lauantai 25. syyskuuta 2010

25.9.2010 - ENNAKKO: Fulham FC vs. Everton FC

Tämä on Suomalaisen Everton-sivuston kevytversio. Siirry tähän uutiseen täysversion puolella tästä.

Everton vierailee tänään 25.9.2010 Lontoossa kohdaten Fulham FC:n Craven Cottagella klo 17:00 alkaen. Joko nyt olisi voiton aika?
Kumpikin joukkue putosi Liiga Cupista jo kolmannella kieroksella, kun Everton hävisi nolosti rangaistuspotkukilpalpailun jälkeen kolmosdivarijoukkue Brentford FC:lle, ja Fulham puolestaan kärsi 2-0 tappion Stoke Citylle.

Kotijoukkue Fulham joutuu pelaamaan ottelun ilman kaksi maalia Wolverhamptonia vastaan viimeistellyttä Moussa Dembeleä (nilkka, jonka Stoken Andy Wilkinson loukkaannutti lisäajalla), Bobby Zamoraa (murtunut sääriluu), sekä jo harjoituksiin palanneita entistä Everton-tähti Andy Johnsonia (polvi) ja Diomansy Kamaraa (jalka). Damien Duff (pohje), Clint Dempsey, Zoltan Gera ja Eddie Johnson tekevät luultavasti paluun Fulhamin kokoonpanoon.


Evertonilta ottelusta ovat sivussa Victor Anichebe (polvi, joka leikkauksen jälkeen tarvitsee vielä noin 6 viikkoa lepoa), Louis Saha (pohje, jonka vuoksi on vielä 2-3 viikkoa sairastuvalla) ja Jack Rodwell (nikka). Lähes varmasti ovat sivussa myös Brentford-ottelussa luokkaantuneet Leon Osman (kylki) ja Tony Hibbert (nivunen). Pari peliä polvivamman vuoksi huilanneen Tim Cahillin pelaamisen todennäköisyys on manageri David Moyesin mukaan "fifty-fifty".


Mahdolliset kokoonpanot:


Fulham: Schwarzer; Kelly, Hangeland, Hughes, Salcido; Davies, Etuhu, Murphy, Duff; Dempsey, Gera.

Vaihdossa mahdollisesti: Baird, Etheridge, Murphy, Greening, E. Johnson, Pantsil ja B.H. Riise.

Everton:

---------------Yakubu------------------
----------------Cahill-------------------
Pienaar----------------Bilyaletdinov
-----------Arteta------------------------
--------------------Fellaini--------------
Baines-------------------------Neville
------------Distin--Jagielka----------
----------------Howard-----------------

Vaihdossa mahdollisesti: Mucha, Heitinga, Hibbert, Coleman, Osman, Gueye ja Beckford.

Tulosveikkaus:

Skysports.com veikkasi, että Fulham voittaa ottelun lukemin 1-0, eikä kirjoittaja ole tästä veikkauksesta mitenkään erityisesti yllättynyt, kun otetaan huomioon, että Fulham on ainut top 3 -joukkueista, joka ei ole vielä hävinnyt yhtään peliä kotonaan tällä kaudella. Lisäksi joukkueiden edellisissä kahdeksassatoista kohtaamisessa kotijoukkue on voittanut ottelun peräti 17 kertaa. Everton voi hyvinkin jäädä maaleitta myös siksi, ettei joukkueella ole käytettävissään ainuttakaan kovan luokan hyökkääjää*, joten maalintekovastuu on melkolailla pulokuntoisen Tim Cahillin vastuulla. Vaikka Sysportsin veikkaus on realismia, laittoi kirjoittaja hartaana Everton-fanina kuitenkin I know the Score -nimiseen tulosveikkauspeliin Evertonin voittamaan lukemin 2-1.
Myös Veikkaus ennustaa ottelusta tasaväkistä, ainakin Pitkävetokertoimien mukaan:
1 x 2
2,6 3,05 2,6

*Kirjoittajan mielipideLähteet: evertonfc.com, skysports.com, veikkaus.fi, LiveTulokset.com