lauantai 23. lokakuuta 2010

23.10.2010 - ENNAKKO: Tottenham Hotspur vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Moyesille tutuksi muodostuneet loukkaantumishuolet saavat kummankin joukkueen kokoonpanot hieman tavallisesta poikkeaviksi.

 
Kumpikin seura näyttää päässeen pahimman yli Tottenhamin kukistaessa edellisissä liigaotteluissaan Fulhamin ja Aston Villan, ja Evertonin lyödessä 2-0 paikallisvastustaja Liverpoolin. Tottenhamin "nihkeä" alku tarkoittaa kuitenkin sitä, että joukkue majailee sarjataulukossa viidennellä sijalla, kun Everton taas on tällä hetkellä taulukon yhdestoista.
Viime keskiviikkona Mestareiden Liigassa Interille 3-4 -tappion kärsinyt Tottenham joutuu lähtemään otteluun ilman Ledley Kingiä (nivunen), Vedran Corlukaa (nivunen), Jermain Defoeta (polven ligamentti), Michael Dawsonia (polven ligamentti), Jamie O'Haraa (selkä) ja Jonathan Woodgatea (nivunen). Paluun aloituskokoonpanon tekevät luultavasti pelikieltonsa kärsinyt alankomaalaistähti Rafael van der Vaart, kinnerjännevammasta toipunut Yones Kaboul ja brasilialaiskeskikenttäpelaaja Sandro, joka joutui lepäämään viime ottelun Interiä vastaan Mestareiden Liigan peliluvan puuttumisen takia.
Evertonilta ottelun missaavat äskettäin jatkosopimuksen kauteen 2013-2014 saakka allekirjoittanut Leon Osman (nilkka. Myös oikea laitapakki Tony Hibbert solmi samanpituisen sopimuksen samaan aikaan Osmanin kanssa.), kaksi edellistä ottelua nivusvamman takia väliin jättänyt eteläafrikkalaistähti Steven Pienaar, Marouane Fellaini (?) sekä pitkäaikaispotilaat Victor Anichebe (polvi), Jack Rodwell (nilkka) ja Louis Saha (pohje). Myös Evertonin pelinrakentamisen kannalta merkittävän roolin omaava espanjalaistaituri Mikel Artetan (Liverpool-ottelussa sattunut kinnerjännevamma) pelaaminen on epävarmaa ja hän käy vielä ottelun alla viime hetken kuntotestissä.
Mahdolliset kokoonpanot:

Tottenham:

---------Pavlyuchenko--------
---------van der Vaart---------
Bale---------------------Lennon
-----------Modric-----------------
----------------Huddlestone----
Assou-Ekotto-----------Hutton
---------Bassong--Gallas------
---------------Gomes-------------

Vaihdossa mahdollisesti: Kaboul, Kranjcar, Palacios, Sandro, Cunicidi, Keane ja Crouch.

Everton:

----------------Yakubu---------------
-----------------Cahill-----------------
Bilyaletdinov-------------Coleman
-----------Arteta-----------------------
--------------------Heitinga-----------
Baines------------------------Neville
------------Distin--Jagielka---------
----------------Howard----------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Duffy, Mustafi, Hibbert, Baxter, Gueye ja Beckford.
Tulosveikkaus:
Evertonin puolustus on todella kovilla etenkin hattutempun Interiä vastaan tykittäneen vasenlaitalinkki Gareth Balen ansiosta. Jos Lennon pelaa oikealla laidalla, on tällöin Tottenhamilla erittäin nopeat laiturit, mikä saattaa olla Evertonille suuri ongelma. Evertonin puolstus on kuitenkin onneksi melko hyvätasoinen, mihin luottaen kirjoittaja uskoo, että Tottenham tekee korkeintaan yhden maalin. Jos Mikel Arteta pelaa, voittaa Everton ottelun 2-1 Cahillin ja Colemanin osumilla. Tottenhamin maalintekijänä - yllätys, yllätys - Gareth Bale ja osumien syöttäjinä Modric, Yakubu ja Arteta.

Yleisesti ottaen Everton lähtee otteluun altavastaajana, ja siitä kertovat myös Veikkauksen pitkävetokertoimet:
1        x        2
2,0    3,1    3,6

Ottelu näkyy suorana maksullisella Canal+ Sport 1 -kanavalla.


Muuta:

Everonin pelaajien loukkaantumistiedot katsottavissa tämän sivuston 'Evertonin tämänhetkiset pelaajat' -osiosta.


Lähteet: evertonfc.com, skysports.com, veikkaus.fi