perjantai 7. tammikuuta 2011

7.1.2011 - Saha valmiina Cup-menestykseen

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Tottenham-ottelussa ensimmäisen maalinsa tällä kaudella tehtaillut 32-vuotias ranskalaishyökkääjä haluaa voittaa FA Cupin.

 
Historian nopeimman (25 sekuntia) FA Cup-finaalimaalin vuonna 2009 Chelseaa vastaan viimeistellyt Saha avautuu tunnelmistaan evertontv:lle lauantain Scunthorpe-ottelun alla. Hän toivoo pääsevänsä pelaamaan Tottenham-ottelun tapaan entisen Scunthorpe-peluri Jermaine Beckfordin rinnalla.
"Olemme todella motivoituneita peliä varten. Se on suuri ottelu. Olimme surullisia tiputtuamme Liiga Cupista niin aikaisin, joten haluamme menestyä FA Cupissa. Tämä on (FA Cup) hyvä mahdollisuus voittaa jotain; me tarvitsemme tittelin ja myös fanit ansaitsevat sen. Emme aloittaneet Liigakautta hyvin, minkä vuoksi Cup-menestyminen on meille tärkeää.

"On aina hankalaa pelata pienempiä joukkueita vastaan, mutta aiomme mennä sinne ja saada ammattimaisesti tulosta aikaan. En tiedä paljoa Scunthorpesta, mutta tiedän, että peli tulee olemaan haastava meille.

"FA Cup on hieno turnaus ja aiomme taistella sen voitosta. On tärkeää faneille, että he saavat jotain, mitä tuulettaa. Liiga ei ole sujunut hyvin, ja tämä antaa lisämotivaatiota Cup-menestykseen. Kaikki haluavat nostaa pokaalin ja saada nimensä historian kirjoihin."

Jos Saha ei tiedä Scunthorpesta, niin Beckford sen sijaan tietää, sillä mies oli joukkueessa lainalla vuonna 2007 auttaen joukkuetta kahdeksalla maalillaan (18 ottelussa) nousemaan Ykkösliigasta Mestaruussarjaan. Saha ilmaiseekin halunsa pelata lauantaina jälleen miehen rinnalla.

"Se oli nautinnollista (pelaaminen Beckfordin kanssa). Se tekee pelaamisen helpommaksi, kun hän on koko ajan liikkessä - se luo tilanteita ja tekee minulle enemmän tilaa. Hän vei puolustajat pois ja loi minulle tilan (tehdä maalin). Jos hän ei olisi ollut siellä, en luultavasti olisi tehnyt maalia.

"Olen varma, että kahden kärjen taktiikka luo enemmän painetta vastustajan puolustusta kohtaan ja antaa meille useamman mahdollisuuden murtautua puolustuksen läpi. Se tekee pelin paljon hankalammaksi heille."

Tämän kauden ensimmäisestä maalistaan mies toteaa vielä: "Se oli helpotus, täytyy sanoa. Olen hakenut maalia jo melko kauan. Olin mielissäni, että aloitimme pelin huippujoukkuetta vastaan niin positiivisella tavalla. Se antoi luottamusta ja auttoi minua."

 Lähteet: evertonfc.com, en.wikipedia.org