lauantai 23. lokakuuta 2010

23.10.2010 - RAPORTTI: Tottenham Hotspur vs. Everton FC, 1-1.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Leighton Bainesin unelmakuti vei Evertonin johtoon, mutta Tottenham iski heti takaisin yhdysvaltalaismaalivahti Tim Howardin lievällä avustuksella.
Maalintekijä, Tottenham:

19' Rafael van der Vaart (Peter Crouch)


-> Katso highlightsit ottelusta tästä.
 
Ottelu alkaa melko vaisusti kummankin osapuolen taholta, kunnes Tottenham aloittaa voimakkaan painostuksen noin 14. minuutilla. Pian syntyykin vaarallinen tilanne, kun kroattikeskikenttäpelaaja Luka Modrić etenee pallon kanssa ja pääsee tykittämään noin 20 metristä kohti Everton-maalin alakulmaa. Kesken Tottenhamin painostuksen, Everton pääsee vastahyökkäykseen. Lopulta pallon saa hieman oikealla (lähes keskellä) n.19 metrin etäisyydellä maalista Aiyegbeni Yakubu, joka kaadetaan juuri, kun hän on kääntymässä rintamasuunta maalia kohti. Erotuomari Marc Jones viheltää tilanteesta vapaapotkun, jota asettuu antamaan Leighton Baines, jonka vasemman jalan laukaus kiertä komeasti Spurs-maalin oikeaan yläkulmaan niin, ettei brassimaalivahti Heruelho Gomes kerkeä juuri kissaakaan sanoa.
Maalin jälkeen Tottenham aloittaa pallonpitämisen, eikä kulukaan kuin kolme minuuttia, kun oikealaitapakki Alan Hutton keskittää pallon koko Everton-puolustuslinjan yli ja maalivahti Tim Howardin, jonka olisi pitänyt yltää ottamaan pallo näppeihinsä, aina Peter Crouchille saakka, joka syöttää pallon reidellään vasemmalta maalin eteen, jonne on kirmannut ilman vartiointia alankomaalaiskeskikenttäpelaaja Rafael van der Vaart. Van der Vaart pääsee vetämään pallon lähes maaliviivalta tyhjään maaliin samalla, kun Everton-puolustajat seuraavat tilannetta taaempaa äimän käkenä. Seitsemän minuuttia myöhemmin Luka
Modrić nousee jälleen - tällä kertaa vasemmalta. Hän laukoo hieman ohi maalin vasemmasta alakulmasta. Kuutisen minuuttia myöhemmin sattuu hieman kyseenalainen tilanne, kun laitapakki Alan Hutton keskittää jälleen oikealta kohi Phil Jagielkan vartioimaa 201-senttistä Peter Crouchia. Juuri, kun Crouch on valmistautumassa puskukamppailuun Jagielkaa vastaan, tunkee Everton-kippari Phil Neville innokkuuttaan tilanteeseen mukaan Crouchin takaa osuen tätä selkään niin, että mies kaatuu. Tämä kaikki tapahtuu rangaistusalueella, mutta tilanne ei näytä ainakaan kirjoittajan tai erotuomari Jonesin mielestä rangaistuspotkun arvoiselta rikkeeltä. Vielä ensimmäisen puoliajan lopussa pitkänhuiskea brittihyökkääjä (arvaa, kuka!) pääsee puskemaan Huttonin lähettämästä keskityksestä aivan vapaasti, mutta Crouchin pusku suuntautuu suoraan Tim Howardin syliin.

