lauantai 17. heinäkuuta 2010

17.6.2010 - RAPORTTI: Brisbane Roar vs. Everton FC 1-2.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton
voitti kaikki kolme Australian otteluaan.


Maalit, Everton:
Rodwell 49' (Baines)
Gueye 83' (Baxter)

Maalit, Brisbane:
Barbarouses 66' (
Mitch Nichols)

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei juuri tilanteilla herkuteltu, vaikka Everton piti palloa hieman Brisbanea enemmän.

Toisella puoliajalla Everton jatkoi hienoista hallintaansa, ja 49. minuutilla Leighton Baines syötti pallon vasemmalta laidalta Jack Rodwellille, joka otti pallon haltuun oikealle puolelleen ja nosti pallon tarkasti maalin oikeaan yläkulmaan. Brisbane ei kuitenkaan luovuttanut: 66. minuutilla joukkueen keskikenttäpelaaja Mitch Nichols syötti pallon maalin eteen (noin 3 metrin päähän, hieman maalin oikealla puolella) vaihdosta kentälle tulleelle Kosta Barbarousesille, joka tuikkasi pallon ohi Everton-vahti Iain Turnerin.

Pian maalin jälkeen Everton-hyökkääjä Louis Saha syötettiin puolittain yksin läpi, mutta mies jäi aikailemaan liikaa pallon kanssa ja Brisbanen puolustajat kerkesivät hätiin.

Myös Roarilla oli yksi vaarallinen tilanne, kun joukkueen puolustaja teki pitkän juoksun harhauttaen muutaman pelaajan, mutta Brisbanen epäonneksi Everton-molari Iain Turner nappasi puolustajan oikealle suuntautuneen vedon hyppysiinsä.

83. minuutilla Everton ratkaisi pelin: vaihdosta kentälle tullut Jose Baxter syötti pallon rangaistusalueen oikealta puolelta ristiin Diniyar Bilyaletdinovin korvanneelle Magaye Gueyelle maalin edustalle vasemmalle. Gueye nosti pallon viileästi maalin kattoon suoraan Baxterin syötöstä. Kyseinen maali oli 20-vuotiaan ranskalaislupauksen ensimmäinen osuma Evertonissa.

Brisbane oli vielä lähellä tasoittaa pelin, kun Everton-toppari Phil Jagielka kikkaili alimpana pelaajana ja menetti pallon, Brisbane-pelaajille, mutta muu Everton-puolustus saapui nopeasti hätiin ja putsasi pallon pois.

Pian tämän jälkeen vaihdosta oikealle laidalle tulleella Victor Anichebellä oli vielä mahdollisuus maalintekoon, mutta Brisbane-vahti Michael Theoklitos torjui Anicheben pompusta maalivahtia kohti suuntautuneen kudin.


Brisbanen aloituskokoonpano: Theoklitos, Smith, Devere, Stefanutto, Franjic, Paartalu, Henrique, Reinaldo, McKay, Brattan ja Broich.


Evertonin aloituskokoonpano:

--------------Saha---Beckford----------------
Bilyaletdinov--------------------------Osman
---------------Rodwell---Neville---------------
Baines-------------------------------Coleman
-------------Distin----Jagielka----------------
--------------------Turner------------------------

Evertonin kokoonpano ottelun päättyessä:

-----------------Vaughan---------------
------------------Baxter------------------
Gueye-----------------------Anichebe
-----------Neville--Osman-------------
Baines------------------------Coleman
------------Distin--Jagielka------------
------------------Turner-------------------

Ottelua oli seuraamassa Suncorp Stadiumilla19 786 henkilöä.


Muuta:

- Everton lähtee tänään lentokoneella takaisin Englantiin, jossa se kohtaa Preston North Endin Deepdale Stadiumilla ensi lauantaina klo 17:00.

- Mikel Arteta ja Tim Cahill eivät pelanneet ottelussa, koska Arteta oli Espanjassa omissa häissään ja Cahill toimi miehen bestmanina (lähde foorumilta, eikä uutistoimistolta).

- Netissä: evertonfc.com: More Live Games On evertontv