lauantai 25. syyskuuta 2010

25.9.2010 - RAPORTTI: Fulham FC vs. Everton FC, 0-0.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
Päivitetty 26.9.2010 klo 21:22
Ottelussa kävi jälleen ilmi, että Everton tarvitsee joukkueeseensa maalintekijän.
Tilastot:

Fulham Everton
Pallonhallinta
44% 56%
Laukaukset maalia kohti
4
6
Laukaukset ohi maalin
8
7
Vapaapotkut
17 18
Kulmapotkut
4
5
Maalivahdin torjunnat
6 4
Rikkeet
15 12
Keltaiset kortit
2 1
Yleisöä Craven Cottagella
25 598 hekilöä.
Erotuomari: Howard Webb

-> Highlights-video ottelusta tästä.

Ottelun alku oli tunnustelevaa kummaltakin joukkueelta, ainut paikka ennen kahdenkymmenen peliminuutin umpeutumista koitui Steven Pienaarille, jonka vasemman jalan laukaus rangaistusalueen rajalta päätyi kuitenkin hyvän pelin pelanneen Fulham-molari Australian maajoukkuetta edustavan, mutta myös Saksan kansalaisuuden omaavan Mark Schwarzerin hyppysiin.

Kahdenkymmenen minuutin kohdalla Everton alkaa hallita lievästi peliä, mutta tuloksena on vain pari vaarallista keskitystä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Everton dominoi peliä jälleen, ja Leighton Baines saa oivallisen mahdollisen pamauttaa verkot tötterölle, mutta mies on tästä ilmeisesti niin haltioissaan, että aikailee niin kauan, että Fulham-puolustaja kerkeää torjumaan vedon. Kolme minuuttia myöhemmin Pienaar hakee jälleen maalia rangaistusalueeen sisältä, vasemmalta puoliskolta, mutta veto menee reilusti oikealta ohi ja yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Fulham saa ensimmäisen paikkansa, mutta matala laukaus menee noin 5 metriä Everton-maalin vasemmalta ohi. Viitisen minuuttia myöhemmin Fulham tulee jälleen, kun joukkueen vasenlaitapakki Carlos Salciado keskittää oivallisesti pallon Dickson Etuhulle, joka puskee, mutta Fulham-fanien kannalta valitettavasti pallo suuntautuu suoraan Tim Howardin syliin. Vielä ennen puoliaikaa Everton saa yhden tilaisuuden, kun nigerialaishyökkääjä Aiyegbeni Yakubu taistelee pallon keskikentän johtohahmo Mikel Artetalle, jonka tulinen, pystysuunnassa kierteinen laukaus laskeutuu lopulta kohti oikeaa alakulmaa, mutta kesällä Arsenaliinkin huhuiltu Scharzer on jälleen mies paikallaan.

Toinen puoliaika alkaa edellisen tapaan hieman tunnustellen. 54. minuutilla Fulham kuitenkin terästäytyy, kun hyökkääjä Zoltan Gera leikkaa vasemmalta keskelle, mutta veto menee Pienaarin ensimmäisen puoliajan ensimmäisen tilanteen tapaan oikealta ohi ja yli. Viitisen minuuttia myöhemmin Fulham saa jälleen paikan, kun Chris Hangeland betää Aiyegbeni Yakubun kumoon ja toimittaa pallon ylös, jossa se päätyy lopulta Clint Dempseylle, mutta nyt vuorostaan Evertonin yhdysvaltalaismaalivahti Tim Howard on mies paikallaan, kun hän torjuu Dempseyn oikealta lähteneen vedon. Miltei heti tämän jälkeen Evertonin vasenlaitapakki Leighton Baines nousee upeasti laitaansa pitkin harhauttaen komeasti muutaman pelaajan. Lopulta hän päätyy kuudentoista sisällä aivan pääätyrajan tuntumaan, josta mies chippaa pelivälineen keskitystä odottavien pelaajien taakse. Tim Cahill on kuitenkin nopea, ja tekee vielä saksipotkun, joka menee hieman ohi maalin. Kahta minuuttia myöhemmin Cahillin tilalle vaihdettu Leon Osman laukoo volleyn noin 23 metristä, mutta Mark Schwarzer on hereillä, ja koppaa pallon syliinsä. Minuutin päästä Everton tulee jälleen, kun oikeanakeskikenttäpelaajana pelannut hyökkävä laitapakki Séamus Coleman syöttää pallon oikealta, aivan päätyrajan tuntumasta keskelle, mutta Yakubu ei osu palloon yrittäessään maalia takajalallaan. Pallo lipuu ja lipuu eteenpäin tyhjään tilaan, jossa Leon Osmanin kaiksen järjen mukaan pitäisi olla, mutta mies on sen verran pihalla, että on vielä miltei kymmenen metrin päässä tuhannen taalan paikasta.