Tottenham aloittaa toisen puoliajan Sinisiä vahvemmin, eikä kulu kuin kaksi minuuttia, kun Peter Crouch on jälleen aiheuttamassa päänvaivaa Evertonin takalinjoilla. Hän harhauttaa pari pelaajaa, mutta hänen lähietäisyydeltä ampuma kuti menee evertoniaanien onneksi reilusti oikealta ohi. Kuuden minuutin kuluttua Tottenham-pelaaja laukoo korkean pallon rangaistusalueen rajan tuntumaan, jossa Crouch ottaa sen haltuun kääntyen samalla, ja juuri, kun hän on laukomassa n. 14 metrin päässä maalista, liukuu kokenut ranskalaispakkimme, Sylvain Distin Crouchin takaa palloon niin, että se lipuu syöttövahtia Howardille asti. Välillä Evertonkin pitää palloa, kunnes taas 69. minuutilla Gareth Bale syöttää vasemmalta vaihdosta sisään tulleelle Sandrolle, joka jatkaa pallon keskelle vetoetäisyydelle Englannin maajoukkuehyökkääjä Crouchille, mutta hänen vasurilaukauksensa menee maalin ohi. 76. minuutilla Crouchin tilalle otettu Roman Pavlyuchenko pääsee laukomaan noin kymmenen metrin etäisyydeltä maalista, ja Sylvain Distin rientää liukuen peittämään vetoa. Tim Howard on kerennyt jo heittäytymään vasemmalle, kun pallo saa kimmokkeen Distinin jalasta niin, että se lipuu maalin oikealta puolelta kohti päätyrajaa, mutta Rafael van der Vaart kerkeään melkein vielä ohjaamaan pallon maaliin. Hän on kuitenkin pari metriä myöhässä, eikä aivan ennätä pelivälineeseen ennen päätyrajaa. Everton pitää taas palloa Tottenhamin kannalta melko vaarattomasti, kunnes 87. minuutilla Spurs aloittaa jonkunlaisen loppukiriyrityksen. Joukkue pitää palloa ja painostaa aggressiivisesti Everton-päädyssä niin, että Distin ja kumppanit saavat hiki päässä heittäytyä kutien eteen. Tottenhamin kiriä kestää kuitenkin vain pari minuuttia ja jatkosopimuken Evertonin kanssa vuoteen 2014 asti solminut Tony Hibbert pääsee vielä tinttaamaan puolivolleynä maalin ohi. Parin minuutin kuluttua Marc Jones viheltää pilliinsä tasaväkisen ottelun päättymisen merkiksi.Tilastot:

Tottenham                                                                                 Everton
Pallonhallinta
51%                                                                                                 49%
Laukaukset maalia kohti
7                                                                                                           
2
Laukaukset ohi maalin
7                                                                                                            4
Vapaapotkut
14                                                                                                        15
Kulmapotkut
4                                                                                                            4
Maalivahdin torjunnat
1                                                                                                            4
Rikkeet
16                                                                                                        13
Keltaiset kortit
3                                                                                                            1
Erotuomari: Marc Jones

Yleisöä White Heart Lanella 35 967 henkilöä.Kokoonpanot ottelussa:


Tottenham:

--------------------Crouch----------------------
Bale---Modric---van der vaart---Lennon
--------------------Palacios---------------------
Assou-Ekotto--------------------------Hutton
----------------Kaboul--Gallas----------------
--------------------Gomes-----------------------

Vaihdossa: Bassong, Cudicini, Jenas, Keane, Kranjcar, Pavlyuchenko (69' Lennon) ja Sandro (46' Palacios).


Everton:

----------------Yakubu---------------
-----------------Cahill-----------------
Bilyaletdinov-------------Coleman
-----------Pienaar---------------------
--------------------Heitinga-----------
Baines------------------------Neville
------------Distin--Jagielka---------
----------------Howard----------------

Vaihdossa: Mucha, Duffy, Hibbert (78' Heitinga), Gueye, Baxter, Saha (63' Yakubu) ja Beckford (84' Coleman).


Kun Yakubu tuli kentältä pois, hänen vasen nilkkansa laitettiin teippiin, mutta mies itse ei vaikuttanut ollenkaan tuskaiselta. Hibbertin tullessa Heitingan tilalle kentälle, siirtyi Neville Heitingan paikalle keskikentän pohjalle ja 'Hibbo' oikeanlaitapakin tontille.
Maalintekijä, Everton:

16' Leighton Baines