perjantai 22. heinäkuuta 2011

22.7.2011 - ENNAKKO: DC United vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.
Maidensa menestyneimpien joukkueiden joukossa olevat Everton ja Washington DC kohtaavat toisensa Washingtonin RFK Stadiumilla su 24.7. klo 02:30 Suomen aikaa.

Tietoa vastustajasta:

Washington DC on Yhdysvaltain Major League Soccerin menestynein joukkue. Seuran perustamisvuoden, 1996, jälkeen se on voittanut MLS:n neljästi ja vuonna 1998 se voitti ensimmäisenä yhdysvaltalaisjoukkueena CONCACAF Champions' Cupin, Amerikan Mestareiden Liigan.


Perustamisen jälkeisen muutaman villin vuoden jälkeen seuran pokaalikaapin täyttymisvauhti on alkanut hiipua. Viimeisin palkinto tuli MLS Cupin 3. sijasta vuonna 1999 Thomas Rongenin toimiessa päävalmentajana. Edellisellä kaudella "mustapunaiset" jäi MLS:n itäisen konferenssin viimeiseksi voittaen vain kuusi 30 ottelustaan. Kuluvalla kaudella United majailee MLS:n kuudentena – mutta vain kuuden pisteen päässä sarjakakkosena olevasta, kolme ottelua enemmän pelanneesta New York Red Bullsista.

DC:n nykyinen manageri on Brian Olsen, joka ennen päävalmentajanpalille viime elokuussa astumistaan esiintyi yli 200 ottelussa kenttäpelaajana joukkueen paidassa. 34-vuotiaalle Olsenille myös englantilainen jalkapallokulttuuri on tuttua hänen edustaessaan Nottingham Forestia lainasopimuksella DC:stä vuonna 2000.

Unitedin kotikenttänä toimii 56 000-paikkainen Robert F. Kennedy Memorial Stadium, lyhyemmin RFK Stadium. Ennen oikean jalkapalloseuran perustamista kenttä toimi Washingtonin NFL-seura Redskinsin ja baseball-joukkue Nationalsin koipyhättönä. Stadionilla on myös pelattu MM-jalkapalloa vuonna 1994, kun Yhdysvallat toimi kisaisäntänä.

Washingtonin kenties tärkein pelaaja on Yhdysvaltain maajoukkuehyökkääjä Charlie Davies, joka teki tälle kaudella paluun DC:n riveihin vakavan auto-onnettomuudessa loukkaantumisen, vuonna 2009, jälkeen. Onnettomuuden vuoksi
t oissakesän MM-kisat jäivät mieheltä väliin. Kuluvalla kaudella 25-vuotias hyökkääjä on ehtinyt viimeistellä kahdeksan osumaa 11 ottelussa.

Ennakkofiilingit:

"D.C. United saa kunnian päästä mittaamaan taitojaan yhtä parhaista joukkueista maailmasta", hehkutti Unitedin seurapomo Kavin Peyne. "Evertonin tulon myötä saamme jälleen vastustajaksemme maailmanluokan joukkueen. Kunnioituksemme heidän organisaatioonsa kohtaan on suurta, ja odotamme innolla saavamme isännöidä heitä RFK:lla."

DC Unitedin pelaajien ja valmentajan mietteitä ottelun alla:
Evertonin maalivahtivalmentaja Chris Woods kertoi Ján Muchan saavan mahdollisuuden osoittaa taitonsa Yhdysvaltain-kiertueen alla. Päävalmentaja David Moyes antoi myöskin ymmärtää asian olevan näin, samalla kun hän päivitti joukkueen kuntotilanteen, josta lisää alla.
Joukkueuutiset:

Evertonilta ovat varmasti sivussa Mikel Arteta (jalka), Tim Howard (lepo pitkän maajoukkuekutsun jälkeen) ja Marouane Fellaini (nilkkavammasta toipuminen). Leon Osmanin, Victor Anicheben ja Louis Sahan (nilkka) pelaaminen on epävarmaa.Mahdolliset avauskokoonpanot:DC United:
Everton FC:------------Beckford---------------

--------------Cahill------------------

Bilyaletdinov--------------Gueye

----------Rodwell-------------------

----------------Neville---------------

Baines------------------Coleman

---------Distin--Jagielka----------

---------------Mucha-----------------Vaihdossa mahdollisesti: John Heitinga, Leon Osman, Victor Anichebe, Apostolos Vellios, Conor McAleny ja Ross Barkley. 


Tulosveikkaus:

Pienistä loukkaantumishuolista kärsivä Everton saataa joutua vaikeuksiin ottelun loppupäässä, jos pelikunnossa olevien avainpelaajien kunto ei kestä. Siksi ottelu onkin syytä aloittaa ryminällä, ja kirjoittaja uskoo tulosta syntyvän jo alussa Tim Cahillin, Magaye Gueyen ja Jermaine Beckfordin yhteistyön kantaessa hedelmäää. Washingotnilaiset eivät kuitenkaan luovuta ja tekevät ainakin yhden osuman, josta vastaa Charlie Davies.

Kirjoittaja uskoo ottelun päättyvän 2-1 Evertonille, jos ei muuten, niin sitten  viime hetken voittomaalilla, josta vastaa joku vaihdosta kentälle otetusta nuorukaistriosta Barkley-Vellios-McAleny.

Muuta:

Ottelu on nähtävissä suorana evertontv:stä joko hintaan 4,99£/ottelu tai 15£ neljästä harjoituskauden ottelusta.
Heinäkuusta lähtien evertontv sinällään on ollut maksuton, ja
edellyttää vain rekisteröitymisen Evertonin internet-sivulle
evertonfc.comiin. Kirjoittaja suosittelee sivuille rekisteröitymistä
kaikille lukijoille.


Ottelun myöhäisen
ajankohdan vuoksi tämän jutun kirjoittaja ei aio tehdä siitä raporttia.
Jos halukas suomalaisten Everton-fanien ilahduttaja löytyy, hän voi
ilmoittautua kirjoittajaksi näiden ohjeiden mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti