torstai 30. syyskuuta 2010

30.9.2010 - ENNAKKO: Birmingham City vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Sarjajumbo Everton on takuuvarmasti voitonnälkäinen "toisia sinisiä" vastaan la 2.10.2010 klo 17:00 alkavassa ottelussa St. Andrews -stadionilla.Kuten me kaikki Everton-fanit varmasti tiedämme, ei suosikkijoukkueemme ole onnistunut voittamaan tällä kaudella liigassa yhtäkään ottelua. Birmingham on yhden voiton ottanut, mutta esim. viime ottelunsa se pelasi 0-0 maalieroltaan ja myös materiaaliltaan luultavasti liigan heikoimman joukkueen, Wigan Athleticin kanssa. Everton on ollut historian saatossa Birminghamia vahvempi joukkue; Valioliigan perustamisen jälkeen joukkueet ovat kohdanneet 12 kertaa, joista Everton hävinnyt vain kerran, tasannut pisteet seitsemästi ja voittanut neljästi. Edellisen kerran joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi 2-2 Evertonin hukatessa 2-0 -johdon toisen puoliajan alussa.


Entinen Everton-hyökkääjä, skotlantilainen James McFadden on varmasti sivussa Birminghamin kokoonpanosta pitkäaikaisen loukkaantumisen vuoksi. Myös Nick Gardner on sivussa pelikiellon takia.
Evertonin luokkaantumislista on sen sijaan hieman pidempi: ykköshyökkäjä Louis Saha (pohje/polvi), teinistara Jack Rodwell (nilkka) ja nigerialaislupaus Victor Anichebe (polvi) ovat ottelusta varmasti sivussa. Myös laitapakki Tony Hibbertin (nivunen) pelaaminen on epävarmaa.


Mahdolliset kokoonpanot:

Birmingham:

---------------Jerome------------------
-----------------Hleb--------------------
Bowyer-----------------------Larsson
----------Fahey--Ferguson----------
Ridgewell------------------------Carr
------------Dann---Johnson----------

Vaihdossa mahdollisesti: Taylor, Derbyshire, Valles, Jiranek, Zigic, Beausejour ja Phllips.


Everton:

----------------Yakubu-------------------
-----------------Cahill---------------------
Pienaar-----------------------Coleman
------------Arteta--------------------------
----------------------Fellaini--------------
Baines----------------------------Neville
------------Distin--Jagielka-------------
-----------------Howard-------------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Heitinga, Hibbert, Osman, Bilyaletdinov, Gueye ja Beckford.

Tulosveikkaus:

Everton pelasi viime lauantaina kauden ensimmäisen nollapelinsä ja kirjoittaja uskoo puolustuksen toimivan Birmingham-kamppailussakin. Fulham-pelissä oli myös maalipaikkoja, joten kirjoittaja uskoo, että onnistuu tällä kertaa hyödyntämään niistä edes yhden ja ottaa näin ensimmäisen Valioliigavoittonsa tällä kaudella. Evertonin maalintekijänä Tim Cahill ja syöttäjänä Aiyegbeni Yakubu.


Veikkauksen kertoimet:
1        x        2
2,55 3,05  2,65

Ottelun tuomaroi Phil Dowd.