tiistai 19. heinäkuuta 2011

19.7.2011 - ENNAKKO: Philadelphia Union vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
 
Everton jatkaa voittoisasti alkanutta harkoituskauttaan Yhdysvalojen-kiertuueella, jolla se saa ensimmäiseksi vastaansa MLS-seura Philadelphia Unionin. Ottelu alkaa to 21.7. vasta klo 02:30 Suomen aikaa, minkä vuoksi sivuston omistaja ei aio raporttia ottelusta kirjoittaa. Halukkaat raportoijat katsokoon ilmoittautumisohjeet täältä.
 
Tietoa vastustajasta:

Vasta vuonna 2008 perustettu Philadelphia Union pelasi Yhdysvaltain Major League Soccer -ottelunsa maaliskuussa 2010 kärsien 2-0-tappion Seattle Soundersille. Ikäeroa isäntäjoukkueen ja Merseysiden Sinisten välillä on siis peräti 130 vuotta.
Tulokaskaudellaan joukkue sijoittui MLS:n itäisen konferenssin seitsemänneksi, ja tällä kaudella Union pitää konferenssin kärkipaikkaa.


Philadelphian stadion on upealla paikalla Deleware-joen äärellä sijaitseva, 18 500-paikkainen PPL Park.

Joukkueen avainpelaaja on MLS:ssä huimat 150 maalia 169 ottelussa paukuttanut guatemalaishyökkääjä Carlos Ruiz. Ennen Philadelphiaan saapumistaan mies on mitellyt Kreikan pääsarjassa ja sittemmin Yhdysvaltoihin rantauduttaan Los Angeles Galaxyn, FC Dallasin ja Toronta FC:n paidoissa. Paraikaa käynnissä olevalla kaudella 31-vuotias Ruiz on viimeistellyt kuusi osumaa 14 ottelussa. Toinen Unionin hyökkäyspään tähdistä on viime kaudella 14 maalia tehnyt ja MLS:n tähdistöotteluun valittu 27-vuotias ranskalaiskeskikenttäpelaaja Sebastien Le Toux.

33-vuotias brasilialaiskeskikenttäpelaaja Stefano Miglioranzi oli aiemmin urallaan Evertonissa kolmen kuukauden koejaksolla.


Joukkueuutiset:

Louis Sahan pelaaminen on edelleen epävaramaa nilkkavammasta toipumisen vuoksi. Muutoin Moyesillä on melkeinpä koko joukkue, nuoret pelaajat mukaanlukien, käytettävissään. Ainut kysymysmerkki on huhuissa Fenerbacheen siirtymässä oleva Joseph Yobo, jota ei näkynyt kuvissa Evertonin harjoituksista Philadelphiassa. Jos jossain asiassa voi moittia Evertonin tiedontantoa, niin siinä, että yleiseen tapaansa se ei suvaitse harjoituskaudella kertoa joukkuetta, joka on käytettävissä ennen ottelua. Viimeksi Bury-ottelussa oli se tilanne, minkä vuoksi kirjoittajan oli hankala ennustaa kokoonpanoa tietämättä, ovatko Yakubu ja Yobo edes oikeassa maassa.


Mahdolliset avauskokoonpanot:


Philadelphia Union:

-------Le Toux--Ruiz-------
Daniel-----------------Mapp
---Nakazawa--Carroll-----
G. Farfán----------Williams
------Valdés--Califf---------
---------Mondragon---------

Everton:

-------Yakubu--Beckford-------
Gueye---------------------Osman
---------Arteta----------------------
-----------------Fellaini-------------
Baines------------------Coleman
---------Distin--Heitinga---------
--------------Howard----------------

Kentällä kirmannevat oletetun aloituskokoonpanon lisäksi ainakin Phil Neville, alle 21-vuotiaiden maajoukkuetehtävien jälkeen harjoituksiin palannut Jack Rodwell, Victor Anichebe, Phil Jagielka ja Diniyar Bilyaletdinov. Koko käytettävissä oleva joukkue lienee vaihtopenkillä, joten nuoria lupauksia, kuten Conor McAlenyä, Jose Baxteriä, Apostolos Velliosta, Shane Duffya, Shkodran Mustafia, Adam Forshaw'ta ja Ross Barkleya saatetaan nähdä tositoimissa ensi kautta silmällä pitäen. 

Tulosveikkaus:

Everton aloitti harjoituskautensa Buryä vastaan niin väkevällä esityksellä, että myös Unionista on lupa odottaa voittoa. Carlos Ruiz ja Sebastien Le Toux aiheuttanevat vaikeuksia puolustukselle, ja saattavat iskeä jopa osuman tai kaksikin, mutta Evertonin hyökkäyspää Magaye Gueyen ja Jermaine Beckfordin johdolla pitänee huolen siitä, että voitto menee oikeaan osoitteeseen.

Kirjoittaja veikkaa Evertonin voittavan ottelun 2-1 Magaye Gueyen, Jermaine Beckfordin ja Sebastien Le Touxin maaleilla. Ottelusta tulee tuskin mitään murskajaisia, sillä se on Evetonille oikeastaan ensimmäinen kovan luokan ottelu yli kuukauteen.
Muuta:

Ottelu on nähtävissä suorana evertontv:stä joko hintaan 4,99£/ottelu tai 25£ kuudesta harjoituskauden ottelusta. Heinäkuusta lähtien evertontv sinällään on ollut maksuton, ja edellyttää vain rekisteröitymisen Evertonin internet-sivulle evertonfc.comiin. Kirjoittaja suosittelee sivuille rekisteröitymistä kaikille lukijoille.


Ottelun myöhäisen ajankohdan vuoksi tämän jutun kirjoittaja ei aio tehdä siitä raporttia. Jos halukas suomalaisten Everton-fanien ilahduttaja löytyy, hän voi ilmoittautua kirjoittajaksi näiden ohjeiden mukaan.
Lähteet: evertonfc.com, en.wikipedia.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti