26.2.2011 - RAPORTTI: Everton FC vs. Sunderland AFC, 2-0.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton otti ansaitun voiton vaisua Sunderlandia vastaan.
Maalintekijät, Everton:

8' Jermaine Beckford (Leon Osman)

39' Jermaine Beckford (Mikel Arteta)

Tilastot:Everton                                                                               Sunderland
Pallonhallinta
55%                                                                                                45%
Laukaukset maalia kohti
7                                                                                                           4
Laukaukset ohi maalin
Vapaapotkut
14                                                                                                       13
Kulmapotkut
4                                                                                                           1
Maalivahdin torjunnat
Rikkeet
Keltaiset kortit

Erotuomari: Stuart Attwell.

Yleisöä Goodison Parkilla 37 776 henkilöä.

Ottelu alkaa tasaisissa merkeissä, ja ensimmäisen tilanteen saa viidennellä minuutilla Sunderland, kun Kieran Richardson syötetään läpi vasemmalta pystyyn yli Evertonin puolustuslinjan. Richardson pääsee laukomaan vasurillaan aivan vapaasti noin 16 metristä, mutta miehen sijoitusyritys menee rajusti ohi maalin taka-alakulman.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Everton avaa pitkän kaaripallon kohti ranskalaishyökkääjä Louis Sahata. Häntä puolustava Sunderland-pelaaja puskee pallon suoraan hieman alempana olevalle Leon Osmanille, joka syöttää vasemmalle pystyyn Jermaine Beckfordin läpi. Beckford nousee pallon kanssa ja vippaa sen vasurillaan Sunderland-molari Simon Mignoletin kainalon alta maaliin. Sunderland-puolustaja Titus Bramble ei voi muuta kuin katsoa voimattomana vierestä pallon lipumista maaliin.

Maalin jälkeen Everton alkaa hallita selvästi ja se määrää ensimmäisen puoliajan luonteen lähes kokonaan. 14. minuutilla joukkue hyökkää nopeasti, ja Sunderland-puolustus saa blokata rangaistusalueen sisällä sekä Sahan että Osmanin vasurikudit.

Sunderlandin kenties paras paikka koko ottelussa syntyy 27. minuutilla, kun joukkue pääsee vastahyökkäykseen. Pallo päätyy Stephane Sessègnonille, joka lataa sen rangaistusalueen rajalta ylärimaan.

Everton rakentaa peliä maltillisesti, kunnes 38. minuutilla Mikel Arteta ottaa korkean kaaripallon Anton Ferdinandin nenän edestä rinnallaan haltuun, lähtee kuljettamaan vasemmalle, harhauttaa kaksi puolustajaa ja syöttää pallon päätyrajan tuntumasta takaviistoon viiden metrin viivalle Jermaine Beckfordille, joka ohjaa syötön vasurillaan maalin oikeaan alakulmaan.

Kun joukkuetoveri Beckford on iskenyt jo kahdesti, haluaa myös Saha päästä loistamaan. Everton pääsee kahdesti kolme vastaan kolme -hyökkäykseen ranskalaisen johdolla, mutta kummallakaan kerralla hän ei syötä, vaan hakee väenväkisin vetopaikan itselleen kierrellen puolustuslinjaa pidemmän aikaa. 42. peliminuutilla maali on lähellä, kun hän riistää pallon rangaistusalueen sisällä Sunderland-puolustukselta ja vetää oikealla jalallaan kovaa kohti maalia. Mignolet on kuitenkin tarkkana, ja torjuu.

Toinen puoliaika on selvästi ensimmäistä heikompi. Syynä sekä 2-0 -lukemat että erinomaisen ottelun pelanneen Marouane Fellainin loukkaantuminen (nilkka), minkä vuoksi hänet korvaa nivusvamman jälkeen palaava Jack Rodwell.

Puoliaika on ehtinyt vanheta kolmisen minuuttia, kun Everton saa sivurajaheiton oikealta, noin 14 metrin etäisyydeltä päätyrajasta. Kapteeni Phil Neville heittää pallon rangaistusauleen sisään Louis Sahalle, joka puskee pallon keskemmälle Leon Osmanille, jonka ulkosyrjäpuolivolley noin 11 metristä menee selvästi ohi ja yli maalin. Kolmen minuutin päästä Séamus Coleman nousee pallon kanssa pitkän matkan syöttäen lopulta usean Sunderland-puolustajan ahdistellessa keskeltä ulkosyrjällään pystyyn Jermaine Beckfordille, joka kaadetaan rangaistusalueen sisällä. Tilanteesta ei kuitenkaan vihelletä rangaistuspotkua, sillä Colemanin syöttäessä Beckfordille tämä on hitusen verran paitsion puolella.

Ottelu jatkuu vaisuhkona pelailuna, kunnes tunnin täyttyessä Leighton Baines nousee vasenta laitaa, syöttää keskelle Leon Osmanille, joka kääntyy rintamasuunta maaliin päin harhauttaen yhden puolustajan. Sitten mies syöttää eteenpäin Beckfordille, joka etenee sivuttain noin 20 metrin etäisyydellä hakien laukaisupaikkaa. Hän pelaa seinän Louis Sahan kanssa ja on juuri vetämässä, kun John Mensah ottaa pallon 'Becksiltä'. Ennen kuin Mensah ennättää purkaa tilanteen, saapuu Leighton Baines hätiin ja ottaa pallon pois puolustajalta syöttäen Sahalle, joka laukoo. Maalivahti Mignolet torjuu kudin, mutta pallo kimpoaa oikealle, mihin Séamus Coleman juoksee ja lataa kovan pommin kohti maalia, mutta Mignolet on jälleen mies paikallaan.

73. minuutilla Osman saa jo ties monennetta kertaa loistavan puolivolleypaikan, mutta mies laukoo pallon jälleen ulkosyrjällään rajusti oikealta ohi ja hieman myös yli maalin.

86. minuutilla Osman nostaa pallon vasemmalta eteenpäin rangaistusalueen sisälle, missä Baines pelaa pallon suoraan ilmassa keskelle Tim Cahillin loistavaan vetopaikkaan joka päättää kuitenkin vielä syöttää vasemmalle Diniyar Bilyaletdinoville. Venäläisen oikean jalan volley menee hieman oikealta ohi.

Lisäaikaa annetaan neljä minuuttia. Sunderland pääsee sen aikana pari kertaa puolittaiseen vetopaikkaan, mutta Howard hoitaa roiskaisut helposti. 92. minuutilla Osmanilla on oiva tilaisuus kruunata Evertonin hieno – tosin toisella puoliajalla vaisuhko
– ottelu, kun pitkästä aikaa loistavan ottelun pelannut Mikel Arteta harhauttelee ja syöttää kahden pelaajan välistä oikealle. Osman ottaa pallon ja harhauttaa maalivahdin kiertämällä tämän oikealta. Hän kääntää pallon vielä vasurilleen (=huonommalle jalalleen) ja laukoo kovaa suoraan maaliviivalla olevan Sunderland-puolustaja päähän. Osman jää manailemaan tilannetta pidemmäksi aikaa, mutta kahden minuutin päästä ilo on ylimmillään, kun erotuomari Stuart Attwell viheltää voitokkaan ottelun päättyneeksi.