lauantai 28. elokuuta 2010

28.8.2010 - ENNAKKO: Aston Villa vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton hakee edelleen ensimmäistä Valioliiga-voittoaan tällä kaudella, kun se kohtaa viime kierroksella nolon 6-0 -tappion Newcastlelle kärsineen Aston Villan su 29.8. klo 18:00 alkaen.
Birminghamilaisjoukkue putosi viime torstaina EurooppaLiigasta häviten Markus Heikkisen edustamalle Rapid Wienille lukemin 2-3. Everton puolestaan voitti viime kamppailun kukistettuaan keskiviikkona Liiga Cupissa Englannin kolmosdivarissa potkupalloilevan Huddersfield Townin peräti 5-1. Edellinen liigaottelu (la 21.8.) päättyi Evertonin osalta kuitenkin pettymykseen, kun joukkue pelasi melko huonolla pelillä tasan 1-1 viime kauden häntäpääjoukkue Wolverhampton Wanderersin kanssa.

Tämä on 191. kerta, kun Everton ja Aston Villa kohtaavat maan korkeimmalla sarjatasolla, joka on täten eniten pelattu korkeimman sarjatason ottelu.

Joukkueuutiset:


Aston Villa saa jännittää hyökkääjätilannettaan viime hetkiin asti Gabriel Agbonlahorin ja John Carewin epävarmojen pelikuntojen vuoksi. Myös joukkueen kapteenin ja topparin, Richard Dunnen pelaaminen on epävarmaa selkäongelmien vuoksi. Vasenpakki Stephen Warnock ja keskikenttämies Steward Downing palannevat joukueen kokoonpanoon levättyään Wien-pelin.

Evertonilta ovat sivussa varmasti nigerilaiskolmikko Yobo, Yakubu ja Anichebe, joiden loukkaantumisista heitellään joka toisessa lehdistötilaisuudessa aina jokin uusi ja erilainen läpinäkyvä tekosyy. Kapteeni Phil Nevillen pelaaminen on epävarmaa.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Villa:

-------Carew--Agbonlahor--------
Young-----------------------Downing
-----------Ireland--Petrov------------
Warnock---------------------Cuellar
-------------Collins--Dunne----------
----------------Friedel-----------------

Vaihdossa mahdollisesti: Guzan, Beye, Clark, Delfouneso, Albrighton, Reo-Coker ja Heskey.

Everton:


---------------Saha-----------------
--------------Rodwell---------------
Pienaar--------------------Osman
----------Arteta----------------------
-------------------Fellaini-----------
Baines----------------------Neville
---------Jagielka-Heitinga-------
---------------Howard--------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Hibbert, Coleman, Bilyaletdinov, Gueye, Cahill ja Beckford.

Tulosveikkaus:

Tilastojen valossa Everton altavastaaja, sillä Aston Villa on sarjataulukossa kahden pelatun ottelun jälkeen 12., kun Everton on vastaavasti 16. Everton ei ole myöskään onnistunut voittamaan Aston Villaa Villa Parkilla sitten vuoden 1987. Viidestä edellisestä kohtaamisesta joukkueet ovat pelanneet 3 kertaa tasan ja voittaneet kerran toisensa.

Kirjoittaja ei kuitenkaan Veikkauksen tavoin keskity yksinomaa tilastoihin*, vaan uskoo, että ottelu ratkeaa pitkälti siihen, kuinka hyvin Everton on pystynyt nollaamaan murskavoitto-fiiliksensä ja vieläkö Aston Villan pelaajat jaksavat ärsyttää yllättäen eronneen valmentaja Martin O'Neillin korvaaja Kevin MacDonaldia huonoilla esityksillään.

Tasapelikään ei ole aivan mahdoton, mutta Everton-fanina kirjoittaja veikkaa ottelun päättyvän Evertonille 2-0. Maalintekijöinä Saha ja Fellaini. Syöttäjinä Arteta ja Coleman(,mikäli otetaan kentälle. Jos ei, niin Cahill, joka pelaa lähes varmasti jossain vaiheessa).

Veikkauksen kertoimet:


Aston Villa X Everton FC
2.50 3.05 2.70

Muuta:

Ottelu näkyy suorana maksullisella Canal+ Sport1 -kanavalla.


Lue myös: evertonfc.com: 'Rodwell Can Be a Goalscorer'

*kirjoittajan oma mielipide, ei välttämättä fakta.Lähteet: skysports.com, veikkaus.fi