perjantai 6. elokuuta 2010

6.8.2010 - ENNAKKO: VfL Wolfsburg vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Päivitetty klo 17:44

Everton kohtaa Saksassa viimeisessä harjoitusottelussaan toissakauden Budesliigavoittajan VfL Wolfsburgin. Ottelu alkaa la 7.8.2010 klo 18:00.
Ennakkofaktoja:


Viime kaudella kahdeksanneksi kahdeksastatoista Bundesliigajoukkueesta sijoittunut Wolfsburg lähtee Everton-otteluun joukkueen managerin Steve McClarenin mukaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ja myös joukkueen uusin hankinta, Saksan maajoukkuetta kesän MM-kisoissa edustanut toppari Arne Friedrich päässee ensimmäistä kertaa toisitoimiin Wolfsburg-paidassa ottelussa. Ottelu on myös McClarenin ensimmäinen ottelu valmentajana Wolfsburgin kotikentällä Volkswagen Arenalla.

Viime ottelunsa 'Wolves' hävisi keskiviikkona 6.8. italialaiselle SSC Napolille numeroin 1-2. VfL:n maalintekijänä Edin Džeko.

Everton sen sijaan voitti edellisen ottelunsa keskiviikkona chileläistä kaimaansa vastaan 2-0 Beckfordin ja Bilyaletdinovin maaleilla. Noin puoli vuotta loukkaantumisen takia sivussa ollut Marouane Fellaini teki paluun pelikentille ja syötti heti perään Dinyar Bilyaletdinovin maalin.

Merseysiden sinisillä on kaikki pelaajat käytettävissä lukuunottamatta juuri MM-kisoista palannutta John Heitingaa. Myös Victor Anichebe uupuu kokoonpanosta harjoituksissa sattuneen kolhun vuoksi, mutta palannee harjoituksiin ensi viikolla.

Ottelu on kummallekin joukkueelle tärkeä testi ennen kauden alkua, sillä Englannin Valioliiga alkaa la 14.8. ja Bundesliiga starttaa Wolfsburgin osalta 20.8. Bayern Müncheniä vastaan.

Mahdolliset kokoonpanot:

VfL: Benaglio - Riether, Kjær, Friedrich, Schäfer – Josué, Cicero – Grafite, Kahlenberg, Mandzukic - Dž
eko

Everton:

-------------------------Saha--------------------------
------------------------Cahill--------------------------
Bilyaletdinov-------------------------------Pienaar
-------------------Arteta-------------------------------
-------------------------------Fellaini-----------------
Baines----------------------------------------Neville
------------------Distin--Jagielka-------------------
-----------------------Howard-------------------------

Vaihdossa: Mucha, Mustafi, Yobo, Hibbert, Coleman, Rodwell, Osman, Gueye, Yakubu, Beckford.


Tulosveikkaus:


Everton joutuu ensimmäistä kertaa pre-seasonilla kovaan testiin, eikä ottelu tule olemaan niin helppo kuin edelliset harjoituskauden ottelut. Erityisesti kaksikko Grafite-Džeko saattaa aiheuttaa päänvaivaa Everton-puolustukselle, eikä Arne Friedrichin mahdollinen debyytti ainakaan helpota Evertonin hyökkääjiä. Kirjoittaja uskoo kuitenkin, että Everton voittaa viimeisenkin pre-season-kamppailun, tällä kertaa lukemin 3-2. Maalintekijöinä Džeko (Wolfsburg), Cahill, Saha ja Beckford (Everton). Syöttäjinä Grafite ja Mandzukic (Wolves) ja Coleman, Fellaini ja Pienaar (Merseysiden sininen).

Muuta:

Ottelu näkyy suorana Evertontv:ssä
Lähteet: vfl-wolfsburg.de,
evertonfc.com