sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Ennakko: Everton vs Newcastle

Everton kohtaa yhden pahimmista kilpailijoistaan, Newcastle Unitedin, maanantaina 17.9. klo 22 alkaen Goodison Parkilla.

Everton aloitti kautensa erinomaisesti voittaen Manchester Unitedin, Aston Villan ja Leyton Orientin, mutta viimeisin liigaottelu West Bromwich Albionia vastaan päättyi vaisun peliesityksen jälkeen 2-0-tappioon.

Newcastle on aloittanut kautensa Evertonin tapaan melko hyvin. Joukkue löi liigan avauskierroksella Tottenham Hotspurin, minkä jälkeen nuijittavaksi joutui Eurooppa-liigassa kreikkalainen Atromitos. Sittemmin koillisenglantilaisten vauhti on hieman hiipunut  Chelsea kukisti Harakat 2-0 ja edelliskierroksella seura jäi 1-1-tasapeliin Aston Villan kanssa.

Joukkueiden edelliset neljä kohtaamista:

13.5.2012 Everton 3-1 Newcastle
5.11.2011 Newcastle 2-1 Everton
5.3.2011 Newcastle 1-2 Everton
18.9.2010 Everton 0-1 Newcastle

Joukkueuutiset

Albion-ottelussa kaksi viikkoa sitten reitensä loukannut Darron Gibson on sivussa vielä kahdesta kolmeen viikkoa. Viime viikon maaottelukierroksilla myös Steven Pienaar loukkasi reitensä, mutta hän saattaa kyetä pelaamaan ottelussa.

Newcastlelta kotiin joutuvat jäämään ykkösmaalivahti Tim Krul (kyynärpää) laitapuolustajat Danny Simpson (takareisi) ja Ryan Taylor (polvi), hyökkääjälupaus Sammy Ameobi (takareisi) ja Haris Vuckic (nivunen). Lisäksi tähtipuolustaja Fabricio Coloccinin (takareisi), James Perchin (niska), Shola Ameobin (takareisi) ja keskikentän voimanpesän Cheick Tiotén (pohje) pelaaminen on epävarmaa.

Mahdolliset kokoonpanot

Everton:

-------------Jelavic-------------
------------Naismith------------
Pienaar-------------Coleman
-------Osman--Fellaini-------
Baines------------------Neville
-------Distin--Jagielka--------
-------------Howard-------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Heitinga, Hibbert, Francisco Júnior, Gueye, Mirallas ja Anichebe.

Uusi hankinta Bryan Oviedo on käytettävissä, mutta hän ei ole ehtinyt vielä harjoittelemaan kunnolla Evertonin kanssa, sillä hän lähti miltei heti Englantiin saapumisensa jälkeen pelaamaan maaotteluita Costa Rican paidassa.

Newcastle:

Ba-----Cissé-----Ben Arfa
----Gutiérrez--Cabaye-----
-------------Tioté---------------
Santon-----------------Perch
---S. Taylor--Coloccini-----
------------Harper-------------

Huomioita

– Newcastle on iskeyt Valioliigan historian aikana 999 maalia.

– Everton on laukonut maalia kohti tällä kaudella liigan eniten (25 kertaa).

– Newcastle ei ole pelannut yhtään tasapeliä viraissa viimeiseen 13 otteluun.

– Everton-puolustus on tehnyt liigan eniten purkuja tällä kaudella (114)

Papiss Cissé ei ole onnistunut maalinteossa viimeiseen viiteen otteluunsa, mutta hänellä on silti paras tehtyjen maalien määrä ottelua kohden kaikista niistä pelaajista, jotka ovat tehneet yli 10 maalia Valioliigassa.

– Vuodesta 1998 alkaen joukkueiden välisissä otteluissa on tullut 13 rangaistuspotkua, mikä on Valioliigan suurin määrä eri otteluparien välillä.

Tulosveikkaus

Kummankin joukkueen vire oli vähän hiipumaan päin ennen maajoukkuetaukoa, mutta toisaalta tauon aikana pelaajien esitykset ovat voineet vaihdella paljonkin. Jos molemmat ovat hyvässä vireessä, ottelusta tullee kutkuttavan tasainen. Everton pitänee palloa hieman enemmän, mutta hyökkääjätrio Ba-Cissé-Ben Arfa osaa hyödyntää tappavan tehokkaasti sille hetkeksikin jätetyn tilan. Ja vielä kun heidän alapuoleltaan löytyy taidokas, hyvän laukauksen omaava Yohan Cabaye, on Everton-puolustajille varmasti luvassa tarpeeksi tekemistä.

Everton-fanina kirjoittaja veikkaa SInisten käärivän ottelusta 2-1-voiton kotiyleisön tuen avustuksella. Maalintekijöinä Nikica Jelavic, Steven Naismith ja kuivan kautensa päättävä Papiss Cissé.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti