lauantai 27. lokakuuta 2012

Ennakko: Everton FC vs Liverpool FC

Erotuomari Andre Marriner viheltää Merseysiden derbyn käyntiin huomenna sunnuntaina 28.10. klo 15:30.

Joukkueuutiset

Loukkaantuneet Marouane Fellaini, Tony Hibbert ja Darron Gibson palannevat kaikki Sinisten kokoonpanoon. Ainakin Fellaini lienee avausmiehistössä. Viime kierroksen ottelussa Queens Park Rangersiä vastaan kaksi keltaista korttia saanut Steven Pienaar joutuu seuraamaan ottelun katsomon puolelta.

Liverpoolilta ottelusta ovat sivussa Lucas Leiva (reisi), Fabio Borini (jalka) ja Martin Kelly (polvi). Luottoveskari Pepe Reina palasi joukkueen harjoituksiin muutamia päivä sitten, ja saattaa tehdä avauskokoonpanoon loukkaantumisensa jäljiltä.

Evertonin kuusi edellistä ottelua

QPR 1-1 Everton
Wigan 2-2 Everton
Everton 3-1 Southampton
Leeds 2-1 Everton
Swansea 0-3 Everton
Everton 2-2 Newcastle

Liverpoolin kuusi edellistä ottelua:

Liverpool 1-0 A Mak'kala
Liverpool 1-0 Reading
Liverpool 0-0 Stoke
Liverpool 2-3 Udinese
West Brom 1-2 Liverpool 

Joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista:

14.4.2012  Liverpool 2-1 Everton
13.3.2012 Liverpool 3-0 Everton
1.10.2011 Everton 0-2 Liverpool
16.1.2011 Livepool 2-2 Everton
17.10.2010 Everton 2-0 Liverpool
6.2.2010 Livepool 1-0 Everton


Mahdolliset kokoonpanot

Everton:

-------------Jelavic-------------
-------------Fellaini-------------
Mirallas--------------Coleman
--------Osman--Neville--------
Baines------------------Hibbert
--------Distin--Jagielka--------
-------------Howard--------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Heitinga, Hitzlsperger, Gibson, Oviedo, Naismith ja Anichebe.

Liverpool:

-------------Suárez-------------
Sterling------------------Suso
------Shelvey--Gerrard------
--------------Allen---------------
Johnson-------------Wisdom
--------Agger--Skrtel---------
-------------Reina---------------

Huomioita


– Merseysiden derbyissä on jaettu yhteensä 20 punaista korttia, mikä on enemmän kuin millään muulla otteluparilla Valioliigan historiassa.

– Viimeisestä 10 punaisesta kortista kahdeksan on näytetty Evertonille. Viimeisessä seitsemässä kotiottelussaan Liverpoolia vastaan Everton on saanut kuusi punaista korttia.

– Liverpool on voittanut tällä kaudella useammin vieraissa (neljästi) kuin kotonaan (kolmasti). 

– Everton on aloittanut kautensa paremmalla pistesaldolla vain kaudella 2004-05, jolloin se oli kerännyt 16 pistettä kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan.

– Liverpool on ampunut eniten maalia kohti tällä kaudella (65 kertaa).

Tulosveikkaus

Everton-manageri David Moyes on kertonut joukkueensa lähtevän ennakkosuosikkina otteluun. Sarjataulukon peruustella väite on toki totta, mutta Sinisten vire ei ole ollut muutamaan otteluun aivan kauden alkupään otteluiden veroinen. Liverpoolin peli sen sijaan on parantunut tasaisesti kauden alusta lähtien, kun Brendan Rodgersin opit ovat alkaneet pikkuhiljaa iskostumaan punanuttujen mieliin.

Evertonin keskikentän keskustassa jatkanee edelleen kaksikko Neville-Osman, joka – ikävä myöntää – jää selvästi jälkeen Gerrardin, Allenin ja Shelveyn muodostamasta triosta. Mikäli Sinisten veturi Marouane Fellaini tekee paluun avauskokoonpanoon kärjen taakse, tasoittuu tilanne huomattavasti. Keskustan herruus ratkeaakin siihen, kuinka hyvin "Felli" on loukkaantumisestaan toipunut.

Laidoilla Poolilta löytyy nuorta, pikkunäppärää verta Raheem Sterlingin ja Suson muodossa. Varsinkin edellisottelussa ensimmäisen Valioliigamaalinsa tehnyt Sterling on vartiomisen arvoinen kaveri. Todellakin – vartiomisen. Sitä muut joukkueet eivät ole jostain syystä toistaiseksi tajunneet, vaan Sterling on saanut pallottomana noin tuplamäärän tilaa aikuisiin pelaajiin verrattuna ainakin kirjoittajan seuraamassa muutamassa ottelussa. Hyvällä vartionnilla vasta 17-vuotias, kevytrakenteinen huippulupaus saataneen pidettyä suhteellisen vaarattomana. Moyesilla riittääkin pohdittavaa oikean laitapkin valinnassa, sillä käytettävissä on nyt pitkästä aikaa pääosin hyvin puolustussuuntaan pelanneen Séamus Colemanin lisäksi myös kokenut Tony Hibbert

Kirjoittaja uskoo Everton-laitapakkien hoitavan merkkauksen kunniallisesti ja samalla hyökkäyspäänkin onnistuvan siten, että Everton juhlii huomenna pelin päätyttyä 2-0-voittoa. Maalintekijöinä Kevin Mirallas ja Nikica Jelavic.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti