perjantai 26. elokuuta 2011

26.8.2011 - ENNAKKO: Blackburn Rovers vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
Everton matkaa heikkovireisen Blackburn Roversin vieraaksi Ewood Parkille la 27.8. klo 17:00.
 
Kotijoukkue Blackburnin Valioliigakausi ei ole alkanut kovinkaan kaksisesti joukkueen kärsittyä tappiot Wolverhampton Wanderersiä (2-1) ja Aston Villaa (3-1) vastaan. Kurssi saattaa kuitenkin olla kääntymään päin ruusumiesten kukistettua Sheffield Wednesdayn Liigacupissa lukemin 3-1.
Everton kärsi Valioliigan avausottelussaan 1-0-yllätystappion sarjanousija Queens Park Rangersille. Blackburnin tavoin myös Everton onnistui kuitenkin helposti selviytymään Cupon kolmannelle kierrokselle hoideltuaan Sheffield Unitedin 3-1 Anicheben, Artetan ja Cresswellin maaleilla sekä omaan että Evertonin verkkoon.
Kumpikin joukkue elättelee toiveita kurssin kääntymisestä liigarintamalla, mutta se on mahdollista ainoastaan toiselle luoteis-englantilaisseuroista.
Joukkueuutiset:
Isäntien luottopuolustaja Christopher Samba sekä Gael Givet ovat palanneet harjoituksiin loukkaantumisetensa jälkeen. Ainoastaan uusien tulokkaiden, George Johnin ja Simon Vukcevicin pelaaminen on epävarmaa työlupa-asioiden keskeneräisyyden vuoksi.
Everton saa otteluun käytettäviinsä pelikieltonsa kärsineen Diniyar Bilyaletdinovin. Marouane Fellaini ja Mikel Arteta pelasivat pitkästä aikaa täydet minuutit keskiviikkona Sheffield Unitedia vastaan, joten on lupa olettaa Sinisten keskikentän avainrattaiston ytimen toipuneen vihdoin kesän loukkaantumisistaan. Blackburn-ottelun missaavat varmuudella Séamus Coleman (nilkka) ja Magaye Gueye (murtunut varvas). Lisäksi cup-ottelusta sivussa olleiden Jermaine Beckfordin (polvi) ja Tim Cahillin (flunssa) pelaaminen on epävarmaa.
Mahdolliset kokoonpanot:
Blackburn:
Robinson; Salgado, Samba, Givet, Olsson; Pedersen, N'Zonzi, Dunn, Hoilett, Goodwillie, Roberts.
Everton:
-----Saha--Anichebe-----
Bilyaletdinov------Osman
---------Arteta----------------
--------------Fellaini----------
Baines----------------Neville
------Distin--Jagielka-------
------------Howard------------
Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Hibbert, Heitinga, Rodwell, Barkley, Cahill ja Beckford.
Tulosveikkaus:
Everton voittaa ottelun 1-0 Diniar Bilyaletdinovin maalilla. Kirjoittajalla nyt vain on sellainen fiilis. Veikkausta hankala perustella, kun ottaa huomioon joukkeuiden alkukauden perinteisen ailahtelun.
Veikkauksen kohteen 119 pitkävetokertoimet:
B E
1 x 2
3,1 3,1 2,2
Pelammuusprosentit:
29% 29% 41%
Huomioita:
– Blackburn ei ole onnistunut maalinteossa seitsemässä ottelussa viimeisestä 12 ottelusta Evertonia vastaan.
– Rovers on voittanut vain kaksi viimeisestä 16 Valioliigaottelustaan.
– Pelatessaan Diniyar Biöyaletdinov tekisi 50. esiintymisensä Everton-paidassa.
– Edellinen joukkueiden välinen kamppailu päättyi Evertonin 2-0-voittoon. Maalintekijöinä Leon Osman ja Leighton Baines rangaistuspotkusta.
Joukkueiden kohtaamiset kautta aikain:
Evertonin voitot: 67
Blackburnin voitot: 60
Tasapelit: 33
Yhteensä 160 ottelua.