everton on melkoisessa liemessä rahatilanteensa kanssa. Sinisten omistaja Bill Kenwright on kertonut julkisuuteen, ettei seuralla ole rahaa tuhlattavaksi. Mahdollista ostajaa etsitään "kellon ympäri". Syystä tai toisesta ostajaehdokkaita ei Kenwrightin mukaan ole löytynyt.

Joukkueuutiset:

Queens Park Rangers matkaa Merseysidelle ilman entistä Englannin maajoukkuelaituriKieron Dyeria (jalka), Jamie Mackietä (murtunut sääriluu), Rob Hulsea (polvi) sekä pelikiellossa olevaa Clint Hilliä.

Everton sai viime maanantaina 1-1 päättyneessä ystävyysottelussa irlantilaista Bohemians FC:tä vastaan Mikel Artetan takaisin vahvuuteensa. Sinisiltä ovat yhä sivussa Séamus Coleman (nilkka) sekä Magaye Gueye (murtunut varvas). Diniyar Bilyaletdinov seuraa ottelun katsomosta viime kauden viimeisessä ottelussa saadun pelikiellon vuoksi.

Mahdolliset kokoonpanot:

Queens Park Rangers:

------------Campbell-------------

Bothroyd----Taarabt----Smith

----------Derry--Faurlín----------

Connolly-----------------------Orr

--------Gabbidon--Hall----------

---------------Kenny----------------

Vaihdossa mahdollisesti: Cerny, Murphy, Gorkss, Buzsaky, Perone, Agyemang ja Helguson.

Everton:

------------Saha-------------

------------Cahill-------------

Osman---------------Arteta

-------------Barkley----------

----------Fellaini--------------

Baines---------------Neville

------Distin--Jagielka------

-----------Howard------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Hibbert, Heitinga, Rodwell, Anichebe, Beckford ja Vellios.

Tulosveikkaus:

QPR:n valioliiga-avaus oli sen verran tahmeaa sorttia, ettei siitä hevillä toivuta. Evertonkaan ei tosin tuloksellisesti juuri loistanut jäädessään tasapeliin irlantilaista pikkuseuraa vastaan, mutta Evertonin hyökkäyspeli oli silti ihan mukiinmenevää. Kirjoittaja uskoo Evertonin voittavan kauden 2011-12 Valioliiga-avauksensa 3-1. Maalintekijöinä Evertonin Louis Saha, Leon Osman ja Ross Barkley sekä QPR:n Jay Bothroyd. Syöttäjinä Tim Cahill, Leighton Baines ja Mikel Arteta.

Huomioita:

– Edellisen kerran Everton ja QPR kohtasivat toisensa vuonna 1996. Seurojen välisistä kahdeksasta Valioliigaottelusta QPR on voittanut viisi ja Everton kaksi.

– Joukkueiden välisissä Valioliigakohtaamisissa on nähty peräti 35 maalia, joka tekee keskimäärin huimat 4,3 osumaa per ottelu.

– Seurojen nykyiset managerit, Everton David Moyes ja QPR:n Neil Warnock, ovat kohdanneet toisensa valmentajina viisi kertaa, joista Moyes on voittanut viisi ja Warnóck ainoastaan yhden ottelun.

– Everton on ollut Valioliigassa lyömätön kotikentällään sitten viime marraskuun.

– Rangersin Heidar Helguson jahdannee Goodisonilla uransa sadatta osumaa.

– Ottelu katsottavissa suorana maksuttomalla MTV3-kanavalla klo 16:45 alkaen.

Lähteet: skysports.com, guardian.co.uk, news.bbc.co.uk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti