22.1.2011 - RAPORTTI: Everton FC vs. West Ham United, 2-2.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Moyesillä meni jälleen kerran luvattoman kauan ymmärtää eräiden pelaajien huonous.
Maalintekijät, Everton:

77' Diniyar Bilyaletdinov (Marouane Fellaini)

90' Marouane Fellaini (Jack Rodwell)
 ->Highlights

Tilastot:
Everton                                                                                 West Ham
Pallonhallinta
60%                                                                                                40%
Laukaukset maalia kohti
5                                                                                                           6
Laukaukset ohi maalin
Vapaapotkut
21                                                                                                       12
Maalivahdin torjunnat
Rikkeet
Punaiset kortit
Keltaiset kortit

Ensimmäinen tilanne koituu West Hamille 7. peliminuutilla, kun vapaaksi jäänyt Mark Noble saa pystysyötön Scott Parkerilta rangaistusalueen rajalle, mutta miehen puolivolley menee hieman yli maalin. Muutaman minuutin päästä Evertonkin pääsee temmeltämään hyökkäysalueellaan. Leighton Baines syöttää pallon ylöspäin vasempanalaiturina pelanneelle Leon Osmanille, joka jatkaa pallon ovelasti pystyyn Marouane Fellainin juoksulinjalle. Belgi juoksee pallon kiinni ja syöttää matalan pallon etutolpalle, mistä Jermaine Beckford koettaa selkä maaliin päin ohjata pelivälinettä kantapäällään verkon perukoille. Beckford osuu kuin osuukin palloon, mutta suunta jää puuttumaan.

15 minuutin pelin jälkeen Everton alkaa painostaa vahvasti. Muutaman minuutin kuluttua joukkueelle aukeaa erinomainen tekopaikka, kun Osman oivaltaa keskellä tyhjään tilaan juoksevan Mikel Artetan, joka pelaa välittömästi puolustuslinjan läpi Jermaine Beckfordille. Becks ottaa kaksi kosketusta (joista jälkimmäinen oli turha) ja hakee maalin oikeaa nurkkaa, mutta Hammers-vahti Robert Green on kerennyt vastaan maaliltaan, ja ennättää laittaa näppinsä kudin väliin. Everton jatkaa raivoisaa painostusta muutaman minuutin, minkä jälkeen se pitää edelleen palloa hieman alempana. 25. minuutilla nopeakinttuinen Séamus Coleman riistää pallon Kinkuntekijä-pelaajalta, kikkailee oikealta rangaistusalueen sisään ja ottaa pitkähkön kosketuksen, mihin West Ham puolustaja kerkeää niukasti ensimmäisenä ja Coleman kaatuu. West Ham lähtee vastahyökkäykseen, ja pian pallo on vasemmassa laidassa kipittävällä Luis Boa Mortella, joka vie Phil Nevilleä kuin pässiä narussa rangaistusalueen sisään päätyrajan tuntumaan, mistä hän toimittaa pallon jyrkästi takaviistoon Jonathan Spectorille, kenen on vain potkaistava pallo tyhjiin. 0-1.

Maalin jälkeen itälontoolainen Yhdistynyt Läntinen Kinkku (huomatkaa logiikka) piristyy. Puoliajan viimeinen tilanne on karmivan vaarallinen, kun Boa Morte keskittää vasemmalta maalin edustalle, jossa Distin ja Baines tekevät kommunikaatiovirheen, minkä seurauksena pallo menee kentän läpi oikeaan laitaan. Sieltä Spector keskittää pallon Frederic Piquoinnelle, joka puskee pallon vasempaan sisätolppaan.

Toinen puoliaika on tasapaksua vääntöä aina 67. minuutille asti. Spector keskittää oikealta ja Zavon Hines tekee volleyn vain vähän ohi etukulman. Viisi minuuttia myöhemmin Louis Saha pelaa upeasti yhteen joukkuetovereidensa kanssa ja juoksee oikealta oivaan vetopaikkaan, mutta ei vedä joukkueensa ollessa tappiolla, vaan syöttää pallon pois vaaran vyöhykkeeltä?!?!

76. minuutilla Everton saa vihdoin haluamansa. Phil Neville avaa vasemmalle rangaistusalueen rajalle Marouane Fellainille, joka pudottaa pelivälineen päällään yllättävän myöhään kentälle otetulle Diniyar Bilyaletdinoville, jonka oikean jalan tarkka puolivolley puhuu: pallo on maalin vasemmassa alakulmassa ennen kuin Green kerkeää sanoa kissaakaan. Parin minuutin päästä Everton hakee johtoa, kun Nevillen keskitys oikealta epäonnistuu, mutta Green nyrkkeilee sen suoraan Séamus Colemanille, joka leikkaa keskemmälle ja tekee vasurillaan puolivolleyn, joka sinkoutuu hiuksenhienosti ohi maalin vasemman yläkulman.

Seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Leon Osman pelaa keskeltä eteenpäin boxiin Sahalle, joka kääntyy ja vetää. Green kimmottaa pallon oikealle, mistä Coleman vetää sisäsyrjävolleyllä pallon yli tyhjänä ammottavan maalin. Heti tämän jälkeen omissa soi, kun Wayne Bridge keskittää pallon vapaalle Frederic Piquoinnelle, joka puskee luvattoman kaukaa pallon maaliin. Kysymys kuuluukin: Missä John Heitinga oikein luuraa aina näissä palloissa? Useimmiten mies rynii omiin jalkoihinsa välttääkseen pääpallon häviämisestä koituvan nöyryytyksen - ei kovin hyvä asia topparilta. Onneksi maailma ei aina ole julma, sillä kuuden minuutin päästä Osman keskittää pallon vaihdosta sisään tulleelle Jack Rodwellille, joka jatkaa päällään eteenpäin Fellainille. 'Felli' ottaa pallon rinnallaan alas, kääntyy ja vetää pallon maalin vasempaan kulmaan.

Lisäaikaa myönnetään neljä minuuttia, jonka aikana kumpainenkin joukkue hakee kiihkeästi voittoa, mutta ilman toivottua tulosta.

-------------Howard--------------

Vaihdossa: Mucha, Jagielka, Hibbert, Rodwell (86' Neville), Bilyaletdinov (68' Anichebe), Gueye ja Saha (46' Beckford).

West Ham:

Boa Morte--Piquoinne--Hines
Noble------Parker------Spector
Bridge---------------------Faubert
---------Upson-Tomkins----------
---------------Green------------------

Vaihdossa: Barrera, Boffin, Gabbidon, McCarthy, Nouble, Reid (90' Sears) ja Sears (81' Hines).
Maalintekijät, West Ham:

26' Jonathan Spector (Luis Boa Morte)

85' Frederic Piquoinne (Wayne Bridge)

Lähde: LiveTulokset.com