keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

2.3.2011 - RAPORTTI: Everton FC vs. Reading FC, 0-1.

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Evertonin Cup-taival päättyi surkeaan esitykseen niin pelaajien kuin valmentajiston taholta.

-> Highlights
 
Tilastot:Everton                                                                                    Reading
Pallonhallinta
51%                                                                                                49%
Laukaukset maalia kohti

6                                                                                                           5
Laukaukset ohi maalin
7                                                                                                           3
Vapaapotkut
18                                                                                                       11
Kulmapotkut
5                                                                                                           5
Maalivahdin torjunnat
4                                                                                                           6
Rikkeet
11                                                                                                       16
Keltaiset kortit
3 (35' Rodwell, 59' Neville, 65' Baines)    2 (22' Khizanishvili, 44' Leigertwood)


Erotuomari: Andre Marriner.

Yleisöä Goodison Parkilla 29 976 henkilöä.


Reading aloittaa ottelun vauhdilla, ja pyrkii luomaan painetta Evertonin puolustuslinjalle heti alkuun. Maalivahti Tim Howard pääseekin torjuntahommiin jo ensimmäisellä peliminuutilla, aivan "loistavan" pallokosketuksen omaava Diniyar Bilyaletdinov möhlii Sylavin Distinin syöttämän puolen metrin korkuisen pallon yli sivurajasta vasemmalla, noin 23 metrin päässä päätyrajasta. Reading heittää pallon nopeasti peliin, ja pian nopeakinttuinen Jimmy Kébé keskittää pallon maalille, jossa hyökkääjä Shane Long koettaa ohjata pallon kantapäällään maaliin, mutta yritys suuntautuu heppoisena päin Howardia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Evertonkin saa ensimmäisen paikkansa. Hyökkäykseen noussut vasenlaitapakki Leighton Baines syöttää noin 20 metristä taaksepäin Bilyaletdinoville, joka chippaa pallon vasemmalle rangaistusalueen sisään. Leon Osman juoksee pallolle, kääntyy ja keskittää sen kohti takatolppaa, jonne oikealaituri Séamus Coleman on oikeaoppisesti kaventanut. Coleman pääsee puskemaan vapaasti noin 8 metristä, mutta peliväline pomppaa maan kautta yli maalin.


Kuutisen minuutin päästä Leon Osman saa ensimmäisen maalipaikkansa vasenlaituri Diniyar Bilyaletdinovin kaventaessa keskelle ja syöttämällä englantilaiselle pystyyn oikean jalan ulkosyrjällä. Osman ottaa kosketuksen vasemmalle ja vetää vasurillaan rangaistusalueen rajalta pallon päin 21-vuotiaaksi erittäin vakuuttavan ottelun pelannutta Reading-vahti Alex McCarthyä.

Evertonin puolustuspelaaminen on yllättävän vaisua, ja Readingillä tuntuu olevan usein luvattoman paljon tilaa johtuisiko osa Fellainin poissaolosta, sillä hänet korvaava Rodwell ei tue puolustusta belgialaisen malliin. 25. minuutilla puolustuksen lepsuus kostautuu, kun Mikele Leigertwood saa pallon keskellä, syöttää eteenpäin Longille, joka antaa oikealle seinän Leigertwoodille. Hän ottaa pari kosketusta ja vetää tulisesti kohti maalia Tim Howardin torjuessa tilanteen kulmapotkuksi. Oikealta tulevaa kulmapotkua ei onnistuta purkamaan, ja lopulta Osman tökkää pallon suoraan toppari Matt Millsille, joka laukoo pallon noin seitsemästä metristä kolmen pelaajan välistä maaliin.

Maalin jälkeen Readingin peli piristyy, kun Everton taasen lamaantuu totaalisesti noin kymmeneksi minuutiksi. Tämä on kostautua 28. minuutilla, kun Sylvain Distinin haltuunottoyritys epäonnistuu ja sen seurauksena Jimmy Kébé pääsee kasvokkain Howardin kanssa. Mies laukoo rangaistusalueen rajalta, mutta Howard torjuu pallon kulmapotkuksi.

Kymmenisen minuuttia ennen puoliaikaa Everton alkaa hallita peliä, mutta se ei pysty painostamaan Redingiä kunnolla missään vaiheessa. Leighton Baines yrittää hakea tasoitusta nousemalla mukaan Evertonin syöttörinkiin keskialueelle. Baines nousee ja vetää noin 30 metristä kierteisen noston kohti hieman ohi oikean yläkulman. Vielä puoliajan viimeisellä minuutilla Osmanille siunautuu erinomainen paikka tuoda Everton tasoihin, kun Bainesin vasemmalta antama kulmapotku löytää 'Ossien' pään. Osman puskee pallon voimalla, mutta valitettavasti noin 15 senttimetriä yli maalin.

Toiselle puoliajalle manageri David Moyes tekee vaihtoja. Hän siirtyy 4-3-3-systeemiin ottaen Colemanin ja Bilyaletdinovin pois ja tilalle Jermaine Beckfordin sekä Victor Anicheben. Tämä tarkoittaa, että nyt Evertonille on vain kolme keskikenttäpelaajaa – Arteta, Rodwell ja Osman. Tämä taas tarkoittaa sitä, että nyt Evertonin pelinrakentelu on pitkän pallon roiskimista kohti Anichebea, joka yrittää enemmän tai vähemmän epätoivoisesti jatkaa pallon ilmassa Beckfordille tai Sahalle. 'King Louisiksi' Everton-pelaajien keskuudessa kutsuttu Saha ei selvästikään ole erityisen innostunut kolmella hyökkääjällä pelaamisesta. Yleensä hän on tottunut olemaan se 'kuningas', joka tekee maalit korkeintaan yhden hyökkääjäkaverin tehdessä hänelle tilaa. Nyt Saha jää totaalisesti Anicheben ja Beckfordin varjoon, eivätkä hekään saa oikeastaan mitään aikaan pelinrakentelun puuttuessa.


Kirjoittaja ei kuitenkaan ole Everton valmentaja, joten nyt hän jatkaa ottelun raportointia.


Heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla Jermaine Beckford juonii itselleen vetopaikan Louis Sahan kanssa. 'Becks' nousee pallon kanssa vasemmalta, syöttää sen keskemmälle Sahalle, joka kääntyy ja syöttää pallon vasemmalle Beckfordin juoksulinjalle. Entinen Leeds-hyökkääjä juoksee pallon kanssa vielä yhden puolustaja ohi, minkä jälkeen hän vetää vasurillaan noin 17 metristä kohti maalia. Alex McCarthy on kuitenkin hereillä, ja torjuu kaksi maalia viime lauantaina Sunderlandia vastaan viimeistelleen Becksin kudin.


Kolmea minuuttia myöhemmin Beckford on vaihteeksi oikeassa laidassa, mistä hän syöttää Victor Anichebelle keskelle. Harmikseen 'Vic' laukoo vasurillaan reilusti ohi oikean alakulman.


51. minuutilla Reading saa vapaapotkun hieman vasemmalta, noin 26 metristä. Vasenlaitapakki Ian Harte asettuu pallon taa, ja laukoo tulisesti vain vähän vasemmalta ohi.

Kymmenen minuutin päästä Everton keskittää vasemmalta rangaistusalueen sisällä odottaville Anichebelle ja Beckfordille. Anichebe yrittää jatkaa päällään maalintekopainakn Beckfordille, mutta pusku menee hieman liian pitkäksi McCarthyn napatessa pallon hyppysiinsä.

Kuutta minuuttia myöhemmin Reading pääsee vastahyökkäykseen. Lopulta pallo on rangaistusalueen sisällä, noin seitsemässä metrissä Shane Longilla, joka tekee vasurillaan kääntölaukauksen hieman vasemmalta ohi Distinin ahdistellessa.

Evertonin maalintekoyritykset ovat pienoista akrobaattitaiteilua, sillä pallo ei tahdo pysyä maassa hyökkäysalueella hetkeäkään. 71. minuutilla nähdään jälleen eräänlainen ilmanäytös, kun Anichebe puskee eteenpäin Beckfordille, joka laukoo puolivolleyn kahden puolustajan keskeltä noin 15 metristä kohti maalivahtia.

Neljän minuutin päästä Reading tekee vastahyökkäyksen. Long liukuu irtopallon oikealta keskelle vetoetäissuudelle Jay Tabbille, joka kääntää oikealle jalalleen ja nostaa pallon Phil Nevillen jalan kautta hiuksenhienosti ohi oikean yläkulman.

Miltei välittömästi edellisestä Everton lähtee hyökkäykseen, ja saa kulmapotkun vasemmalta. Baines keskittää rangaistusalueen sisään, ja McCarthy irtoaa maaliltaan Everton-pelaajien keskelle. Everton-pelaajat eristävät McCarthyn pallosta, ja joku heistä puskee pallon taaksepäin Louis Sahalle, joka tekee salamannopeasti kääntölaukauksen kohti maalia. Pallo osuu maaliviivan tuntumassa olevaa Beckfordia selkään. Maaliviivalla on myös miltei puolitusinaa Reading-pelaajaa, jotka olisivat olleet valmiita torjumaan Sahan vedon jos se ei olisi osunut omiin.
78. minuutilla nähdään Evertonin paras maalintekopaikka, kun Beckford pudottaa vasemmalta tulevan keskityksen päällään etutolpalle Leon Osmanille, jonka tulinen vasurivolley sinkoaa suoraan päin maalivahtia kylmänviileän takakulmasijoituksen sijaan.

Everton saa lopussa vielä muutaman puolittaisen paikan, mutta mitään vaarallista ei enää nähdä. Lisäaikaakin myönnetään muutaman viiveen takia viisi minuuttia, mutta hyökkäysten rakentaminen maata pitkin ei toimi edelleenkään, kiitos Moyesin huippujärkevän pelisysteemin.

Kokoonpanot:

Everton:

--------------Saha-----------------
-------------Osman---------------
Bilyaletdinov--------Coleman
------------Arteta------------------
---------------Rodwell-------------
Baines--------------------Neville
----------Distin-Jagielka---------
--------------Howard---------------

Vaihdossa: Mucha, Duffy, Hibbert, Heitinga, Anichebe (46' Coleman), Baxter (88' Neville) ja Beckford (46' Bilyaletdinov).


Reading:

--------Hunt--Long---------
McAnuff--------------Kébé
----Tabb-Leigertwood----
Harte----------Gunnarsson
----Khizanishvili-Mills-------
-----------McCarthy-----------


Vaihdossa: Andersen, Antonio, Armstrong, Church (86' Hunt), Howard, Karacan ja Robson-Kanu (80' McAnuff).


Maalintekijä, Reading:

26' Matt Mills