maanantai 19. syyskuuta 2011

16.9.2011 - ENNAKKO: Everton FC vs. Wigan Athletic

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Pelin juonesta taas ainakin vähäksi aikaa kiinni saanut Everton hakee paluuta voittokantaan isännöidessään Wigania Goodisonilla la 17.9. klo 17:00.

Harmittavaan 2-2-tasapeliin Aston Villaa vastaan jäänyt Everton lähtee otteluun vain täydet kolme pistettä mielessään. Joukkueen loukkaantumistilanne on helpottunut, jaHeitingan sekä Sahan kuntoutumisten myötä sivussa on ainoastaan nivusvammaansa paranteleva Victor Anichebe. Magaye Gueye palasi pelikentille keskiviikkona Sinisten reservien kukistaessa Aston Villan lukemin 2-1. OIkeana laiturina pelannut ranskalainen syötti niin Ross Barkleyn kuin Royston Drenthenkin osumat. Highlightsit ottelusta löytyvät maksuttomasta Evertontv:stä.

Wiganin kolmen ottelun tappioton putki tällä kaudella päättyi edelliskierroksella sen kärsiessä 3-0-tappion Manchester Citylle. Tätä ennen "The Latics" nyhveröi 0-0-tasapelit Swansean ja Norwichin kanssa, mutta kukisti Queens Park Rangersin peräti 2-0. Viime keskiviikkona joukkue tippui nolosti Liiga Cupista hävittyään Mestaruussarjajoukkue Crystal Palacelle

Joukkueuutiset:


Sinisten ainut sairastupalainen on siis Victor Anichebe (nivunen). Heikosta yleiskunnosta kärsinyt Louis Saha on manageri David Moyesin mukaan palaamassa pelikuntoon, mutta  saattanee olla, että ranskalaishyökkääjä saa seurata vielä Wigan-ottelun katsomon puolelta.

Vierailijat matkaavat Liverpooliin ilman puolustajiaan Antolin Alcarazia (reisi) ja Steve Gohouria (pohje). Myös Emmerson Boycen (takareisi) on epävarmaa.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Everton:

Moni brittisivusto veikkaa Drenthen olevan ensi kertaa avauskokoonpanossa. Kirjoittaja hieman epäilee tätä vedoten Moyesin lausuntoihin siitä, kuinka muka Drenthenkin pitäisi sopeutua Valioliigaan rauhassa ja että hän pelasi viimeksi huhtikuussa. Kuitenkin hän teki maalin reserviottelussa viime keskiviikkona ja vaikutti muutenkin oikein valmiilta Valioliigajalkapalloon. Ja tiedä sitten, millaisia sisäpiiritietoja nuo brittilehdet ovat saaneet, joten kirjoittajakin laittaa Drenthen nimen tuohon grafiikkaan. Toinen mahdollinen variaatio on, että Osman pelaa vasemmalla laidalla ja reserveissä vakuuttavan paluun tehnyt Gueye ottaa paikan kärjen alapuolelta. Voi jopa olla, että Moyes uskaltaa nykyään tehdä muutoksia vakiopakkaansa aiempaa helpommin, sillä esimerkiksi kapteeni Phil Neville oli penkitetty edellisottelusta siksi, koska Hibbert oli Moyesin mukaan parempi vaihtoehto oikeaksi laitapakiksi.

---------Cahilll-----------

--------Osman----------

Drenthe------Coleman

---Rodwell--Fellaini---

Baines----------Hibbert

----Distin--Jagielka----

---------Howard----------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Neville, Heitinga, Bilyaletdinov, Barkley, Gueye ja Vellios.


Wigan:

Kokoonpanossa nähtäneen muutoksia surkeasti menneiden Manchester City- ja Crystal Palace -otteluiden seurauksena. Esimerkiksi viime hetkellä joukkueeseen ostetunShaun Maloneyn paikka avauskokoonpanossa on vaakalaudalla keskikenttämiehen Crystal Palace -ottelun surkeiden otteitden vuoksi.

---------Di Santo----------

Rodallega--------Moses

---McArthur--Watson----

----------Diamé-------------

Figueroa-----------Boyce

------López--Caldwell----

------------Habsi------------

Tulosveikkaus:

Wigan on ollut heikko, kun taas Everton tuntuu pikkuhiljaa pääsemään itselleen ominaisempaan vireeseen. Evertonin laiturit saavat olla tarkkana Rodallegaa ja drogbamaista Victor Mosesta vartioidessaan, mutta eiköhän siitäkin selvitä. 3-0 Evertonille Osmanin, Bainesin ja Drenthen osumilla. Syöttäjinä Rodwell ja Barkley.

Veikkauksen kohteen 61 pitkävetokertoimet:

E  W

1     x     2

1,5    3,6     6,45

Pelammuusprosentit:

61%     25%       14%

Huomioita:

– Everton on ollut voittamaton viimeisessä 11 Luoteis-Englannin derbyssään. Voittoja on kertynyt tänä aikana 8.

– Wigan on hävinnyt vain yhden viimeisestä kahdeksasta Valioliigaottelustaan.

– Wigan ei ole kyennyt voittoon Goodison Parkilla sitten vuoden 2005, joka oli samalla joukkueen ensimmäinen ottelu Evertonia vastaan Valioliigassa.

– Everton on joutunut olevaan puolustavana osapuolena vain kuudessa kulmapotkussa tällä kaudella – se on liigan pienin määrä.

– Ottelun tuomitseva erotuomari Peter Walton on antanut keskimäärin 7 korttia ottelua kohden tällä kaudella.

Lähteet: evertonfc.com, skysports.com, guardian.co.uk, veikkaus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti