maanantai 20. elokuuta 2012

Ennakko: Everton FC vs Manchester United

Everton aloittaa kautensa kovalla testillä tänään maanantaina klo 22, kun vieraaksi Goodison Parkille saapuu Manchester United.

Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet huomionarvoisesti kesän aikana. Ehdottomasti kuumin kaappaus nähtiin Unitedilta, kun se onnistui saamaan viime kaudella maalikuninkuuden Arsenalin paidassa voittaneen Robin van Persien riveihinsä osaksi Rooneyn, Welbeckin, Hernandézin ja Berbatovin muodostamaa, jo ennalta vahvaa hyökkäyskalustoa.

Evertonin harjoituskausi oli ailahtelevainen. Välillä kentällä on nähty kerrassaan mallikasta peliä, mutta toisinaan pataan on otettu selvästi ennalta heikompaa vastaan. Toivon mukaan uudet hankinnat Steven Pienaar ja hattutempun AEK Ateena vastaan paukuttanut Steven Naismith sekä vielä tänään katsomon puolella oleva Kevin Mirallas kohentaisivat läsnäolollaan niin joukkueen mielialaa kuin peliesityksiäkin.

United oli harjoituskaudellaan tasaisen vahva. Punaiset paholaiset voittivat Amazulun, Shanghai FC:n ja Hannoverin sekä pelasivat tasan Barcelonan, Valerengan ja Ajaxin kanssa. 

Joukkeiden viisi edellistä kohtaamista:

22.4.2012 United 4-4 Everton
29.10.2011 Everton 0-1 United
23.4.2011 United 1-0 Everton
11.9.2010 Everton 3-3 United
20.2.2010 Everton 3-1 United

Joukkueuutiset:

Evertonin keskikentän keskustan peruspilarit Darron Gibson (reisi) ja Marouane Fellaini (nivunen) jättivät viime viikolla maaottelunsa väliin loukkaantumisten takia, mutta ovat manageri David Moyesin mukaan lähes varmasti käytettävissä tänä iltana.

Unitedilla on sen sijaan loukkaantumishuolia puolustusosastollaan. Sivussa ovat varmasti Phil Jones, Jonny Evans ja Chris Smalling ja Rio Ferdinand.

Mahdolliset kokoonpanot:

Everton:

---------Jelavic---------
--------Naismith--------
Pienaar--------Osman
---Gibson--Fellaini---
Baines---------Hibbert
----Distin--Jagielka---
---------Howard---------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Heitinga, Neville, Barkley, Coleman, Anichebe ja Vellios.

Manchester United:

--------van Persie--------
----------Rooney----------
Kagawa--------------Nani
---Scholes--Cleverley----
Evra-----------------Rafael
-------Vidic--Carrick------
----------de Gea-----------

Vaihdossa lienevät ainakin Lindegaard, Giggs, Young, Valencia ja Welbeck.

Huomioita:

– United ei ole hävinnyt kauden avausotteluaan sitten vuoden 2004, jolloin se taipui Chelsealle 1-0.

– Everton on voittanut vain yhden viimeisestä 14 ottelustaan Unitedia vastaan ja hävinnyt yhdeksän kertaa samana aikana.

– Viimeisen kahden kauden aikana United on kahdessa ottelussa johtanut Evertonia kahdella maalilla kymmenen minuuttia ennen peliajan loppumista, mutta Everton on noussut lopulta tasoihin.

Nikica Jelavic oli edelliskaudella Sinisten paras maalintekijä yhdellätoista osumallaan – siitä huolimatta, että hän pelasi ensimmäisen Everton-ottelunsa vasta helmikuussa.

– United-molari David de Gea pitää nimissään viime kauden parasta torjuntaprosenttia (77,9).

Lähteet: guardian.co.uk, skysports.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti