torstai 24. heinäkuuta 2014

Muhamed Bešić Evertoniin!

Bosnia ja Herzegovinan 21-vuotias maajoukkuekeskikenttäpelaaja Muhamed Bešić Evertoniin viiden vuoden sopimuksella! Siniset maksoi unkarilaiselle Ferencvarokselle huhujen mukaan noin neljän miljoonan punnan siirtokorvauksen.

Bešić on syntynyt Saksassa, mutta edustaa maajoukkuetasolla vanhempiensa kotimaata Bosnia ja Herzegovinaa. Hän siirtyi 16-vuotiaana Hamburger Sport-Vereiniin, jossa hän ehti pelaamaan kolme Bundesliiga-ottelua ennen siirtymistään Unkarin pääsarjajoukkue Ferencvarokseen, jossa hän pelasi kuluneella kaudella 33 ottelua auttaen joukkueensa sijoittumaan sarjansa kolmanneksi.

Puolustavan keskikenttäpelaajan tontin suvereenisti taitava Bešić pelasi kaikki Bosnia ja Herzegovinan ottelut kesän MM-kisoissa. Kovista taklauksistaan tunnettu nuorukainen osaa myös syöttää; Brasiliassa hän syötti keskimäärin 74,3 syöttöä ottelua kohden ja niistä peräti 91 % päätyi omille pelaajille. Miehen taklausinnokkuus näkyy myös tuomareiden pöytäkirjamerkinnöissä; Bešić keräsi peräti 13 keltaista ja kaksi punaista korttia viime kaudella Ferencvaroksen riveissä Unkarin pääsarjassa.

Evertonissa uusi tulokas kilpailuttaa niin kesän ensimmäistä hankintaa Gareth Barryä, Leon Osmania kuin irlantilaiskaksikko James McCarthya ja Darron Gibsonia. Näyttää siltä, että tulevalla kaudella manageri Roberto Martínezilla on ensimmäistä kertaa käytettävissään laadukkaita keskikenttäpelaajia mahdollisista loukkaantumisista huolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti