lauantai 8. tammikuuta 2011

8.1.2011 - RAPORTTI: Scunthorpe United vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton vei Scunthorpea kuin pässiä narussa toisen puoliajan alun kömmähdystä lukuun ottamatta.
Maalintekijä, Scunthorpe:

46' Michael Collins (Josh Wright)
-> Katso kaikki ottelun maalit täältä.

Tilastot:

Scunthorpe                                                                               Everton
Pallonhallinta
41%                                                                                                59%
Laukaukset maalia kohti
4                                                                                                            7
Laukaukset ohi maalin
4                                                                                                            7
Vapaapotkut
12                                                                                                          8
Kulmapotkut
Maalivahdin torjunnat
Rikkeet
8                                                                                                          11
Keltaiset kortit
0                                                           2 (9' Heitinga ja 60' Coleman)

Ottelun erotuomari: Kevin Friend.

Yleisöä Glanford Parkilla 7028 henkilöä.

Everton aloittaa ottelun jälleen kerran pirteästi, ja jo neljännellä peliminuutilla se siirtyy johtoon. Maali on melko samanlainen kuin Louis Sahan Tottenham-osuma: tällä kertaa mies laukoo vasurillaan rangaistusalueen rajalta pallon tarkasti maalin vasempaan alakulmaan. Vain kolme minuuttia myöhemmin toinen Everton-kärki, Jermaine Beckford juoksee pallolle kilpaa 'Iron'-pakkia vastaan ja vetää vasurillaan rangaistusalueen rajalta puolustajan blokatessa tilanteen kulmapotkuksi.

17. minuutilla - kesken Evertonin hallinnan - Scunthorpe saa kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta keskikenttäpelaaja Michael O'Connor vetää puolivolleyn noin 20 metristä maalivahti Tim Howardin syliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Marouane Fellaini nousee oikeasta laidasta pelaten seinän Beckfordin kanssa, jonka jälkeen laukoo noin viidestätoista metristä tulisesti yli maalin.

Evertonin hallinta ei ota loppuakseen, ja 22. minuutilla Beckford saa vasemmalta pystysyötön ja on läpi yksi puolustaja kintereillään. Jermaine laukoo reilun metrin korkuisen kudin vasemmalle, mutta vastaan tullut maalivahti Joe Murphy torjuu vedon, joka ei ole aivan tarkimmasta päästä. Parin minuutin päästä vasenlaitapakki Leighton Baines keskittää aivan päätyrajalta matalan pallon Leon Osmanille, jonka maalia päin menevä veto kimpoilee puolustajista kulmapotkuksi.

Peli etenee kymmenisen minuuttia tasaisissa merkeissä, kunnes on jälleen Evertonin aika maalata. Leon Osman keskittää huonommalla jalallaan vasemmalta pallon viiden metrin viivalle, missä puolustajan ahdistelema Beckford puskee pallon maaliin.

37. minuutilla myöhemmin Murphy jättää maalinsa hetkeksi, kun hän juoksee vastaan irtopalloa, minkä perässä Diniyar Bilyaletdinov juoksee. Murphy purkaa pallon keskialueelle suoraan Marouane Fellainin jalkaan, joka tajuaa tyhjän maalin ja vetää salamannopeasti pallon kohti maalin keskiosaa, mutta pallon tielle sattuu onnekkaasti Scunthorpe-pelaaja, josta pallo kimpoaa pois vaaran vyöhykeeltä. Tämä jää viimeiseksi tilanteeksi ensmimmäisellä puoliajalla.

Toisen puoliajan Mestaruussarjaseura aloittaa vahvasti, ja jo puoliajan ensimmäisellä minuutilla Michael Collins maalaa puolivolleyllä vasempaan yläkulmaan
Josh Wrightin pystysyötöstä puolustuslinjan yli. Kirjoittaja ei maalia näe yhteysongelmien vuoksi. Maalin myötä joukkueen peli piristyy ja se hallitsee reilun viisi minuuttia peliä, jonka aikana Chris Dagnall kokeilee vetoaan noin 18 metristä, ja pallo menee hieman ohi vasemmasta alakulmasta.

Pian Everton ryhdistäytyy ja saa peliä jälleen itselleen. 58. minuutilla Jermaine Beckford keskittää oikealla jalallaan vasemmasta laidasta sisäänpäin kiertävän pallon, jonka viisasti keskelle kaventanut oikealaituri Séamus Coleman puskee maaliin.

1-3 -johto tuntuu sen verran varmalta, että Everton laskee pelin tempoa hieman pitäen palloa kuitenkin itsellään. Seuraava tilanne onkin vasta Marouane Fellainin maali 73. peliminuutilla. Fellainille syötetään vasemmalle rangaistusalueen rajan tuntumaan, jossa hän ottaa yhden kosketuksen eteenpäin ja sijoittaa pallon tarkasti vasurillaan maalin taka-alakulmaan. Kymmenen minuutin päästä vaihdosta kentälle otettu ranskalaislupaus Magaye Gueye juoksee vasenta laitaa pitkin ja syöttää päätyrajalta
pallon takaviistoon rangaistusalueen sisään komeasti puolustajan jalkovälistä Leighton Bainesille, joka ottaa pallon haltuun ja vetää vasemmalla jalallaan pallon noin seitsemän metrin etäisyydeltä maalin takakulmaan.

Scunthorpe saa kaksi kavennusyritystä parin minuutin sisään: ensin David Mirfin harhauttelee rangaistusalueen sisällä ja vetää ylöspäin suuntautuvan vedon, jonka Howard nyrkkeilee riman yli kulmaksi. Minuutin päästä Sam Togwell laukoo oikealta maannuoliaisen, joka pomppii Everton-puolustajien kautta kulmaksi.

Magaye Gueye saa pallon vasemmassa laidassa kulmapotkun jälkeen. Hän tuo pallon ylös ja syöttää sen ilmassa keskellä olevalle Bilyaletdinoville, joka jatkaa pallon pystyyn oikeaan laitaan Victor Anichebelle. Nigerialainen pääsee nousemaan laitaa pitkin vapaasti, muttei tajua leikata tarpeeksi keskelle, hänen vetonsa noin 15 metristä menee viitisen metriä oikealta ohi.

Vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Jermaine Beckford harhauttaa maalivahdin kaksi puolustajaa kintereillään juoksemalla äkisti vasemmalle. Hän kääntää pallon vielä oikealle jalalleen ja kaksi pakkia niskassansa tekee bravuurinsa "liukuvedon", joka menee viime ottelun tapaan yli maalin.

Lisäaikaa myönnetään runsaan vaihtomäärän takia neljä minuuttia, mutta Everton vain pallottelee Scunthorpe-pelaajien seuratessa vierestä, eikä tilanteita enää osittain tulostaulussa tylyn 1-5 -lukeman takia synny.

------------Murphy-------------

Vaihdossa: Cowan-Hall, Godden (66' Dagnall), Grant, McClenahan, Raynes (46' Jones), Slocombe ja Togwell (79' J. Wright).

-----------Howard------------

Vaihdossa: Mucha, Neville, Rodwell (74' Fellaini), Arteta, Gueye (79' Coleman), Anichebe (64' Saha) ja Yakubu.
Maalintekijät, Everton:

4' Louis Saha (Marouane Fellaini)

33' Jermaine Beckford (Leon Osman)

58' Séamus Coleman (Jermaine Beckford)

73' Marouane Fellaini (Jermaine Beckford)

83' Leighton Baines (Magaye Gueye)