lauantai 1. syyskuuta 2012

Ennakko: West Bromwich Albion vs Everton FC

Everton hakee jatkoa voittoputkelleen matkustaessaan West Bromwichin vieraaksi The Hawthornsille tänään la klo 17 alkavaan otteluun.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa vahvasti. West Bromwich voitti Valioliigan avauskierroksella Liverpoolin 3-0, pelasi tasan 1-1 Tottenhamin kanssa toisella kierroksella ja hoiti Liigacupissa tiensä kolmannelle kierrokselle 4-2-voitolla Yeovilista.

Evertonin saldo ei ole yhtään kehnompi. Siniset ovat voittaneet kauden kaikki kolme ottelua, joista viimeisimpänä saavutuksena puhdas 5-0-voitto Leyton Orientista Liigacupissa viime keskiviikkona. Näin vahva kaudenaloitus ei ole Evertonille aivan jokapäiväistä herkkua viimeksi Siniset ovat voittaneet kauden kolme ensimmäistä otteluaan 19 vuotta sitten.

Joukkueuutiset

Kotijoukkue Albionin Jerome Thomas on ottelusta sivussa lonkkavamman takia. Lisäksi vastustajan kannalta vaarallisten hyökkäjien Romeru Lukakun (nilkka) ja Peter Odemwingien (reisi) pelaaminen on epävarmaa.

Evertonilla ei ole suurempia loukkaantumishuolia. Vain kapteeni Phil Nevillen (takareisi) pelaaminen on epävarmaa ja niskavammasta toipunut Tony Hibbert palannee kokoonpanoon.

Mahdolliset kokoonpanot

Albion: 

-------------Long-------------
Gera---------Odemwingie
----------Morrison-----------
-----Yacob---Mulumbu-----
Ridgewell--------------Reid
------Olsson--McAuley-----
------------Foster-------------

Everton:

---------Jelavic---------
---------Fellaini---------
Pienaar------Naismith
---Gibson--Osman---
Baines---------Hibbert
---Distin--Jagielka---
---------Howard---------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Heitinga, Neville, Coleman, Gueye, Mirallas ja Anichebe.

Huomioita


– Albion on pitänyt maalinsa kuudesti puhtaana viimeisessä kahdeksassa kotiottelussaan.

– Vain Chelsea, joka on pelannut yhden pelin enemmän, on laukonut Evertonia useammin tällä kaudella.

Gareth McAuley on tehnyt eniten purkuja tällä kaudella (yhdeksän).

Leighton Baines on järjestänyt enämmän maalintekopaikkoja tällä kaudella kuin kukaan muu (13 kertaa).

Tim Howard pelaa tänään 350. ottelunsa englantilaisilla pelikentillä ja Phil Jagielka on illan taiston jälkeen vain yhden ottelun päässä 400 vastaavasta ottelusta.

Tulosveikkaus

Albionilla on kurinalainen puolustus ja joukkue taitaa hyvin nopeiden vastahyökkäysten salat. Everton sen sijaan pyrkii nykyisin hallitsemaan peliä hieman aikaisempia kausia enemmän. Kirjoittaja uskoo Evertonin puolustuksen toimivan yhtä hyvin kuin aiemmin tällä kaudella, ja sen siivittämänä Everton saa vastahyökkäkset tyrehdytettyä ja voittaa ottelun 2-0. Maalintekijöinä Marouane Fellaini ja Nikica Jelavic.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti