perjantai 2. maaliskuuta 2012

2.3.2012 - ENNAKKO: Queens Park Rangers vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton toivoo pystyvänsä jatkamaan hienoja otteitaan kahden viikon ottelutauon jälkeen, kun Siniset matkaa Lontooseen QPR:n vieraaksi huomenna la 3.3. klo 17 alkaen.

QPR on lievässä kriisissä; joukkkue majailee sarjataulukossa seitsemäntenätoista – vain maalieron turvin putoamisviivan yläpuolella – eikä tammikuussa päävalmentajaksi pestattu Mark Hughes ole onnistunut siirtoikkunan tuhlailuistaan huolimatta ainakaan vielä kääntämään "Ärrien" kurssia. Perinteikäs lontoolaisseura on voittanut viimeisimmistä 15 liigaottelustaan vain kaksi.

QPR:n viisi viimeisintä ottekua:
25.02.12 QPR - Fulham 0-1

11.02.12 Blackburn - QPR 3-2

04.02.12QPR - Wolverhampton 1-2
01.02.12Aston Villa - QPR 2-2

28.01.12QPR - Chelsea 0-1

Evertonin viisi viimeisintä ottelua:

18.02.12 Everton - Blackpool 2-0
11.02.12 Everton - Chelsea 2-0
04.02.12 Wigan - Everton 1-1
31.01.12 Everton - Manchester C 1-0
27.01.12 Everton - Fulham 2-1

Joukkueiden viisi edellistä kohtaamista:

20.08.11 Everton - QPR 0-1
08.04.96 QPR - Everton 3-1
22.11.95 Everton - QPR 2-0
18.03.95 QPR - Everton 2-3
17.09.94 Everton - QPR 2-2

(QPR pelasi Englannin korkeimmalla sarjatasolla viimeksi kaudella 1995-96)


Joukkueuutiset:

Evertonille viime viikolle alun perin suunnitellun Liverpool-ottelun peruuntuminen sekä maajoukkuetauko olivat sekä hyvä että huono asia. Kahden viikon tauko saattaa katkaista Sinisten huiman vireen, mutta toisaalta Jack Rodwell, Leon Osman, Séamus Coleman ja Nikica Jelavic ehtivät kaikki toipua ainakin jonkin asteen pelikuntoon loukkaantumisistaan. Täyden ottelun kunnossa äsken mainituista lievevät Coleman, Osman ja Rodwell. Nivusvamman miltei heti Evertoniin tultuaan saanut Jelavic pelasi Kroatian maajoukkueessa viime keskiviikkoisessa ystävyysottelussa 45 minuuttia Ruotsia vastaan, ja on Everton-käskyttäjä David Moyesin mukaan huomenna Lontoossa vähintään vaihtopenkillä.

Polvivamman harjoituksissa saanut Darron Gibson sekä vastikään harjoituksiin palannut Phil Jagielka (polvi) ovat vielä sivussa Evertonin vahvuudesta. Myös Victor Anicheben (nivunen) pelaaminen on epävarmaa.

QPR joutuu lähtemään otteluun ilman Alejandro Faurlínia (polvi), Rob Hulsea (polvi), pitkäaikaispotilas Kieron Dyeria (nilkka) sekä tammikuun siirtoikkunan aikana vahvistuksiksi hankittuja, punaisten korttien seurauksena pelikiellossa olevia Djibril Cissétä ja Samba Diakitétä.

Lisäksi DJ Campbellin (takareisi), Heidar Helgusonin (nivunen), Taye Taiwon (pohje) ja Luke Youngin (takareisi) pelaaminen on epävarmaa.

Mahdolliset kokoonpanot:

QPR:

-----Helguson--Zamora-----

Mackie-------Wright-Phillips

------Taarabt--Barton--------

Taiwo-------------------Young

-----Ferdinand--Onuoha----

--------------Kenny--------------

Everton:

--------Stracqualursi--------

-------------Cahill--------------

Pienaar-----------Coleman

------Fellaini--Neville-------

Baines---------------Hibbert

-------Distin--Heitinga-------

------------Howard------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Duffy, Rodwell, Osman, Drenthe, Gueye ja Jelavic.

Tulosveikkaus:

"Ärrät" vahvistui melkolailla tammikuussa, eikä se taatusti tule olemaan helppo pala. Hughes alkaa vähitellen saada iskostettua ajattelutapaansa yhä vain laadukkamman pelaajaryhmänsä jäsenten mieliin. Kirjoittaja uskoo Evertonin jatkavan hienoa joukkuepelaamistaan siitä, mihin se jäi kaksi viikkoa sitten. Näin ollen Liverpoolin Siniset korjaavat pistepotin Lontoosta numeroin 3-1 lievän epätoivon näkyessä vielä toistaiseksi QPR:n tähtien keskuudessa. Maalintekijöinä Denis Stracqualursi, Tim Cahill, Nikica Jelavic ja Adel Taarabt.

Evertonin peliä syönee hieman kapteeni Phil Nevillen todennäköinen pelaaminen keskikentän keskustassa loukkaantuneen Gibsonin tilalla. Lukuisista harhasyötöistään huolimatta Gibson on saapumisestaan lähtien ollut tärkeä osa Evertonin pelissä – etenkin puolustussuunnassa. Tosin Gibsonin belgialainen virkaveli Marouane Fellaini on tällä hetkellä Valioliigan kuumimpia pelaajia, ja hän tekee keskikentällä vaikka kolmen miehen työt. Näin QPR:n kova keskikentän kaksikko Taarabt-Barton saadaan pidettyä melko hyvin kurissa.

Huomiota:

– QPR on käyttänyt tällä kaudella enemmän pelaajia kuin mikään muu Valioliigajoukkue (33).

– Everton on tehnyt 11 maalia viimeisimmissä 12 ottelussan, ja vain yhdessä otteluista se on kyennyt iskemään enemmän kuin yhden maalin.

– Ottelun erotuomarina toimii Kevin Friend.

Lue myös:

-> evertonfc.com: Boss backs Hughes to lift R's

Lähteet: evertonfc.com, guardian.co.uk, skysports.com, veikkaus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti