sunnuntai 29. elokuuta 2010

29.8.2010 - RAPORTTI: Aston Villa vs. Everton FC, 1-0.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Päivitetty 31.8.2010 klo 17:48.
Aston Villa epäansaitusti voittoon Evertonista.

Maalintekijä, Aston Villa:

9' Luke Young (Syötti Ashley Young).

Ottelu alkoi Aston Villan lievällä hallinnalla ja 9. peliminuutilla se tuo tulosta: Everton-keskikenttäpelaaja Marouane Fellaini ei yllä helponoloiseen korkeaan syöttöön ja lopulta pallo päätyy oikealle, rngaistusalueen lähelle Ashley Youngille, joka vapauttaa tilanteeseen nousseen laitapakki Luke Youngin boxin sisään vetopaikkaan. Young kiittää toista Youngia ja laukoo pallon tyylillä vasurillaan Everton-maalin vasempaan yläkulmaan ohi Everton-molari Tim Howardin, joka ei ehdi sanoa kissaakaan.

Seuraava tilanne syntyi vasta 8 minuuttia myöhemmin, kun Evertonin vasenpakki Leighton Baines syöttää pallon Pienaarille rangaistusalueen sisälle hieman vasemmalle. Pienaar vetää pallon kierteisenä maalin oikeaan yläristikulmaan, josta pallo kimpoaa muille Everton-pelaajille, joista lopulta hyökkääjä Jermaine Beckford pääsee laukomaan: harmi kyllä reilusti maalin yli.

Tämän jälkeen Evertonkin rupeaa pitämään palloa hieman enemmän ja mm. Fellaini pääsee vaaralliseen puskupaikkaan, mutta miehen hyvä yritys menee lopulta maalin ohi vasemmalta.

Everton pitää palloa vielä muutaman minuutin, mutta pian pallonhallinta rupeaa olemaan melko tasaista. Puoliajan lopussa Aston Villan nuori keskikenttämies Marc Albrighton saa aikaan vielä muutaman vaarallisen tilanteen, mutta mies ei onnistu pitämään tasapainoaan hallinnassa, jonka ansiosta Everton säästyi toistaiseksi lisätakaiskuitta. Yhdessä tilanteista Albrighton kaatuu rangaistusalueella Everton-pelaaja Steven Pienaarin puolustaessa häntä ja Villa-fanit vaativat rangaistuspotkua. Ainakaan kirjoittajan mielestä tilanteessa ei kuitenkaan ollut kontaktia miesten välillä.


Toinen puoliaika alkaa tasaväkisesti, tosin Albrighton kaatoi Steven Pienaarin rangaistus melko heppoisella liukutaklauksella, mutta suoraan jaloille, eikä palloon. Tuomari ei reagoinut tilanteeseen.


Ottelu pysyy tasaväkisenä, mutta kovatempoisena aina noin 55. minuutille, kunnes tasaväkisyys alkaa karsiutua, mutta kova temoo säilyy. Everton hallitsee ottelua mielin määrin koko loppu ottelun päästäen birminghamilaiset muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen, joiden torjunnoista saa kiittää sekä Evertonin yhdysvaltalaismolari Tim Howardia että John Carewin ja Marc Albrightonin hätäisyyttä tilanteissa. Vaarallisin tilanne sattui 72. minuutilla, kun Evertonin Seamus Coleman ja Marouane Fellaini yrittävät kumpiikin maalia, mutta Aston Villa-puolustus torjuu vedot ja syöttää pallon ylös John Carewille, joka joukkuetoverinsa kanssa päääse 2 vastaan 2 -hyökkäykseen. Everton-puloustaja Phil Jagielka kaatuu, joten nyt Villa hyökkää käytännössä kahdella yhtä vastaan, mutta kuinka ollakaan: John Carew hämmentyy "Jagsin" rynäisystä niin, että syöttää pallon suoraan miehelle, joka putsaa pallon jälleen Evertonin hyökkäyspäähän.

Ottelun todellinen sankari on kuitenkin toinen amerikkalaismaalivahti Brad Friedel, joka venyi lopussa moneen paraatitorjuntaan Aston Villan maalilla.

Kokoonpanot:

Aston Villa:

---------------Carew------------------
---------------A. Young---------------
Downing-----------------Albrighton
----------Petrov--Reo-Coker-------
Warnock-------------------L. Young
-------------Dunne-Collins-----------
-----------------Friedel-----------------

Vaihsdossa: 68' Agbonlahor (Carew), Bannan, Cuellar, Delfouneso, Guzan, Heskey ja Lichaj.

Everton:

--------------Beckford--------------
----------------Cahill-----------------
Pienaar-------------------Rodwell
------------Arteta--------------------
-------------------Fellaini------------
Baines---------------------Hibbert
-----------Distin-Jagielka----------
----------------Howard---------------

Vaihdossa: 56' Saha (Beckford), 70' Coleman (Rodwell), 81' Heitinga (Hibbert), Bilyaletdinov, Gueye, Mucha ja Osman.
Everton Villa
Pallonhallinta:
66% 34%
Kulmapotkut:
18 4
Laukaukset maalia kohti:
7 5
Laukaukset ohi maalin:
4 5
Vapaapotkut:
19 10
Maalivahdin torjunnat:
4 6
Virheet:
10 18
Keltaiset kortit:
0 4
Yleisöä:
34 725 henkilöä.

Lähde: LiveTulokset.com