perjantai 25. helmikuuta 2011

21.2.2011 - ENNAKKO: Everton FC vs. Sunderland AFC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Loukkaantumishuolista kärsivä Everton yrittää kukistaa Eurooppaan kurottelevan Sunderlandin Goodison Parkilla la 26.2. klo 17:00.

 
Harva luultavasti uskoi ennen kautta, että Sunderland olisi keväällä sarjataulukossa viimeisellä Eurooppaliigasijalla ja Everton enenmmän "sunderlandmaisella" neljännellätoista tilalla. Niin se nyt vain kuitenkin on. Hyvänä esimerkkinä tästä Evertonin viimeiset kaksi viikkoa; ensin joukkue häviää eräällä kauden huonoimmista peleistään Boltonille 2-0, ja kaataa seuraavassa ottelussaan Chelsean FA Cupissa – peliesitys ei ole nytkään järin kaksinen, mutta rangaistuspotkukilpailun jälkeen kotiinvietäviksi on voiton lisäksi hyvä mieli. Sunderland on FA Cupista jo pudonnut, joten sen viime ottelu on kahden viikon takainen häviö Tottenham Hotspurille lukemin 2-1. Joukkue on hävinnyt kolme ottelua putkeen tosin vain yhdellä maalilla kaikkia paitsi Chelseaa vastaan 2-4. Helmikuu on muutenkin ollut 'Kissoille' hankalaa aikaa – Sunderland ei ole voittanut yhtäkään viimeisestä yhdeksästä helmikuussa pelaamassaan ottelusta. Kissojen kohdalla voidaan siis puhua jonkinlaisesta "helmikuun väsähdyksestä". Evertonilla tämä "väsähdys" on perinteisesti heti alkukaudesta, mutta nyt se on kiusannut Sinisiä aina vähän väliä koko kauden ajan.

Ottelun tuomitsee Stuart Attwell, joka on tällä kaudella antanut 8 keltaista ja 2 punaista korttia. Keskimäärin se on 4,5 korttia ottelua kohden.

Joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista:

09.03.08 Sunderland - Everton 0-1
28.12.08 Everton - Sunderland 3-0
03.05.09 Sunderland - Everton 0-2
26.12.09 Sunderland - Everton 1-1
27.01.10 Everton - Sunderland 2-0
22.11.10 Sunderland - Everton 2-2

Joukkueuutiset:

Kotijoukkue Everton sai ikäviä uutisia perjantaina, kun kävi ilmi, että Louis Sahan (reiden lähentäjälihas) ja Jack Rodwellin (nivunen) lisäksi myös Tim Cahillin (jalka), Marouane Fellainin (nilkka) ja Victor Anicheben (sääri) pelaaminen on epävarmaa. Lisäksi pitkäaikaispotilas Ross Barkley (murtunut sääriluu) on sivussa.

Sunderlandilla ei epävarmoja tapauksia ole kuin yksi, mutta varmoja loukkaantumisia senkin edestä. Craig Gordonin (polvi) pelaaminen on epävarmaa. Varmasti sivussa ovat Michael Turner (polvi), Lee Cattermole (selkä), David Meyler (polvi), Jordan Cook (reiden lähentäjälihas), Danny Welbeck (polvi) ja Fraizer Campbell (polvi).

Mahdolliset kokoonpanot:

Everton:

---------------Saha------------------
---------------Cahill------------------
Bilyaletdinov------------Coleman
------------Arteta---------------------
------------------Fellaini--------------
Baines-----------------------Neville
-----------Distin--Jagielka---------
---------------Howard----------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Duffy, Heitinga, Hibbert, Osman, Rodwell ja Beckford.

Sunderland:

--------------Gyan----------------
Richardson------Sessègnon
Muntari----------Elmohamady
-----------Henderson------------
Bardsley----------------Onuoha
-------Bramble-Mensah--------
-------------Mignolet--------------

Vaihdossa mahdollisesti: Gordon, Ferdinand, Colback, Malbranque, Zenden, Knott ja Riveros.


Tulosveikkaus:

Bentin myytyään Sunderlandille jäi "vain" kaksi huippuhyökkääjää: loukkaantumisherkkä Welbeck ja Asamoah Gyan. Welbeckin ollessa sairastuvalla kaikki maalintekopaineet on sysätty yksin Gyanin harteille. Se, että Sunderland joutuu pelaamaan vain yhdellä kärjellä on hyvä asia Evertonille, jonka ailahteleva puolustus on ollut koitua takaiskuiksi useamman kerran.

Kirjoittaja uskoo Sahan palaavan Evertonin kokoonpanoon, ja voitto on taattu, jos Jermaine Beckford saa pelata edes osan ottelusta samanaikaisesti Sahan kanssa, jolloin hän luo juoksullaan lisää tilaa Sahalle.

Kirjoittaja uskoo Evertonin voittavan ottelun 2-1. Maalintekijöinä Saha, Cahill ja Zenden. Syöttäjinä Beckford, Coleman ja Onuoha.

Veikkauksen pitkävetokertoimet:
1            x            2
1,7       3,3        4,75

Huomioita:
– Everton ei ole hävinnyt Sunderlandille liigassa viimeiseen 12 joukkueiden kohtaamiseen.

– Sunderland on päästänyt yhteensä peräti 12 maalia joukkueiden kolmessa edelliskohtaamisessa.

– Tim Cahill on tehnyt viisi maalia, joista kaksi viime kerralla, yhdeksässä ottelussa Sunderlandia vastaan.


Joukkueiden edelliskohtaamisessa Everton teki peräti 337 syöttöä hyökkäysalueellaan. Siniset on onnistunut parempaan määrään vain kahdesti kauden 2009-10 käynnistymisen jälkeen.


– Everton on ainoa Valioliigaseura, joka ei vielä tällä kaudella ole saanut rangaistuspotkua, vaikka rikkeitä on Sinisiäkin vastaan tehty vähintään samalla lailla kuin muita vastaan keskimäärin.
– Tällä kaudella kukaan muu Valioliigapelaaja ei ole Jermaine Beckfordin tapaan onnistunut tekemään yhteensä kolmea maalia vaihtopelaajan roolissa.

– Ottelu näkyy suorana maksuttomassa Veikkaus-TV:ssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti