perjantai 18. helmikuuta 2011

18.2.2011 - ENNAKKO: Chelsea FC vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Kolmisen viikkoa sitten tasan 1-1 pelanneet Siniset ratkovat huomenna la 19.2. klo 14:30 alkaen sen, kumpi jatkaa FA Cupin viidenelle kierrokselle Readingiä vastaan.

Turhauttavaan 0-0 -tasapeliin Fulhamia vastaan nyhjännyt Chelsea hakee menestystä FA Cupista liigamestaruuden karatessa jo käytännössä sen käsistä. Samalla ajatuspohjalla on liikkeellä myös Everton, joka pelasi viime kierroksella yhden historiansa surkeimmista otteluista häviten Bolton Wanderersille 2-0.

"Toivottavasti pystymme voittamaan ottelun varsinaisella peliajalla, koska rangaistuspotkukilpailu on yhtä arpapeliä. Tämä on uusinta, tämä on viimeinen mahdollisuus jatkaa seuraavalle kierrokselle. Ajattelemme jatkuvasti, kuinka lyödä Chelsea.

"Ottelu on meille todella tärkeä raskaan Bolton-tappion jälkeen", kertoi venäläislaituri Diniyar Bilyaletdinov evertontv:lle.
 
Joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista:
22.04.09 Chelsea - Everton 0-0
30.05.09 Chelsea - Everton 2-1
12.12.09 Chelsea - Everton 3-3
10.02.10 Everton - Chelsea 2-1

04.12.10 Chelsea - Everton 1-1
29.01.11 Everton - Chelsea 1-1

Joukkueuutiset:

Chelsea joutuu lähtemään otteluun ilman Yossi Benayounia (akillesjänne) sekä Fernando Torresia, joka ei saa pelata FA Cupia osallistuttuaan siihen aiemmin tällä kaudella Liverpool FC:n riveissä. Lisäksi brassitoppari Alexin (polvi),
Yury Zhirkovin (pohje) ja José Bosingwan pelaaminen on epävarmaa.

Evertonilta ovat sivussa Louis Saha (kinnerjänne), Ross Barkley (murtunut sääriluu) ja oletettua nopeammin nivusvammastaan toipuva Jack Rodwell. Upean vireen ennen loukkaantumistaan löytäneen Sahan korvannee Jermaine Beckford tai Victor Anichebe.

Mahdolliset kokoonpanot:
Everton:

-----------Anichebe----------
------------Cahill---------------
Osman-------------Coleman
---------Arteta------------------
--------------Fellaini------------
Baines-----------------Neville
--------Distin--Heitinga------
------------Howard-------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Jagielka, Hibbert, Bilyaletdinov, Baxter, Gueye ja Beckford.

Chelsea:

Malouda--Drogba----Kalou
Lampard--------------Ramires
--------------Essien--------------
Cole---------------------Ivanovic
----------Terry--Luiz--------------
---------------Cech----------------

Vaihdossa mahdollisesti: Turnbull, Ferreira, Bruma, Obi Mikel, McEachran, Bertrand ja Anelka
.

Tulosveikkaus:

Torresin todennäköisesti korvaava Didier Drogba on ollut vuosien varrella vaarallinen pelaaja Evertonille ja tulee olemaan sitä huomennakin. Joukkueiden kohdatessa edellisen kerran Marouane Fellaini piti Chelsea-hyökkääjä Nicolas Anelkan totaalisesti kurissa, ja kirjoittaja odottaa belgiltä samanlaista suoritusta nytkin, sillä muuten Everton on enemmän kuin liemessä.

Ottelusta tullee ainakin Evertonin osalta vähämaalinen – sen taannee Anicheben peluuttaminen yksin kärjessä. Tilanne voitaisiin korjata nostamalla esimerkiksi Magaye Gueye kentälle hyökkäysvoiman tueksi, mutta se olisi ensimmäinen kerta tällä kaudella.

Everton-fanina kirjoittaja uskoo Liverpoolin Sinisten voittavan ottelun 2-1. Maalintekijöinä Tim Cahill, Marouane Fellaini ja Didier Drogba. Syöttäjinä Leighton Baines, Séamus Coleman ja Florent Malouda.

Huomioita:
– Chelsea ei ole hävinnyt kotonaan Evertonille sitten vuoden 1994, jolloin Paul Rideout teki Evertonin voittomaalin.

– Everton on voittanut vierasottelun Valioliigajoukkuetta vastaan FA Cupissa viimeksi vuonna 1990 neljännen kierroksen ottelussa Sheffield Unitedia vastaan.

– Chelsea on hävinnyt vain yhden 26 FA Cup -uusintaottelustaan. Se tapahtui vuonna 2008 Barnsleyn kukistettua lontoolaiset 1-0.
– Voitto olisi kaikissa kilpailuissa yhteensä Evertonin viideskymmenes Chelseaa vastaan.
– Chelsea ei ole pudonnut FA Cupista neljänneltä, tai sitä aiemmalta,  kierrokselta sitten vuoden 1992, jolloin se kärsi kolmanne kierroksen ottelussa tappion Manchester Unitedille.

– Ottelu on katsottavissa suorana maksullisella Nelonen Pro1 -kanavalla.

-> Lue myös: evertonfc.com: Coleman Looks To Cole Test