maanantai 14. helmikuuta 2011

14.2.2011 - 16-vuotias brittimaalivahti Evertoniin

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Mason Springthorpe siirtyy Englannin Kakkosliigajoukkue Shrewsbury Townista Sinisiin 125 000 punnalla.

 
187,96-senttinen Springthorpe saapuu harjoittelemaan Finch Farmille, kun viimeisetkin paperityöt siirtoa koskien on saatu tehtyä.
Englannin alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta edustava, Joe Hartia ihannoiva nuorukainen herätti monen huippujoukkueen mielenkiinnon.

"Moni huippuseura teki minusta tarjouksen – tämä on aivan uskomatonta. Tämä on suuri askel eteenpäin urallani, mutta samalla todella loistava tilaisuus. Everton on kunnianhimoinen joukkue, joka tarjoaa mahdollisuuden läpimurtoon huipulle. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat Jack Rodwell ja Jose Baxter."

Mason aloitti jalkapalloilun hyökkääjänä, mutta 9-vuotiaana pojan isä, Ian Sprinthorpe, sai hänet ryhtymään maalivahdiksi.

"Yhdeksän vanhana isäni sai minut ryhtymään maalivahdiksi. Niinpä päädyin ryömimään mutaisella kentällä kuunnellen joukkuetovereiden syytöksiä, mutta isäni oli kai pelipaikkani suhteen oikeassa, ja olen hänelle paljon velkaa siitä."
Esikuvakseen Springthorpe nostaa entisen Shewsbry-vahti Joe Hartin.
"Olen viettänyt tunteja tietokoneen ääressä katsoen ja analysoiden hänen peliään", teinitähti kertoo.
Nuoresta pelaajasta 125 000 puntaa ei ole ihan mikään pikkuraha, mutta Springthorpe ei tästä huolimatta turhia kukkoile.
"Hintalappu ei tarkoita minulle mitään. Evertonin hallinto on hieman toisenlainen, mutta jos seuraavalle tasolle kapuaminen on mahdollista, lunastan sen kaksin käsin.
"Työskentelen kovasti, annan aina kaikkeni, enkä koskaan luovuta", nuorukainen päättää jämptisti.


Everton oli hakenut ryhmäänsä jo pidemmän aikaa nuoremman sukupolven maalivahtihaastajaa Ján Muchalle ja Iain Turnerille. Muun muassa vuonna 1995 syntynyt JJK-vahti Ville Viljala sekä Turun Palloseuran 22-vuotias Jukka Lehtovaara ovat kumpainenkin olleet testijaksolla liverpoolilaisseuran luona.


Lähteet: news.bbc.co.uk, evertonfc.com