perjantai 10. helmikuuta 2012

10.2.2012 - ENNAKKO: Everton FC vs. Chelsea FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton hakee jälleen toissakierroksen City-ottelun tapaista hurmosta isännöidessään Chelseaa Goodison Parkilla huomenna la 11.2. klo 17:00 alkaen.

Everton on pyörinyt melkoisessa tappiokierteessä viime aikoina, mutta toissakierroksella joukkue osoitti kykenevänsä myös hyviin peliesityksiin nykymiehistöllään. Denis Stracqualursin ja Tim Cahillin kohentuneet otteet sekä Steven Pienaarin ja Nikica Jelavicin saapumiset siirtoikkunan loppuhetkillä ovat kohentaneet selvästi Sinisten itseluottamusta ja myös nostaneet pelaajiston tasoa. Myös tammikuun alussa saapuneetDarron Gibson sekä erityisesti Landon Donovan ovat estyksillään parantaneet selvästi Sinisten peliä. Moni asiantuntija odottaakin Evertonilta vahvaa kevätkautta. Huominen Chelsea-ottelu voisi olla eräänlainen alkupiste loppukauden nousulle.

Chelsean kausi ei ole mennyt aivan omistaja Roman Abramovichin toividen mukaan, ja brittimedia onkin kertonut venäläismiljardöörin käyneen Chelsean harjoituskeskuksessa tenttaamassa pelaajia valmentaja André Villas-Boasin taitotasosta. Ottelu on siis tärkeä kummallekin joukkueelle.

Evertonin viisi edellistä ottelua:

04.02.12 Wigan - Everton 1-1
31.01.12 Everton - Manchester C 1-0
27.01.12 Everton - Fulham 2-1
21.01.12 Everton - Blackburn 1-1
14.01.12 Aston Villa - Everton 1-1

Chelsean viisi edellistä ottelua:


05.02.12 Chelsea - Manchester U 3-3
31.01.12 Swansea - Chelsea 1-1
28.01.12 QPR - Chelsea 0-1
21.01.12 Norwich - Chelsea 0-0
14.01.12 Chelsea - Sunderland 1-0

Joukkueiden edelliset viisi kohtaamista:

26.10.11Everton - Chelsea 1-2 ja

15.10.11Chelsea - Everton 3-1

22.05.11Everton - Chelsea1-0

19.02.11Chelsea - Everton 1-1 ja

29.01.11Everton - Chelsea 1-1


Joukkueuutiset:


Evertonin loukkaantumislista lyheni hieman, kun ranskalaistoppari Sylvain Distin teki paluun pelikentille viime kierroksella Wigania vastaan. Leon Osman (jalka), Séamus Coleman (reisi), Jack Rodwell (takareisi) sekä Phil Jagielka (polvi) ovat kuitenkin yhä sivussa Merseysiden Sinisten vahvuudesta.

Lontoon Sinisiltä ovat varmasti sivussa keskikentän ahertaja Ramires (polvi) sekä Afrikanmestaruusturnauksessa Norsunluurannikon väreissä jo finaaliin yltänyt Didier Drogba. Viime aikoina jälleen negatiivisesta julkisuudesta nauttinut kapteeni John Terryn pelaaminen on epävarmaa polvivamman vuoksi. Ashley Cole (pelikielto) ja mahdollisesti myös Frank Lampard (pohje) tehnevät paluun kokoonpanoon.

Mahdolliset kokoonpanot:

Everton:

---------Stracqualursi---------

--------------Cahill--------------

Pienaar-------------Donovan

-------Fellaini--Gibson--------

Baines-----------------Hibbert

--------Distin--Heitinga-------

------------Howard--------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Duffy, Neville, Barkley, Drenthe, Anichebe ja Jelavic.

Chelsea:

Cech; Ivanovic, David Luiz, Cahill, Cole; Meireles, Romeu, Lampard; Sturridge, Torres, Mata

Tulosveikkaus:

Toissakierroksen kuuluisassa City-voitossa Everton sai vuoroin pitää palloa ja vuoroin puolustaa organisoidusti ja tarkasti Taivaansinisten pyörittäessä peliä. Seuraavaksi vastaan asettuikin sarjajumbo Wigan Athletic, jota vastaan oli manchesteriläisiin verrattuna vähän liikaakin tilaa. Sitä ei osattu käyttää lainkaan, ja Everton jäikin surkeaan 1-1 tasapeliin Laticsejä vastaan. Chelsea ei ole aivan Cityn kaltainen dominantti joukkkue pallon kanssa, joten se luultavasti jopa antaa Evertonille jonkun verran tilaa, mutta iskee vastahyökkäyksistä varmasti todella tehokkaasti.

Näin ollen Everton voi jopa voittaa, jos joukkueella on taas City-ottelun kaltainen hurmos päällä ja taktiikka olisi hyvin räätälöity Chelseaa varten. Wigania vastaan taktiikkaa ei joko edes ollut tai sitten se oli täysin väärä. Tosin ottelussa kotijoukkueella oli aikamoinen kotikenttäetu, mistä Everton joutui kärsimään.

Jospa tällä kertaa Evertonin kotikenttäetu olisi se ratkaiseva tekijä, jonka turvin kirjoittajan 2-1 Evertonille -veikkaus kävisi toteen. Maalintekijöinä Landon Donovan, Nikica Jelavic ja Juan Mata.

Muuta:

Ottelu on katsottavissa suorana maksullisella Canal+ Aitio -kanavalla sekä maksullisessa   MTV3 Katsomossa.

-> Veikkauksen asiantuntijoiden pohdintaa Valioliigakierroksesta: "Sarelius uskoo Evertonin yllätykseen" (noin 5 min kohdalla)

Lähteet: evertonfc.com, guardian.co.uk, veikkaus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti