lauantai 24. heinäkuuta 2010

RAPORTTI: Preston North End vs. Everton FC, 0-3.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton on voittanut kaikki neljä pre-season-otteluaan, kiitos siitä kuuluu tällä kertaa ensimmäiset maalinsa Evertonille tehtailleelle Jearmaine Beckfordille ja konkarihyökkääjä Louis Sahalle.

Erotuomari: Jon Moss

Preston: Lonergan; Gray, Jones, St Ledger, Morgan; Mayor, Coutts, Barton, Brown, Hayes, Parry (56' Treacy).

---------------------Turner----------------------

Vaihdossa Evertonilla: Vaughan (71' Saha), Beckford (46' Arteta), Coleman (46' Baines), Silva (90' Beckford), Mustafi, Forshaw, Wallace (80' Rodwell), Baxter (71' Gueye).

Ottelun yhteenveto: 1. puoliaika

Ensimmäisellä puoliajalla Everton hallitsi selvästi peliä, eikä se antanut Prestonille hyökkäyspäässä tilaa juuri lainkaan.

Ensimmäinen selvä maalintekotilanne syntyi, kun Diniyar Bilyaletdinovin kulmapotku tavoitti hyökkääjä Louis Sahan, jonka saksipotku suuntautui hiukan ohi maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin vasen laitapakki Leighton Baines pääsi etenemään yllättävän vapaasti aina n. 7 metrille asti, mutta hän yritti vielä hyvältä laukaisupaikalta syöttöä keskelle, mutta Preston-puolustajat katkaisivat Bainesin heikohkon syötön.

Tämän jälkeen Louis Sahalla oli vielä kaksi maalitilannetta, joista toisen maalivahti torjui täpärästi kulmaksi Sahan laukoesssa oikeaan alakulmaan. Toisessa Saha sai syötön Artetalta, otti pallon haltuun ja laukoi pallon maata pitkin hieman oikealta, n. 20 metristä maalin takatolppaan.

Myös Jack Rodwell oli lähellä maalia, kun Magaye Gueye syötti miehen vetopaikkaan, mutta hänen vasemman jalan laukauksensa meni hiukan ohi maalin oikealta puolelta.

--------------------------Turner---------------------------------

Toisella puoliajalla Everton jatkoi painostamistaan entistäkin vahvempana, eikä Preston saanut kuin yhden vedon ja 2 kulmaa koko puoliajalla.

Puoliaikaa oltiin pelattu noin 10 minuuttia, kun Magaye Gueye kaadettiin rangaistusalueella, mutta tuomari ei viheltänyt rangaistuspotkua, vaikka joku toinen tuomari olisi pilkkua tilanteessa saattanut osoittaa. Kirjoittajan mielestä se ei ollut pilkun paikka, mutta sehän on tulkintakysymys. Pian tämän jälkeen Preston sai yhden "lukuisista" kulmistaan.

Sitten alkaakin Beckford-show: ensin hän järjestää yhdessä Magaye Gueyen kanssa hienolla syöttökuviolla vetopaikan Jack Rodwellille, mutta Jackin veto suuntautuu taivaan tuuliin. Noin minuutti myöhemmin Evertonin ja Beckfordin yritys palkitaan: Preston-vahti Lonergan antaa maalipotkun, johon Jagielka pääsee vähän vaille puolessa kentässä väliin päällään; hänen puskunsa leijailee koko Preston-puolustksen yli Beckfordille, joka sijoittaa pallon maalin oikeaan kulmaan. Maalivahti saa vielä kättään hieman väliin, mutta tietää samalla, että vastustaja Everton on mennyt ottelussa 1-0 johtoon.

Noin 70 minuuttia ottelusta takana, kun Everton-kippari Phil Neville syöttää pelivälineen Magaye Gueyelle pystyyn vasempaan laitaan: Gueye keskittää pallon nopeasti matalana takatolpalle Diniyar Bilyaletdinoville, joka venyttää palloon oikealla jalallaan, mutta Evertonin kannalta valitettavasti "Billyn" veto meni niukasti oikealta ohi.

Pari minuuttia myöhemmin äskeisenkin tilanteen taustajoukoissa loistanut Phil Neville syöttää pallon hieman pomppivana ranskalaishyökkääjä Louis Sahalle, joka ottaa pallon haltuun, ja laukoo pompusta 2-0 maalin Evertonille oikealla jalallaan maalin oikeaan kulmaan.

Noin seitsemän minuutin kuluttua Everton onnistuu maalinteosssa jälleen: maalintekijä Louis Saha kekittää pallon lähes keskeltä kenttää (hieman vasemmalla puolella) lievästi oikealle toiselle maalintekijälle, Jermaine Beckfordille, joka potkaisee pallon "volleynä" suoraan ilmasta etuyläkulmaan noin 7 metristä. Samalla Jose Baxter ja James Vaughan tulevat kentälle korvaten Magaye Gueyen ja Louis Sahan.

Pari-kolme minuuttia myöhemmin Beckford "kynäilee" oikein näyttävästi ja Evertontv:n selostajakin tuumaa: "Uusi tähti on syttynyt."

Vielä lopussa kummatkin laitapakit tekevät näyttävät yksilösuoritukset: ensin 19-vuotias Seamus Coleman nousee oikealta laidaltaan, leikkaa keskelle ja vetää vasemmalla jalallaan pallon tulisesti hiukan ohi maalin takayläkulmasta. Pari minuuttia myöhemmin vasen laitapakki Tony Hibbert juoksee nopeasti muutaman Preston-pelaajan ohi, ja yrittää vielä n.12 metrissä seinää Beckfordin kanssa, mutta Beckford ei saa syötettyä palloa enää keskelle kaventaneelle Hibbertille takaisin.

Pari minuuttia tämän jälkeen Beckford joudutaan ottamaan pois kentältä loukkaantumisen takia (tilalle João Silva). Tilanne, jossa Beckford ilmeisesti nyrjäytti nilkkanssa ei onneksi kirjoittajan silmään näyttänyt kovin vakavalta.