Nyt kuluu "peräti" kolme minuuttia ennen kuin Everton on jälleen yrittämässä maalia. Tällä kertaa asialla Mikel Arteta, jonka veto noin 20 metristä menee yli maalin. Tämän jälkeen pelin tempo tippuu hieman, eikä merkittäviä paikkoja tule, kunnes 76. minuutilla Yakubu kääntyy viisaasti suojaten pallon kanssa päästen oivalliseen vetopaikkaan rangaistusalueen sisälle. Aiyegbenin oikealta lähtenyt veto menee hieman maalin vasemmalle puoliskolle, ja Schwarzer torjuu maannuoliaislaukauksen upean näköisesti, vaikka vasemmassa alakulmassa oli vielä kolmisen metriä tilaa (veto tuli sen verran oikealta, että näytti siltä, että 'Yakin' veto olisi mennyt vasempaaan kulmaan, vaikkei todellisuudessa sinne mennyt). Kolme minuuttia Yakubu, jonka asenne pelaamiseen on kyllä selvästi parantunut, laukoo tulisesti vasurillaan rangaistusalueen rajalta yli.

Lisäajalla Yakubulle siunaantuu vielä kaksi erinomaista paikkaa: 91. minuutilla Osman saa syötön rangaistusrajan lähelle, mutta mies möhlii haltuunottonsa. Onneksi pallo sentään ajautuu Yakubulle, jonka puolivolley noin 17 metristä menee aivan tolppaa hipoen ohi Fulham-maalin oikean alakulman. Minuutin päästä 'Yak' pääseen fantastiseen vetopaikkaan noin metrin etäisyydeltä maalista, mutta mies käytännössä SYÖTTÄÄ pallon noin 3 km/h Scharzerille. Puolisen minuuttia tämän jälkeen MM-finaalinkin tuominnut brittituomari Howard Webb, josta John Heitingalla on varmasti epämukavat muistot mielessä, viheltää pelin päättyneeksi.

Ainakin kirjoittajalle heräsi päällimmäisenä mieleen, että voi, kun siellä kärjessä olisi mies, jolla on munaa laittaa se peliväline edes tyhjään maaliin. Kiitokset silti Yakubun työmoraalille ja taistelulle, vaikka näyttäkin siltä, ettei miehestä ainakaan maalintekijäksi (ehkä sitten toiseksi kärjeksi, joka rakentaa tilanteita) ole.


Kokoonpanot:

Fulham:

-------------Gera---------------
-----------Dempsey----------
Davies--------------------Duff
--------Murphy--Etuhu------
Salcido------------------Kelly
---Hangeland-Hughes------
-----------Schwarzer----------

Vaihdossa: Baird (28' Kelly), Etheridge, Greening, Halliche, E. Johnson (55' Gera), Kamara (71' Davies) ja B.H. Riise.

Everton:

--------------Yakubu---------------
---------------Cahill------------------
Pienaar------------------Coleman
-------------Arteta-------------------
------------------Fellaini-------------
Baines-----------------------Neville
------------Distin-Jagielka--------
----------------Howard--------------

Vaihdossa: Mucha, Heitinga, Osman (62' Cahill), Barkley, Bilyaletdinov (88' Coleman), Gueye ja Beckford.


Lähteet: LiveTulokset.com, fi.wikipedia.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti