maanantai 28. helmikuuta 2011

28.2.2011 - ENNAKKO: Everton FC vs. Reading FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Everton jatkaa Cup-unelmansa tavoittelua takavuosina mm. Liverpool FC:n FA Cupissa pudottanutta Mestaruussarjajoukkue Readingiä vastaan Goodison Parkilla ti 1.3. klo 21:30.

 
Everton kukisti edelliskierroksella Sunderlandin vakuuttavasti 2-0. Sitä edellinen ottelu oli FA Cupin neljännen kierroksen uusintaottelu Chelseaa vastaan, jonka Merseysiden Siniset voitti lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen  2-1. Pitkästä aikaa Sunderland-ottelussa yhdessä pelannut Saha-Beckford-akseli jatkanee Sinisten hyökkäyksessä Sahan eilisiltana ajamasta kolarista huolimatta.

Mestaruussarjan sarjataulukon kymmenennellä sijalla majaileva Reading pelasi viime lauantaina 3-3-tasapelin Crystal Palacen kanssa. Palacessa lainalla oleva Everton-hyökkääjä James Vaughan pelasi ottelussa 63 minuuttia. Helmikuun aikana Reading on pelannut tasaisia otteluita – suurin joukkueen voitto ja tappio ovat kummatkin 2-1 (voitto Millwallia ja häviö Norwichia vastaan).
Joukkueuutiset:
Sunderland-kamppailussa nilkkansa loukanneen Marouane Fellainin pelikunto ratkeaa viime hetken kuntotestissä. Victor Anichebe ja viime ottelussa Tim Cahill eivät ole täydessä pelikunnossa. Cahill kuitenkin nähtäneen edellisottelun tapaan ainakin vaihtopenkillä. Liikkeellä on myös ollut erilaista huhua kaksi maalia toissapäivänä iskeneen Jermaine Beckfordin loukkaantumisesta, mutta ilmeisesti kyseessä ei ollut mitään pikkukolhua vakavampaa. Huhtikuun paikkeilla ennustusten mukaan toipuva pitkäaikaispotilas Ross Barkley (murtunut sääriluu) on luonnollisesti sivussa ottelusta.

Vierasjoukkue Reading joutuu lähtemään ilmaan kapteeniaan Ivar Ingimarssonia (nivunen), Alex Spearcea (rasitusvamma reidessä), Andy Griffiniä (akillesjänne) sekä ykkösmolariaan Adam Federiciä
– tosin hänet Palace-ottelussa korvannut 21-vuotias Alex McCarthy torjui heti kärkeen rangaistuspotkun, joten ainakin hyvä korvaaja australialaismaalivahdille löytyy. Lisäksi hyökkääjä Mathieu Mansetin (pohje) pelaaminen on epävarmaa, mutta joukkueen paras maalintekijä Shane Long, joka pudotti maalillaan Liverpool FC:n FA Cupista vuonna 2010, on täydessä pelikunnossa ja valmiina yrittämään jo toisen liverpoolilaisseuran upottamista.
Mahdolliset kokoonpanot:

Everton:

---Saha--Beckford---
Osman------Coleman
--------Arteta------------
----------Rodwell--------
Baines----------Neville
----Distin--Jagielka----
---------Howard---------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Heitinga, Hibbert, Bilyaletdinov, Cahill, Gueye ja Baxter.

Reading:

McCarthy; Mills, Tabb, McAnuff, Leigertwood, Hunt, Harte, Cummings, Khizanishvili ja Long.


Vaihdossa mahdollisesti: Andersen, Antonio, Church, Howard, Karacan, Gunnarsson ja Robson-Kanu.

Tulosveikkaus:

Reading perinteisesti hankala vastus Valioliigajoukkueille, ja se on pelannut erittäin tiukkoja ja tasaväkisiä otteluita myös Mestaruussarjan puolella. Jos kärkipari Saha-Beckford jatkaa edelleen Evertonin etulinjassa, syntyy maaleja takuuvarmasti ainakin Readingin päätyyn. Upean ottelun Sunderlanidia vastaa pelannut puolustuslinjakin on ruvennut elpymään, eikä se ole enää niin haavoittuvainen.

Kirjoittaja veikkaa ottelun päättyvän 3-1 Evertonille. Maalintekijöinä Saha, Beckford, Osman ja Long. Syöttäjinä Arteta, Saha, Rodwell ja McAnuff.

Veikkauksen pitkävetokertoimet:
1                x                2
1,35          3,85        
7,4
Pelammuusprosentit:
65%          23%        12%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti