sunnuntai 5. elokuuta 2012

Blackpool 2-0 Everton

Everton hävisi vaisulla peliesityksellä pohjois-englantilaisille.


Maalintekijät:


63' Alex Baptiste
86' James Caton


Ennen ottelun aloittamista Blackpool-legenda Keith Southern sai suosionosoitukset, sillä kyseessä oli miehen Blackpool-uran kymmenvuotisjuhlaottelu. Southern aloitti jalkapallouransa Evertonissa, ja pelasi samassa joukkueessa muiden muassa Leon Osmanin kanssa.

Everton aloittaa ottelun kotijoukkuetta väkevämmin. Peli on ehtinyt vanheta vasta kolme minuuttia, kun Steven Pienaar pelaa upean syöttökuvion Leighton Bainesin kanssa vasemmalla laidalla ja keskittää rangaistusalueelle, josta Marouane Fellaini puskee noin kymmenestä metristä pelivälineen maalin oikeaan yläkulmaan. Avustavan erotuomarin lippu on kuitenkin ylhäällä paitsion merkiksi, joten peli jatkuu 0-0-lukemissa. Kirjoittajalta itseltä jäi hidaste näkemättä, mutta kuuleman mukaan mistään kilometrin paitsiosta ei ollut kysymys.

Everton hallitsee hiuksenhienosti peliä noin 20. peliminuutille asti, mutta tämän jälkeen Blackpool alkaa vähitellen saada tilanteita aikaiseksi. Gerardo Bruna ja Isiah Osbourne hätyyttelevät molemmat kaukolaukauksilla Evertonin maalia kertaalleen, mutta ensimmäisellä puoliajalla maalia vartioinut Ján Mucha torjuu napakat kudit varmoin ottein. 

Reilut viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä Steven Pienaar ja Ashley Eastham kolauttavat päänsä yhteen puskutilanteessa. Eastham siirtyy tilanteen jälkeen vaihtopenkin puolelle Pienaarin jatkaessa peliä pienen hoitamisen jälkeen.

Pienaar jää kuitenkin vaihtoon toiselle puoliajalle mentäessä luultavasti juuri äskeisen tällin johdosta. Myös Mucha ja Jelavic saavat vaihtokomennuksen Tim Howardin, Victor Anicheben ja Leon Osmanin kirmatessa kentälle.

Toinen puoliaika on Evertonin osalta melko haluttomanoloista pelailua, ja Blackpool näyttää selvästi pirteämmältä ja tulevaa kautta ajatellen valmiimmalta joukkueelta. Ottelun 63. minuutilla kotijoukkueen yrittäminen palkitaan, kun kulmapotkussa vapaaksi jäävä puolustaja Alex Baptiste puskee oranssipaidat 1-0-johtoon.

Blackpool jatkaa ottelun pirteämpänä osapuolena, vaikka joukkueen lisäksi Evertonkin onnistuu luomaan pari hassua vetopaikkaa. 81. minuutilla Siniset ovat jälleen helisemässä, kun Shane Duffylla on vaikeuksia pitää pallo hallussaan ja Louis Almond riistää sen iiripuolustajalta. Almond harhauttaa jo maalivahti Howardin, mutta laukoo lopulta huonosta asennosta ohi maalin vasemman alakulman. Heti tilanteen jälkeen Duffy komennetaan vaihtoon nuoren vasemman laitapuolustajan, Jake Bidwellin, tepastellessa Bloomfield Roadin nurmelle.

Bidwell ehtii olemaan kentällä viitisen minuuttia, kun Blackpoolin alakerran pelaaja lähettää korkean pystypallon James Catonille, joka kirmaa heittämällä Everton-nuorukaisen ohi ja laukoo noin 15 metristä pallon oikeaan alakulmaan ohi maaliltaan vastaan tulleen Tim Howardin.

Evertonin nuoremman kaartin kypsemmät pelurit – Coleman, Rodwell, Barkley, Vellios ja Anichebe – yrittävät vielä lopussa muutamaa syöttökuviota, ja aivan viime minuuteilla Anichebe pääsee täräyttämään vasurillaan ylärimaan. Mitään ultravaarallista ei kuitenkaan saada aikaan, ja pian erotuomari viheltää Evertonin kannalta ei-niin-ikimuistoisen ottelun päättyneeksi.

Joukkueiden kokoonpanot:

Everton: Mucha, Neville, Duffy, Heitinga, Baines; Pienaar, Fellaini, Gibson, Coleman; Naismith; Jelavic. 

Vaihdossa: Howard, Distin, Osman, Rodwell, Barkley, Anichebe, McAleny, Vellios, Garbutt, Bidwell, Browning 

Blackpool: Halstead, Eardley, Baptiste, Eastham, Crainey, Martinez, Southern, Sylvestre, Ince, Bruna, Taylor-Fletcher 

Vaihdossa: Thompson, Djeziri, M.Phillips, Addai, Grandin, Gilks, Caprice, Osbourne, Caton, Cathcart, Tomsett, Menagh, Almond, Challoner.

Katso myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti