maanantai 2. syyskuuta 2013

Fellaini Man Unitediin ja Anichebe West Bromwichiin - LUKAKU, BARRY JA MCCARTHY EVERTONIIN

Fellaini Manchester Unitediin ja Anichebe West Bromwichiin – Lukaku, Barry ja McCarthy Evertoniin.

25-vuotias belgialaiskeskikenttäepelaaja Marouane Fellaini loikkaa Manchester Unitedin riveihin ex-Everton-manageri David Moyesin hoteisiin. 

United pulittaa belgialaisjätistä 27,5 miljoonaa puntaa. Tämä on noin kahdeksan miljoonaa puntaa enemmän kuin Evertonin kaikkien aikojen siirtosummaennätys, jonka seura Moyesin johdolla maksoi Fellainista viisi vuotta sitten belgialaisseura Standard Liègelle. 

Valioliiga-uransa alun vaikeuksien jälkeen karismaattinen keskikentän keskustan kuningas valloitti Everton-fanien sydämet omintakeisine hiustyyleineen, periksiantamattomine taisteluilmeineen ja upeine päämaaleineen ja muodostui yhdeksi seuran suurimmista tähdistä. Everton-sivusto toivottaa Fellainille kaikkea hyvää uusissa haasteissaan, kunhan ei vahingossakaan tee koskaan maalia Evertonia vastaan!

Myös Victor Anichebe, 25, jättää Evertonin ja liittyy West Bromwich Albionin riveihin kuudella miljoonalla punnalla. Kaksivuotiaana Englantiin muuttaneen nigerialaisjärkäleen läpimurtoa ovat syöneet toistuvat loukkaantumiset, ja hän on fanienkin papereissa pysynyt lähinnä ikuisena lupauksena, jolle pitäisi antaa "vielä yksi mahdollisuus" aloituskokoonpanossa. Seitsenvuotisella Everton-urallaan seuran oma kasvatti viimeisteli 25 maalia. Fellainin tapaan Everton-sivusto toivottaa Anichebelle menestyksekästä ja loukkaantumisista vapaata loppu-uraa.

Kahden ykkösjoukkueen avainpelaajan lisäksi nuori portugalilaiskeskikenttäpelaaja Francisco Júnior jättää Evertonin - tosin vain väliaikaisesti - ja suuntaa Hollannin liigan Vitessen riveihin tämän kauden kattavalla lainasopimuksella. Ykkösjoukkueessa Júnior on pelannut vaivaiset 45 minuuttia, joten lienee parempi päästää nuorukainen kehittymään tasoonsa paremmin sopiviin maisemiin.

Chelsean huippuhyökkääjä Romelu Lukaku siirtyy Evertoniin tämän kauden kattavalla lainasopimuksella. Satakiloinen ja 191-senttinen nopea voimahyökkääjä teki läpimurtonsa viime kaudella ollessaan lainalla West Bromwich Albionissa. 35 Albion-ottelussaan 20-vuotias Belgian maajoukkuemies maalasi peräti 17 kertaa. Kaikkien mielestä oli jo selvää, että Lukaku löisi itsensä tällä kaudella läpi myös Chelseassa, mutta hänen epäonnistumisensa viimeviikkoisen Super Cupin finaalin rangaistuspotkukilpailussa ilmeisesti muutti narsistisen ja jääräpäisen Chelsea-manageri José Mourinhon mielipidettä asiasta. Se ei onneksi paljoa Everton-faneja haittaa. Ei muuta kuin tervetuloa, Romelu!

Fellainin tilalle Evertoniin siirtyy Wiganin James McCarthy useamman vuoden sopimuksella ja 13 miljoonan punnan suuruisella siirtosummalla. 22-vuotias maaliahne irlantilaiskeskikenttäpelaaja kuului "Laticsissa" Martínezin luottopelaajiin, ja on taidoiltaan sekä potentiaaliltaan ilman muuta avauskokoonpanoainesta myös Evertonissa. McCarthyn sopimuksen pituus vahvistetaan myöhemmin.

Fellainin menetystä siirtyy paikkaamaan myös Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Gareth Barry tämän kauden mittaisella lainasopimuksella. Valioliigassa lähes 500 ja Englannin maajoukkueessa yli 50 ottelua pelannut 32-vuotias johtajahahmo tuo Evertonin keskikentälle kovuutta ja kokemusta.

Ainakin osa uusista hankinnoista lienee tositoimissa jo seuraavalla liigakierroksella, kun Everton kohtaa Chelsean lauantaina 14.9. klo 19:30 Goodison Parkilla.

Evertonin pelaajasiirrot kesällä 2013

Ulos

Ján Mucha (sopimus päättyi)
Thomas Hitzlsperger (sopimus päättyi)
Phil Neville (lopetti pelaajauransa)
Johan Hammar (ilmaissiirrolla Malmöhön)
Francisco Júnior (kaudeksi lainalle Vitesseen)
Marouane Fellaini (Manchester Unitediin 27,5 miljoonalla punnalla)
Victor Anichebe (West Bromwich Albioniin kuudella miljoonalla punnalla)


Sisään

Arouna Koné (Wiganista noin kuudella miljoonalla punnalla)
Joel Robles (Atletico Madridista noin kahdella miljoonalla punnalla)
Antolín Alcaraz (Wiganista ilmaissiirrolla)
Gerard Deulofeu (tämän kauden lainalla FC Barcelonasta)
Romelu Lukaku (tämän kauden lainalla Chelseasta)
Gareth Barry (tämän kauden lainalla Manchester Citystä)
James McCarthy (Wiganista 13 miljoonalla punnalla)

Lähde: evertonfc.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti